avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua. As avea o intrebare : daca am depus actele pt pensia de urmas dupa 56 zile, credeti ca imi accepta ??? Cei de la casa de pensii , la inceput nu au vrut sa imi primeasca dosarul ca e prea tarziu, dar cand leam spus ca am si handicap locomotor grad 1 (grav) , mi lau luat. In schimb mia spus o doamna de acolo ca sar pute sa nu imi accepte pt ca e prea tarziu si ca trebuiau depuse in maxim 30 zile de la data decesului tatalui meu. Eu mam interesat inainte pe net, pe un singur site ce e drept,si acolo scria ca in 90 zile. Nu stiu ce sa mai zic.lamuritima va rog. Si daca nu mi accepta pensia, ce pot face ? Recurs ? Alte metode ??? Va rog mult dati mi un raspuns pe mail vladut.vlad69@yahoo.com . Inca ceva in cat timp trebuie sa primesc raspunsul ??? Acum sunt fix 32 #-o zile de cand am depus dosarul. MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: vladutvlad , utilizator 19:26, 8 Iulie 2015
Asteptati sa vina decizia.
Va fi de admitere.

Legea 263/210

ART. 104

(3) In functie de elementele specifice fiecarei categorii de pensie, pensiile se acorda si de la o alta data, dupa cum urmeaza:

b) din prima zi a lunii urmatoare celei in care a avut loc decesul, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile de la data decesului, in situatia pensiei de urmas acordate persoanei al carei sustinator era pensionar, la data decesului;
c) de la data decesului, daca cererea a fost inregistrata in termen de 30 de zile de la aceasta data, in situatia pensiei de urmas acordate persoanei al carei sustinator nu era pensionar, la data decesului;

Nu exsta prevedere legala in care sa se specifice ca daca nu depui cererea in termen de 30 de zile,nu mai ai dreptul la pensie de urmas.
multumesc. astazi a venit decizia . este de admitere.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas StRotaru StRotaru Daca sotul decedat avea drept la pensie dar nu a depus dosar de pensionare, iar sotia supravietuitoare a depasit varsta de pensionare si nu are alte venituri, ... (vezi toată discuția)
Pensie Adycristina Adycristina Va rog sa ma lamuriti.Cu ce data se face plata pensiei? -cerere de pensionare incepand cu 04.2012 -se respinge si se face contestatie la decizie si nu se ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas IrinaDol IrinaDol Buna ziua. As avea o intrebare. Momentan sunt studenta in anul 3 si beneficiez de pensie de urmas. Primesc aceasta pensie de doar un an de zile, chiar daca ... (vezi toată discuția)