avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate keniko01

Activitate keniko01

Dacă mi-ar cere 70 de lei, aş plăti pe loc, dar e vorba de 1000 de lei pe an+4000 lei (retroactiv pe 4 ani) + penalităţi de 1200 lei.
După 5 ani de funcţionare (bar-cod CAEN 5540), acum 2 săptămâni am primit înştiinţare de la primărie că am de plătit retroactiv pe 5 ani taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică. La această sumă s-au mai adăugat penalităţi de întârziere. Trebuie să plătesc aceste penalităţi şi dacă nu este vina mea că n-am plătit taxa până acum, neştiind de ea? În fiecare an m-am dus şi am achitat toate taxele ce mi-au cerut. De ce nu m-au înştiinţat de datorie? (Mă gândesc că n-au ştiut de existenţa acestei taxe, pentru că până în momentul de faţă n-au încasat banii de la nici o firmă din comună.)

Îmi cer scuze că am postat de două ori întrebarea. N-am fost atentă.
După 5 ani de funcţionare (bar-cod CAEN 5540), acum două săptămâni am primit înştiinţare de la primărie că avem de plătit retroactiv pe 5 ani taxa pentru eliberarea autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică. La această sumă s-a mai adăugat şi penalităţi de întârziere. Întrebarea mea ar fi, că trebuie să plătesc aceste penalităţi şi dacă nu este vina mea că n-am plătit taxa, neştiind de ea? În fiecare ani am mers şi am achitat toate taxele ce mi s-a cerut. Este greşeala lor, că nu m-au înştiinţat de datorie.