avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate marina19571954

Activitate marina19571954

Răspuns la discuția Cumparare apartament ipotecat
Doamna avocat AVLIL,

sunt un pic bulversata: de la utilizator "cyan" inteleg ca radierea si scoaterea extrasului sunt sarcina bancii si a vanzatorului/a notarului, iar de la dumneavoastra inteleg "Cu documentul de la banca dv. platiti si radiati la CF. Dv. obtineti extrasul CF".
intrucat nu sutn de profesie avocat sau notar, va rog sa-mi intelegeti confuzia.
pana la urma cine se ocupa de asigurarea radierii si scoaterii extrasului CF?
Răspuns la discuția Cumparare apartament ipotecat
multumesc pentru lamuriri!
Răspuns la discuția Cumparare apartament ipotecat
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul clar si detaliat pe care mi l-ati oferit.

Cat priveste deplasarea notarului la banca: e normal ca notarul sa nu se deplaseze din fonduri proprii la banca (asta daca e de-acord sa se deplaseze).

Mai am o intrebare: ati scris ca "ridicarea ipotecii este in sarcina vanzatorului si a bancii creditoare" si ca "Apoi vanzatorul trebuie sa va prezinte un extras de carte funciara pentru informare fara sarcini.in original."

Intrebarea este: in ce sens depinde ridicarea ipotecii de banca si vanzator?
Si vanzatorul, dupa ce se vede cu sacii'n caruta, mai vine sa-mi prezinte exrtasul de carte funciara fara sarcini? Spun asta pt ca vanzatorul locuieste in alta tara.Răspuns la discuția Cumparare apartament ipotecat
nici eu nu tin neaparat sa inchei precontract, ci mai degraba contractul de vanzare cumparare.
intre timp am solicitat proprietarului sa obtina de la banca acordul pentru instrainarea apartamentul.
astept sa primesc din partea lui acest aorcd, dupa care am sa-i solicit documentatia cadastrala, intabularea sa le poata verifica notarul.

Ati scris dumenavoastra ca vanzatorul trebuie sa-si asume urmatoarele facturi de utilitati neemise. Din moment de eu devin nou proprietar si ma inscriu la furnizorii de utilitati, nu incep sa platesc de cand sunt proprietar? Ce e in urma nu e de datoria lui sa achite?

inca nu m-am lamurit cu situatia expusa in postul de mai sus si anume: 'Mai am o nelamurire ref la derularea operatiunilor la v-c: la data semnarii contractului v-c, la banca se prezinta cumparator, vanzator, notar. prima oara se semneaza contractul v-c, apoi se transfera banii in contul de credit al vanzatorului, apoi banca ne ofera adresa de lichidare credit + adresa ridicare ipoteca?
Practic la cartea funciara in cate zile, saptamani are loc iradierea efectiva a ipotecii si intabularea pe numele cumparatorului.
Exista vreun risc sa dam banii si sa ramanem fara aparatament?"
Răspuns la discuția Cumparare apartament ipotecat
In ce moment trebuie sa cer proprietarului copii dupa dosarul cadastral si extrasul de carte funciara?
Ca sa fiu sigura ca am inteles bine: certificatul fiscal, documentele care atesta ca nu are datorii la furnizori utilitati, documentul care atesta ca nu exista datorii la intretinere trebuie sa le obtina si sa le puna la dispozitie cat mai aproape de momentul semnarii contractului de v-c?
Din cate stiu extrasul de carte funciara se solicita de catre notar inainte de incheierea contractului.
Mai am o nelamurire ref la derularea operatiunilor la v-c: la data semnarii contractului v-c, la banca se prezinta cumparator, vanzator, notar. prima oara se semneaza contractul v-c, apoi se transfera banii in contul de credit al vanzatorului, apoi banca ne ofera adresa de lichidare credit + adresa ridicare ipoteca?
Practic la cartea funciara in cate zile, saptamani are loc iradierea efectiva a ipotecii si intabularea pe numele cumparatorului.
Exista vreun risc sa dam banii si sa ramanem fara aparatament?
Buna ziua,
In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat.
Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau si un avans (~ 1.000 eur), ulterior incheind si contractul v/c.
Informandu-ma pe net, am inteles ca in prima faza proprietarul trebuie sa solicite si sa obtina acordul bancii pentru instrainarea proprietatii (procedura care am inteles ca dureaza pana la 40 de zile).
Prima mea intrebare este: ma expun unui risc incheind promisiunea de v/c inainte de primirea acordului de instrainare din partea bancii?
Contractul de vanzare cumparare se incheie la banca, impreuna cu proprietarul si notarul? Ca sa nu ma expun la riscuri inutile (ca si cumparator), care sunt pasii de indeplinit la banca? Intai semnam contractul de v/c, apoi virez banii in contul proprietarul, apoi banca imi da adresa de lichidare a creditului si de ridicare a ipotecii? Mai vreun alt pas?
La ce ar mai trebui sa fiu atenta in procesul de cumparare al acestui apartament?

Multumesc!