avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate opreanlaura

Activitate opreanlaura

Bună ziua,
Am o nelămurire, suntem mai mulți producători de produse realizate manual la care ne-a fost refuzat Somajul tehnic pe baza codului CAEN 4789, deși în orașul meu nu s-au organizat târguri sau alte activități care ne-ar fi permis desfacerea produselor noastre. Comertul stradal a fost de asemenea interzis, primăria nu a eliberat spații publice ptr închiriere. În plus in piata agroalimentara de asemenea nu ne-a fost permisă desfacerea produselor datorita restricțiilor de distanțare socială.
Va rog poate ma ajutati cu o lamurire de ce au fost respinse cererile. Multumesc.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună.. Am fost si eu in aceeasi situatie ca dumneavoastra. Sa vina cand vrea, sa ma ajute financiar cum vrea, sa faca cam ce vrea, dar nu in folosul copilului.
Am divorțat si instanta a stabilit o pensie alimentara plus un program de vizita pe care nu l-a respectat ( venea de 2 ori pe an ).
Daca nu veti da in judecata tatăl pentru custodia copilului lucrurile vor fi mai dificile la grădiniță, școala etc. Unde este nevoie de acordul ambilor părinți.
Copilul are nevoie din punct de vedere psihologic si emotional de ambii părinți,
Atunci când își va găsi pe cineva domnul vizitele vor faci mult mai rare, daca nu inexistente si nu va fi nevoie sa il decadeti din drepturi.
Răspuns la discuția Executare silita

gi-jane2 a scris:

indemnizatia de hamdicap si alte venituri cu destinatie speciala nu sunt supuse popririi, insa acea suma de 500 de lei, da, e legal sa v-o ia pe toata.
Cum stiati ca pe conturi aveti poprire, aveati posibilitatea sa numiti ce vreti sa cumparati si persoana care a dat banii, putea achita on line si sa va vina dvs coletul.
Imi pare rau pentru copilasi.

Da, sunt mama singura si stau in chirie. Domnul care a trimis banii a considerat că este mai bine sa iau ce cred eu ca se potriveste ptr fiul meu bolnav de autism decat sa cumpere dansul ceva ce nu i-ar putea starni interesul avand in vedere ca la jucarii si jocuri nu apar recomandari de genul.
Multumesc ptr raspuns.
Paște binecuvântat!
Buna seara.
Săptămâna trecută am primit suma de 500 de lei reprezentând cadou ptr copiii mei, avand nevoiea sa achiziționez diverse jucării și jocuri care sa ii ajute sa treaca mai usor peste aceasta perioada dificila.
Pe contul bancar am o poprire de la un executor care a considerat că toată suma o poate retrage din contul meu.
In acelasi cont intra indemnizația de handicap si alte drepturi bănești cuvenite băiatului meu.
Intrebarea mea este daca executorul a procedat corect.
Eu nu am nici un venit personal.
Multumesc.
Răspuns la discuția Mostenire
Nici daca se hotareste sa il vanda?

gi-jane2 a scris:

Tatal face ce vrea cu el.

Discuție Mostenire
Buna ziua.
Sunt divortata de 4 ani, iar copilul a ramas in grija mea, iar tatal imi plateste pensie alimentara 1/4 din venitul net realizat. Strabunica copilului a facut un act de cedare a unui apartament tatalui, intrebarea mea este daca in cazul in care strabunica decedeaza, copilului ii revine o mica parte din apartament sau tatal va putea sa faca ce doreste cu el?
Multumesc
Va rog frumos inca o informatie este necesar sa anunt autoritatile sau doar pur si simplu pot deschide afacerea?
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Buna. Va rog daca se poate sa imi spuneti cum as putea afla venitul pe care la realizat fostul meu sot, deoarece in prima luna am primit 800 de lei, dupa care 600, apoi am ajuns sa primesc 490 de lei, desi salarile s-au marit de 2 ori pana acuma si a avansat de 2 ori in grad. Este ca si cum in loc sa creasca salariul este micsorat. Pe ultimul fluturas din martie 2015 aparea salariul de 2300 de lei.
Va rog imi spuneti si mie daca este valabil si pentru infiintare Intreprindere Individuala?
Răspuns la discuția Pensie alimentara
minunat ... nu e normal parerea mea ... la cate cazuri sunt in care tatii nu isi platesc pensia alimentara poprirea din oficiu (fara cheltuiala) era ok, acuma mergi la executor care din cate am inteles de la avocat ma mai usureaza de inca 200 de lei, pe langa divort ... grozav ...

multumesc pentru raspuns

"Astfel demonstrăm că-n fine, / tuturor ne merge bine, / celor de sus... în mod real, / celor de jos... oficial! "