avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate Norbert333

Activitate Norbert333

Bună ziua! Sunt asistenta medicala la stat, iar băiatul meu are grad de handicap grav pentru o afecțiune hematologică(Anemia Aplastică). Doresc să întreb dacă eu pot să beneficiez de acei 75% din salar pentru faptul că în luna ianuarie, copilul a făcut cursurile online, iar soțul a lucrat și nu a stat acasă cu copilul? Menționez că mi s-a spus că s-ar putea să nu mă încadrez din cauză că, copilul nu este cu dizabilități! Vă mulțumesc mult!
Răspuns la discuția Certificat auto
Inițial, când s-a tipărit numele prima dată, s-a pus o ștampilă și semnătura în partea dreaptă. După ce i-am atenționat că este greșit numele(au omis o literă) , au tras cu bandă corectoare peste 2 litere și au scris cu pixul negru 3 litere, dar nu au mai pus încă o ștampilă și semnătură! Au spus că este corect așa pentru că oricum este prima ștampilă și semnătură!
Bună ziua! Doresc să întreb dacă mă afectează cu ceva sau dacă se mai poate face ceva în legătură cu certificatul de identitate al mașinii, emis de RAR, dar apoi, când am depus actele pentru numerele negre,mi s-a greșit numele de familie. Când am mers să ridic numerele și cartea de identitate (talonul urmând să-mi fie trimis prin posta), am observat că mi s-a omis o literă de la numele de familie. Am spus doamnei de la ghișeu și dânsa a zis că să-l iau așa, apoi, după ce îmi vine talonul, să revin ca să se rectifice. Azi am mers din nou cu cartea de identitate și cu talonul. Talonul l-au reținut, urmând să-mi trimită altul corect prin poștă, dar pe cartea de identitate au tras cu bandă corectoare pe două litere, apoi au corectat cu pixul. Este corect? Mulțumesc mult!
Bună ziua! Locuiesc într-o casă care a fost împărțită în două acum 30 de ani.Eu am cumpărat o parte acum 11 ani. Contorul de gaz era pe peretele proprietarilor și pe numele lor,când am cumpărat casa de la ei,așa că s-a trecut pe numele nostru,cum era normal. Cealaltă parte ,nu aveau contor,decât o țeavă cu două focuri trase de la noi. În cealaltă parte nu locuia nimeni de aproximativ 20 de ani,proprietar fiind un moștenitor.
Când am cumpărat noi partea aceasta,am făcut proiect nou și țeava care trecea la ei a fost anulată.
Acuma,cineva a cumpărat cealaltă parte. Dorește să ,,înțepe" țeava de gaz care intră în regulator(care e tot pe peretele nostru) și să-și facă proiect nou. Am înteles că trebuie să monteze contorul pe peretele nostru pentru că e prea mare distanța până la al lui(aprox.4m). Poate să pună contorul pe peretele nostru fără acordul nostru? Vă multumim mult!
Buna seara!Copilul meu in varsta de 11 ani,are Anemie aplastica forma foarte severa si este incadrat in grad de handicap grav.Doresc sa intreb daca are dreptul la indemnizatia pentru hrana prevazuta in Hotararea nr.564/2017. Mentionez ca are aprobat Certificat pentru scolarizare la domiciliu si din aceasta cauza ,contabila de la scoala spune ca nu are dreptul,conform art.3,punctul 4 : ,,4) Fac excepție de la condiția de acordare a alocației de hrană, în funcție de prezența școlară, copiii cu CES școlarizați la domiciliu și/sau internați în unitățile sanitare." Dansa spune ca ,copilul nu are dreptul la aceasta indemnizatie pentru ca nu frecventeaza scoala la zi.Momentan,copilul nu este internat,mergem la control la medicul specialist la fiecare 3 luni.M-am mai consultat si cu alte mamici din alte judete,care au copiii cu grad de handicap grav si cu invatamant la domiciliu.Ele spun ca copiii lor primesc.Va multumesc!
Bună ziua! Compartiment Îngrijiri paliative deschis în iulie 2015, are dreptul la spor pentru condiții periculoase? S-au făcut nenumărate demersuri către Minister,DSP,dar nu am primit nici un răspuns clar, decât să se aplice legea. Nimeni nu a spus DA, aveți dreptul la spor, conform legii cutare! De 2 ani,de când s-a deschis, direcțiunea spune că nu are o bază legală pentru a acorda sporul. Vă mulțumim mult!
Răspuns la discuția Sporuri Ingrijiri Paliative
Am solicitat scris un raspuns si.....dupa 36 de zile am primit ....ceva.....nu-l pot numi raspuns,pentru ca este o copie dupa solicitarea facuta de catre directiune,catre minister(a fost facuta in luna iulie).Au spus ca poate sa dureze chiar si 6 luni pana o sa primim un raspuns din partea ministerului.
Eu am o dilema in privinta faptului ca la Ploiesti,unde este tot un Compartiment de paliatie de stat,au spus ca din moment ce nu li s-au aprobat posturi pe paliatie ca sa faca angajari,ei au hotarat sa treaca prin rotatie,de pe alte sectii,personal medical,ca sa asigure turele.De fiecare data cand trec pe paliatie(tot la 3 luni),li se fac acte aditionale,in care este specificata modificarea locului de munca+salarul in cuantum de....+sporul aferent sectiei de paliatie.........Asta vreau sa stiu:Azi,daca s-ar deschide o sectie de paliatie,pentru ca personalul medical sa poata beneficia de sporul de 50%,este necesara aprobarea ministerului sanatatii,apoliDSP-ul trebuie sa vina sa intocmeasca buletinul de spor in baza unui control si.....abia apoi poate sa fie adaugat sporul la salar????
Răspuns la discuția Sporuri Ingrijiri Paliative
Am cerut un raspuns scris :motivul pentru care nu se acorda sporul de 50%.....Deocamdata am primit un raspuns verbal:Nu exista normativele in baza carora sa se aplice legea 248,care a fost aplicata la spitalele unde ne-am interesat(Sp.Bacau,Sp.Alejd,Sp.Ploiesti).
Răspuns la discuția Sporuri Ingrijiri Paliative
Directiunea a trimis solicitare spre DSP,pentru a veni comisia care va constata daca avem bolnavi de paliatie(asa ni s-a spus ca se procedeaza).
Raspunsul a fost:Nu exista nici un temei legal in baza caruia sa se acorde sporul de 50%.
Noi,angajatii stim toate astea de la directiune.Nu am vazut nici o foaie care sa confirme cele spuse.
Răspuns la discuția Sporuri Ingrijiri Paliative
Conducerea a spus ca nu ne pot acorda acest spor din cauza ca nu este specificat cuvantul paliative.....Am citit si eu Ordinul si este!!!!....Unde ne putem adresa ca sa se rezolve problema?????Am uitat sa mentionez ca am fost obligate verbal(amenintate ca ne vor disponibiliza) sa semnam actul aditional in care este specificat schimbarea locului de munca( eu,anterior am lucrat pe sectia de Chirurgie,in cadrul aceluias spital).Este problema ca am semnat?.Rog un raspuns urgent,daca se poate!!!!