avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Activitate amzuts_patricia@yahoo.com

Activitate amzuts_patricia@yahoo.com

Bună seara. Va rog dacă ma puteți ajuta cu o speță. În urma succesiunii am dobândit o cota parte dintr - o casa. Restul casei am cumpărat-o printr-un credit ipotecar facand astfel reîntregire de proprietate. Banca mi-a acordat o cam jumate din cât valorează casa, a scăzut partea mea și avansul. Ma întreb, se poate face refinanțare pentru a obține o suma mai mare?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Parintii mei au inceput sa construiasca casa in 2002 cu autorizatie de constructie pe 5 camere. Ulterior ei au mai construit fara autorizatie. Am refacut cadastrul conform realității insa nu este chiar ok pentru ca nu avem autorizatia pentru restul camerelor. Cum pot proceda pentru a intra in legalitate? Precizez ca nu s-a facut receptia.
Discuție Somaj
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Eu momentan sunt in concediu de crestere copii (gemeni), in luna noiembrie vor implinii 2 ani. Pana sa intru in concediu de crestere copii am lucrat insa au fost nevoiti sa-mi incheie contractul intrucat eram la ei de cateva luni si nu am putut intra in concediu de crestere copil. Ulterior s-a dat lege sa ai 12 luni lucrate in ultimii 2 ani si asa m-am putut incadra.
Nu am unde sa ma angajez acum dupa ce mi se termina concediul. Pot incerca si la somaj?
Multumesc anticipat
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Am nascut gemeni pe data de 15.11.2015, nu beneficiez de indemnizatie deoarece in perioada 08.12.2014-27.03.2015 am avut intrerupere. Cu noua lege de la 1 iulie voi putea beneficia? Anterior am lucrat fara intrerupere.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Sotul poate beneficia de stimulent daca este angajat de cateva luni?
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Din pacate nu ma incadrez in niciuna din situatiile de mai sus.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Sotul nu se incadreaza din pacate. Nu se poate face nimic din punct de vedere legal pentru a beneficia de indemnizatie, nu doar de cei 400 lei(200+200)?
Cei 500 lei sunt platiti de catre stat sau angajator?
Multumesc de raspuns
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
03.12.2015, insa fiind sarcina gemelara este posibil sa nasc inainte de termen, prin luna noiembrie
Buna ziua. Va rog respectuos sa ma ajutati, daca se poate, cu urmatoarea problema:
Timp de doi ani am fost angajata la o unitate, unde mi-am incetat activitatea pe data de 8.12.2014, urmand sa ma angajez la o alta firma incepand cu data de
27.03.215 cu un salariu minim pe economie. In perioada 08.12.2014-27.03.2105 nu am avut nicio activitate si nici nu ma incadrez in vreo situatie speciala.
Incepand cu data de 05.06.2015 am intrat in concediu medical pentru ca am sarcina cu risc.
Exista vreo posibilitate din punct de vedere legal sa obtin indemnizatia pentru crestere copil?Specific ca am si sarcina gemelara.
Va multumesc anticipat.