avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate vladutvlad

Activitate vladutvlad

Bună ziua ! Am o întrebare/nelămurire urgentă... Eu sunt în CM , mai exact în CM prin comisie , (după cele 183 zile ) , și acum , la ultimul CM , mi-au dat pt 90 de zile, doar că a trebuit să aștept de la bucurești undeva la 3 săpt pt el, fapt pt care am anunțat la muncă, cum mi-a spus doctorul. Problema este că , pe data de 19 luna curentă , mi l-eau eliberat, unul pt toată luna aceasta , și unul pt 2 zile , de luna trecută (29&30). Mă sună ieri de la muncă, că cei de la birouri mă pun să sun doctorul să anuleze medicalul (cel pt luna trecută de 2 zile, întru-cât ei m-au trecut pe statele de plată cu CO , în loc de CM, neavând CM fizic.. , și că acum, ei nu mai modifică din CO-ul treut de ei în CM . Este posibil așa ceva ? Ei nu sunt oblogați să modifice ? Dacă cer medicului anularea CM-ului (cel de 2 zile) și modificarea celui pt luna curentă, ca și continuitate la vechiul medical , nu mă afectează ? Eu am înțeles că cei de la muncă (birouri) sunt oarecum , obligați să modifice , pt că ei au fost anunțați din timp că va dura până la 3 săpt să îmi vină de la București răspunsul...
Somație de plată , abonament Telekom , dată de Orange România .. Bună ziua, am primit ieri un telefon, de la o firmă de recuperare, prin care îmi spun că am de plată fabuloasa sumă de 4899 lei , aferentă închiderii premature a unui contract Telekom , doar că Orange m-au dat la această firmă de recuperare (eu nu am avut absolut nimic semnat la Orange România. Iar suma, mi se pare uriașă , deoarece , eu am anunțat atât telefonic, cât și la telekom, atunci, că doresc renunțarea la contractul semnat atunci ( în urmă cu 2 ani ..) Întrebarea mea este : ce ar trebui să fac acum ? Nu știu ce și cum să fac , deoarece față de orange nu am nici o obligație, zic eu, iar eu i-am anunțat scris și telefonic la momentul respectiv pe cei de la Telekom, că renunț , din cauza diferențelor uriașe de preț , dintre realul contractat, și cel emis pe facturi ..
Răspuns la discuția Pensie urmaș


JJaa a scris:

Suspendarea are loc in urmatoarele situatii: [...] "copilul beneficiar al pensiei de urmaş cu vârsta mai mare de 16 ani, dar până la 26 de ani daca nu face dovada continuării studiilor într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, situație în care plata pensiei se suspendă cu 1 octombrie a anului în curs;"

Cu alte cuvinte din momentul in care nu mai sunteti elev/student si nu mai puteti face dovada acestei calitati pensia de urmas se suspenda.



Mulțumesc mult!
Aș mai avea o întrebare, vă rog, am început să lucrez, și am salariul minim pe economie respectiv 1263 lei, mi se va sista pensia de urmaș ? Trebuie să merg la casa de pensii să anunț ? Menționez, că, studiile le continui în același timp
Discuție Pensie urmaș
Aș vrea sa știu, daca nu mai continui studiile, in luna octombrie se sisteaza pensia de urmaș? În luna octombrie mai primesc sau nu? Mumțumesc!!
Eu locuiesc in Piatra Neamț, am platit taxele poștale ,ptr un pasaport electronic simplu pe 5 ani, insa am intampinat o problema, nu pot depune actele pana pe data de 20 august , ceea ce ptr mine e foarte tarziu, eu pe 11 august plec din țara. Am gasit sa fac rezervare ptr pașaport la Bacau, acum marți, Însă, daca eu am platit la neamț ptr pașaport , in bacau pot merge cu chitanța de aici ?
Răspuns la discuția Pensie de urmas
multumesc. astazi a venit decizia . este de admitere.=D>
Discuție Pensie de urmas
Buna ziua. As avea o intrebare : daca am depus actele pt pensia de urmas dupa 56 zile, credeti ca imi accepta ??? Cei de la casa de pensii , la inceput nu au vrut sa imi primeasca dosarul ca e prea tarziu, dar cand leam spus ca am si handicap locomotor grad 1 (grav) , mi lau luat. In schimb mia spus o doamna de acolo ca sar pute sa nu imi accepte pt ca e prea tarziu si ca trebuiau depuse in maxim 30 zile de la data decesului tatalui meu. Eu mam interesat inainte pe net, pe un singur site ce e drept,si acolo scria ca in 90 zile. Nu stiu ce sa mai zic.lamuritima va rog. Si daca nu mi accepta pensia, ce pot face ? Recurs ? Alte metode ??? Va rog mult dati mi un raspuns pe mail vladut.vlad69@yahoo.com . Inca ceva in cat timp trebuie sa primesc raspunsul ??? Acum sunt fix 32 #-o zile de cand am depus dosarul. MULTUMESC ANTICIPAT.