Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Dacă nu se mai achită banii la firme se ajunge la cel mai mare dezastru din Evul Mediu până azi.
Trebuie efectuate plățile către firmele care furnizează utilități.
Este vorba de o problemă de siguranță națională ... funcționarea acestor firme.
Firmele de administrare nu au decât să își ia combinezoane de protecție sau să preia direct banii firmele de furnizare a energiei respective și să eliminăm firmele de administrare.
Eu le-aș elimina și ar fi ceva economic.
Haideți sa nu fim... penibili, cum le zice @asd1.
Așadar monseure, eu Adam Grecu, care mai scriu pe forum și la drept vorbind, mai și știu ce scriu, sunt penibil, da?
Eu nu am zis despre tine ca ești penibil, ci am zis ca nu cunoști legislația, fosta si actuala, și te-am sfătuit sa mai citești și, eventual sa înțelegi ce este cu aceste penalizări pe care legislația le cuantifica la valoarea maxima de 0,2% pe zi și care se aplica la orice suma restanta repartizata pe lista de plata - și da, și la hârtia igienica despre care vorbești.
Mai multe chiar ca nu am ce să-ți spun pentru ca observ ca ești calat pe altfel de discuții, de parca aceste penalizări ar intra în contul adminului sau a președintelui as. prop. Cum as putea eu sa te fac sa înțelegi?
Dacă ai puterea de înțelegere, vezi bine ce mai postează și alții, de altfel, oameni instruiți !
Discuțiile despre penalități, mai bine-zis, au început de multa vreme, iar topicul de fata, vezi bine a început de prin aug. 2016, dar iată ca acum a venit aceasta pacoste pe noi, maine-poimâine o sa fie o seceta de n-a văzut Romania, iaca s-a anunțat ca vine și un val de lăcuste - așadar mai tot timpul vom avea câte un motiv de ... tocmai acum, când avem o CRIZĂ ECONOMICĂ ULUITOARE și mulți proprietari (și familiile lor) abia vor avea bani de mâncare !
hob-ule, Cine ai vrea sa-ți răspundă ?
Faza ma deranjează când un nene "se bagă" în discuție și nu știe ce vorbește.
Exemplu:
.... Chiar nu le ajunge președinților de Asociații de Proprietari să ceară un procent de maxim 0,05 %/zi de întârziere la plata întreținerii, știind că Furnizorii de Utilități Publice cer chiar și un procent de penalizări de 0,01-0,02 % pe zi de întârziere pentru plata facturilor de Utilități ???
Legislația "spune" altceva ? Spune. Ei dacă spune, am încercat sa-l fac pe dumnealui asd1 sa mai citească și apoi sa comenteze.
Asta din partea mea !
Buna seara .Domnule Adam Grecu de ce ma atacați fără rost, eu care aveam un respect pt dumneavoastră, am înțeles ca expeditorul plătește confirmarea de primire. Nu luați apărarea totuși la unele asociați ca nu stiti ce este de fapt acolo . Mie din luna iulie ,august si noiembrie 2019 de cand le-am trimis contestați la plata întreținerii nu mi-au trimis absolut nici un răspuns ! In luna noiembrie am făcut sesizare la primărie la care le-a dat termen 15 zile si cu amendă dar nici la acest termen nu la pus în practică, dar ce sa vezi plec de acasă in deplasare cu serviciu in luna ianuarie 2020, si nu se mai oprea de pus la posta si evident sau returnat ca nu eram acasa si obligându-ma sa plătesc ceea ce nu am primit nici după venirea mea acasa si pana în prezent .Administratorul are camerele de luat vederi trase in casa la care stie când plec si când vin .In data de 02.03.202o am plecat in delegație si revenit din cauza corona-virus pe data de 15 .03 am fost surprins neplăcut ca in data de 08.03.2020.a ținut adunarea generala si reconvocarea acesteia pe data de 16 martie .Evident ca l-am luat de guler dacă tot știa ca nu eram acasa de ce îmi trimiți scrisori sa fiu bun de plata. Eu sunt împotriva lor cu legea in mana dar sunt evitat tot timpul ,nu le plac ochi mei. Nu va mai spun ca sa ma descurajeze sa îmi vad de viata mea si ei sa fure mi-au facut dosare penal de hartuire si amenințare la care poliția au spus ca s-au facut de ras. Asta e lumea in care trăim, dar nu mă voi lăsa cu escroci de mâna a doua !!!
Art. 47. - (4) PROPRIETARII SUNT ANUNȚAȚI PE BAZĂ DE TABEL NOMINAL CONVOCATOR ȘI prin afişare la Avizier sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați pe baza Tabelului Nominal Convocator, prin Poştă cu Scrisoare Recomandată, cu Conţinut Declarat și Confirmare de Primire, ASUPRA ORICĂREI ADUNĂRI GENERALE A ASOCIAȚIEI (...).
Art. 48. - (2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de 1/2 + 1 din MEMBRII Asociației de Proprietari, întrunirea Adunării Generale se suspendă și SE RECONVOACĂ (...) NUMAI ÎN CONDIȚIILE PREVĂZUTE LA ARTICOLUL 47.
(3) La Adunarea Generală Reconvocată HOTĂRÂRILE POT FI ADOPTATE (doar) DACĂ EXISTĂ DOVADA CĂ TOȚI MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI AU FOST CONVOCAȚI PE BAZĂ DE TABEL NOMINAL CONVOCATOR sau pentru cei ne-anunțați, prin Poştă cu Scrisoare Recomandată, cu Conţinut Declarat şi Confirmare de Primire ȘI prin afişare la Avizier (...).
(5) HOTĂRÂRILE LUATE ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE ALIN. (1) - (4), OBLIGĂ TOȚI PROPRIETARII SĂ PARTICIPE, ÎN PROPORȚIILE STABILITE DE ADUNAREA GENERALĂ, LA PLATA LUCRĂRILOR, PRECUM ȘI LA CHELTUIELILE DE FUNCȚIONARE, ADMINISTRARE, ÎNTREȚINERE ȘI DE ÎNLOCUIRE A PĂRȚILOR COMUNE SAU A ELEMENTELOR TRANSFORMATE SAU CREATE.
In instanta de judecata dacă asociația de proprietari prezintă document care atesta ca a expediat corespondenta postala, chiar dacă aceasta a fost returnata sau destinatarul nu a dat curs, Asociația de Proprietari este absolvită de răspundere.
Articolul 26 din H.G. 1588/2007 se referă la persoanele care trebuie să plătească penalizările, nu se referă la coeficientul de penalizare.
Noi am găsit următoarea metoda - locatarul bagă banii într-un plic, scrie numărul apartamentului, telefonul și suma de bani. Apoi, acești bani se numără ulterior și dacă e vreo problemă, se dă un telefon ! Simplu !
Se știe faptul ca la o adunare generala de proprietari se convoacă și se reconvoacă faptul ca nu se strâng 50+1 asa cum spune legea 196 / 2018 ! Dar întrebarea mea este cel care nu este acasa îl anunță prin mandat postal sa participe la ședință, cine plătește acea Confirmare de Primire !!!