avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copii(gemeni)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copii(gemeni)

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Am nascut gemeni pe data de 15.11.2015, nu beneficiez de indemnizatie deoarece in perioada 08.12.2014-27.03.2015 am avut intrerupere. Cu noua lege de la 1 iulie voi putea beneficia? Anterior am lucrat fara intrerupere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 23 Mai 2016
amzuts_patricia@yahoo.com a scris:

... Cu noua lege de la 1 iulie voi putea beneficia? Anterior am lucrat fara intrerupere.


Interesati-va la ANPIS - Agenţia Naţionala pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, e-mail: anps@prestatiisociale.ro, deoarece modificarile aduse OUG 111/2010 nu cuprind si o astfel de situatie .

Potrivit prevederileor art.15 alin.2 din Constitutie, legea nu are efect retroactiv.

Noile modificari , asa cum sunt ele adoptate, se aplica numai persoanelor aflate in CCC, in plata stimulentului de insertie sau in concediu fara plata pentru cresterea copilului.
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana in 2 ani vs. reintoarcerea la munca Kathe Kathe Fac parte dintre acele mamici care ar beneficia de anularea plafonului de 3400 RON pentru cresterea si ingrijirea copilului. Am nascut in iunie 2015 si am ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil rotaru georgeta rotaru georgeta buna ziua, cine ma poate lamuri intr-o situatie putin mai complicata?! iata datele problemei am nascut pe 21 august 2012. am optat ptr ccc pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
La al doilea copil beneficiez de ccc daca primul copil nu a implinit 2 ani? naomi-anelis naomi-anelis Buna ziua! Am nascut primul copil in 29.07.2012, am intrat in CCC, iar in iulie 2013 mi a fost sistat pe motiv ca mai realizez si alte venituri(realizam ... (vezi toată discuția)