avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate mic57

Activitate mic57

Interesant! Deci nu ne referim LA MOMENTUL accidentului? Daca mi-a fost lovit autovehiculul parcat, eu avand permisul suspendat, ma trec totusi ca fiind conducator?

trandafir2 a scris:

Cand a fost parcat, nu a avut conducator? Acela este conducatorul. Cu conditia sa fie identificat.

Multumesc! Dar in formular trebuie trecuti cei doi conducatori auto. Iar autovehiculul parcat nu avea niciun conducator, era parcat!
Cum se face constatarea amiabila in cazul in care un autovehicul este parcat si alt conducator auto il loveste?
Stie cineva daca anterior anului 2001 se plateau contributii la pensie, pentru contractele de munca in cumul de functie?
Răspuns la discuția Tobogan gunoi
OK, si cum fac eu cu o familie de nonagenari, atentie, care ar trebui sa coboare scarile de la parterul inalt al blocului, sa mearga in spatele blocului ca sa arunce o punga de coji de carofi? Este pur si simplu inuman, facem deja colectare selectiva, dar desfiintarea toboganelor are consecinte dramatice asupra persoanelor in varsta! Pot sa le cer sa depuna selectiv deseurile in camera toboganului, evident, dar sa-i oblig sa faca un drum greu, pentru ei, asta mi se pare deja prea mult!
Am primit, ca presedinte al unei Asociatii de proprietari, o adresa de la Primaria sector 1, prin care suntem instiintati ca trebuie sa facem colectarea selectiva a deseurilor menajere si in plus trebuie sa blocam accesul la toboganul blocului.
Mentionez ca deja facem colectare selectiva, de cativa ani, prin firma de curatenie cu care avem contract. Dar, asa numita fractie umeda este dusa de locatari la toboganul existent, pe fiecare palier.
Am urmatoarea intrebare: Ce baza legala pot avea eu, ca Presedinte, pentru a interzice accesul la tobogan? Mentionez ca Adunarea generala nu si-a dat acordul pentru aceasta actiune de blocare.
Cred ca m-am autolamurit, Legea 263/2010, art 2 pct. c)principiul contributivităţii, conform căruia fondurile de asigurări sociale se constituie pe baza contribuţiilor datorate de persoanele fizice şi juridice participante la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale cuvenindu-se în temeiul contribuţiilor de asigurări sociale plătite;

Ma precis, fraza finala "drepturile de asigurări sociale cuvenindu-se în temeiul contribuţiilor de asigurări sociale plătite;", adica tot ceea ce s-a platit devine drept cuvenit. Daca am platit mai mult decat suma corespunzatoare la 5 puncte, mi se cuvin atatea puncte cate rezulta din plata facuta, chiar daca punctajul depaseste 5. Eu asa inteleg, sper, corect.
2011-2014

Cornel Vasile a scris:

Despre ce perioada vorbiti?

2011-2014
Am realizat venituri si am contribuit la pensie cu mai mult de 5 salarii medii, avand doua job-uri. Este corect sa mi se plafoneze punctajul, desi mi-au fost retinute contributiile?