avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetiței mele nu se ocupă de fată
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetiței mele nu se ocupă de fată

Bună ziua. Am o fetiță de 1 an și jumătate cu un individ. Acesta nea părăsit când fetita avea doar 3 luni. În această perioadă el a cautat sa vadă fata de vreo 6 ori, menționez ca la tachinarile prietenilor comuni. I-am dat voie sa vină gândind ca nu e ok sa privez fata de timpul petrecut cu tatăl, dar acesta nu ma ajutat cu mai nimic pentru creșterea fetei(mai nimic adică 5 cutii de lapte praf, 6 baxuri de pampersi și 4 pachete de servelete umede). Am decis ca trebuie să mă opresc pentru ca nu fac altceva decât sa înrăutățesc situația mea și a fetiței care îl uită pana următoarea dată când vine și chiar fuge de el. Acesta e trecut în certificatul fetei, a recunoscut-o. Dar eu nu vreau sa mai aibă de a face cu noi. Refuz pensia alimentară, știind ca acesta oricum nu o va da. Vreau sa trec fata pe numele meu. Ce pot face?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am decis ca trebuie să mă opresc

In ce sens sa va opriti, cu ce ?
daca nu ii dati voie sa o vada , va cere program de vizita in instanta si va trebui respectat.
Pensie nu cereti pt dvs, cu pt copil, e dreptul copilului.. puteti sa nu cereti in instanta, dar nu aveti cum refuza.
in ce priveste numele.. nu are legatura cu filiatia, chiar daca ii schimbati numele copilului, tata tot pe el il are in acet.
Numele il puteti schimba pt un motiv intemeiat si deocamdata nu ati expus niciunul si cu acordul tatalui sau cu ajutorul instantei.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

Radu Anca a scris:

Vreau sa trec fata pe numele meu.


Și ce anume credeți că veți obține prin asta? Că tot fiica tatălui ei rămâne, indiferent cum o cheamă. Nu are importanță numele, ci filiația.

Credeți că tatăl ei se va ocupa de ea mai des dacă o cheamă altfel?

Ce vreți dvs. mai exact?
Și cum credeți că veți obține ceea ce vreți dacă începeți prin a vă ... răzbuna pe două dintre drepturile copilui dvs.? (dreptul la nume și dreptul la pensie)
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2020
romascanu, moderator
Am menționate faptul că tatăl vine când își aduce aminte? Și ajutor financiar e zero din partea lui?. El dorește să vină când are chef și fata sa aibă totul necesar asigurat de către mine. Dorește să o mai ia la o plimbare când și când. Noi fiind legată fata de numele lui nu vom putea merge într-o vacanță în afara țării. Mereu vom depinde de numele său. Răzbunare e din partea lui nu a mea. Am încercat în nenumărate rânduri sa aibă o relație cu fata nu a binevoit și mi se pare absurd să vină când are chef doar de ochii lumii.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, părerile dvs. nu au nici o importanţă în faţa legii.Nu contează că tatăl nu se ocupă de copil, nu contribuie material, vine când vrea, dacă vrea, etc. El are drepturi, iar dvs. obligaţii. Esdte bine să vă obişnuiţi cu gândul.Acum mai e cum e, dar când va primi şi program de relaţii cu copilul, veţi fi nevoită să staţi în casă să-l aşteptaţi, chiar dacă nu vine cu lunile, fiindcă dacă de 2 ori nu sunteţi acasă , în intervalul stabilit de instanţă, sunteţi deja presupusă infractoare. Aşa că, atenţie! vizita tatălui la copil ţine şi de casă, şi de masă!
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi fiind legată fata de numele lui nu vom putea merge într-o vacanță în afara țării. Mereu vom depinde de numele său.


Nu numele e problema, va trebuie acordul tatalui sa plecati cu copilul din tara, indiferent ce nume ar purta.
Instanta poate sa suplineasca acordul tatalui la cererea dvs.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor maryapopescu maryapopescu am un copil de 1 an si este trecut pe numele ambiilor parinti, nu suntem casatoriti. tatal il viziteaza foarte rar,sa nu mai vorbesc de contributia la ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului din afara căsătoriei Laurapopescu56 Laurapopescu56 Am o fetita de un an si 6 luni a rezultat in urma unei relatii neoficial. La naștere fata a fost trecuta pe numele lui. Ne-am despărțit cand fata avea 10 ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)