Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua. As avea o intrebare : daca am depus actele pt pensia de urmas dupa 56 zile, credeti ca imi accepta ??? Cei de la casa de pensii , la inceput nu au vrut sa imi primeasca dosarul ca e prea tarziu, dar cand leam spus ca am si handicap locomotor grad 1 (grav) , mi lau luat. In schimb mia spus o doamna de acolo ca sar pute sa nu imi accepte pt ca e prea tarziu si ca trebuiau depuse in maxim 30 zile de la data decesului tatalui meu. Eu mam interesat inainte pe net, pe un singur site ce e drept,si acolo scria ca in 90 zile. Nu stiu ce sa mai zic.lamuritima va rog. Si daca nu mi accepta pensia, ce pot face ? Recurs ? Alte metode ??? Va rog mult dati mi un raspuns pe mail vladut.vlad69@yahoo.com . Inca ceva in cat timp trebuie sa primesc raspunsul ??? Acum sunt fix 32 #-o zile de cand am depus dosarul. MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: vladutvlad , utilizator 19:26, 8 Iulie 2015
Asteptati sa vina decizia.
Va fi de admitere.

Legea 263/210

ART. 104

(3) In functie de elementele specifice fiecarei categorii de pensie, pensiile se acorda si de la o alta data, dupa cum urmeaza:

b) din prima zi a lunii urmatoare celei in care a avut loc decesul, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile de la data decesului, in situatia pensiei de urmas acordate persoanei al carei sustinator era pensionar, la data decesului;
c) de la data decesului, daca cererea a fost inregistrata in termen de 30 de zile de la aceasta data, in situatia pensiei de urmas acordate persoanei al carei sustinator nu era pensionar, la data decesului;

Nu exsta prevedere legala in care sa se specifice ca daca nu depui cererea in termen de 30 de zile,nu mai ai dreptul la pensie de urmas.
multumesc. astazi a venit decizia . este de admitere.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas StRotaru StRotaru Daca sotul decedat avea drept la pensie dar nu a depus dosar de pensionare, iar sotia supravietuitoare a depasit varsta de pensionare si nu are alte venituri, ... (vezi toată discuția)
Pensie Adycristina Adycristina Va rog sa ma lamuriti.Cu ce data se face plata pensiei? -cerere de pensionare incepand cu 04.2012 -se respinge si se face contestatie la decizie si nu se ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas IrinaDol IrinaDol Buna ziua. As avea o intrebare. Momentan sunt studenta in anul 3 si beneficiez de pensie de urmas. Primesc aceasta pensie de doar un an de zile, chiar daca ... (vezi toată discuția)