avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Activitate alexandracdr

Activitate alexandracdr

Am nevoie de echivalarea diplomei de sfarsit de liceu din Portugalia, problema inampinata are de a face cu Apostila de la Haga. Am intrat pe site-ul CNRED si acestea sunt actele necesare:

Diploma de bacalaureat - copie legalizată

Diplomele originale din Italia, Grecia, Spania, Portugalia şi Cipru vor fi vizate cu Apostila Convenţiei de la Haga. ------- in cazul meu Portugalia.

Diplomele originale emise în statele care nu sunt părţi ale Convenţiei privind Apostila de la Haga vor fi supralegalizate de către:
Ministerul Învăţământului şi Ministerul Afacerilor Externe din ţara emitentă, Ambasada/Oficiul Consular al României în ţara emitentă și Ministerul Afacerilor Externe din România sau
Ministerul Învăţământului din ţara emitentă, Ambasada/Oficiul Consular al ţării emitente în România şi Ministerul Afacerilor Externe din România.
Adeverinţa de promovare a examenului de bacalaureat din Italia, "Pruebas de Aptitud para el Acceso a la Universidad, calificación Apto" din Spania și adeverința pentru examenele naționale pentru liceu general (Panellinies Exetaseis) din Grecia vor fi vizate cu Apostila de la Haga. ---- aici se produce neintelegerea: cum se obtina Apostila? Trebuie emisa de autoritatile portugheze?

Foile matricole pentru toţi anii de liceu (clasele 9/10 - 12/13) – copii; ------ in mod normal nu se dau si registrul de note este inchis

Pentru documentele redactate în alte limbi decât limbile engleză şi franceză se vor prezenta traduceri legalizate în limba română, în original. Traducerile efectuate în Grecia vor fi legalizate de Ministerul Afacerilor Externe din Grecia. ---- am traducerea legalizata a diplomei in limba romana.

De ce este nevoie de atata birocratie?! #-o din moment ce suntem membrii UE si tot sistemul ar trebui centralizat...

Multumesc pentru raspunsuri!