avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate verapopescu

Activitate verapopescu

Buna ziua! Reprezint o societate de rent-a-car si in ultimul timp ne confruntam cu o situatie noua. Flota societatii este destul de mare, iar in ultima perioada gradul de ocupare a fost mai mare de 100%. Ideea este ca o parte dintre clientii nostri merg la mare si implicit trec podul de la Fetesti. Marea majoritate nu achita taxa de pod fie pentru ca nu stiu, fie nu vor (avand in vedere ca masina este inchiriata, nu le pasa). Cert este ca in ultimele 3 luni am primit peste 100 de procese verbale de contraventie. Asa cum probabil cunoasteti, agentul constator le expediaza dupa cca 8 luni, cu maxim o saptamana inainte de expitarea celor doua termene (intocmire si comunicare).
Intrebarea mea este daca cineva s-a intalnit cu o astfel de situatie si daca exista ceva jurisprudenta pe acest subiect.
Cei de la C.N.A.D.N.R. ne-au "sugerat subtil", citez: "sa achitam taxe pentru toata flota". mi se pare absurd sa achit taxe pentru un numar de peste 600 de autoturisme in conditiile in care un autovehicul poate trece podul de cca 10 ori intr-o luna, iar altul niciodata intr-un an.
Mentionez ca am primit si 4 procese verbale de contraventie pentru acelasi contract de inchiriere (acelasi client).
Va multumesc!
Buna ziua!

O societate care are ca obiect principal de activitate rent-a-car poate incasa chiria, respectiv asigurarea, unui autoturism in valuta.
Precizez ca majoritatea predarilor de autoturisme se face persoanelor care intra in tara prin Aeroportul Henri Coanda, fie romani stabiliti in strainatate, fie romani care au un loc de munca in strainatate, fie straini.
Va multumesc!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Se pare ca stapaniti destul de bine acest tip de contract, asadar, in situatia in care nu abuzez si aveti, va rog sa atasati si un model al acestui contract.
Va multumesc!
Buna ziua!
As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la contractul de asociere in participatiune.
Pentru asta o sa va expun pe scurt o situatie de fapt.
O societate comerciala are, in proportie de 50%, angajati pe post de agent de vanzari.
Intrucat taxele pe care le plateste la stat cu toate impozitele pe salarii (somaj, CASS, CAS, etc....) sunt destul de mari, ne gandim sa incheiem contract de asociere in participatiune cu fiecare angajat in parte (agentii nostri sunt platiti cu o suma fixa si un comision, in functie de cati clienti deservesc).
Asadar, as dori cateva lamuriri cu privire la acest contract.
Daca se poate incheia intre o societate comerciala si o persoana fizica.
Daca se poate incheia un astfel de contract, care sunt pasii de urmat? Unde se inregistreaza? Ce taxe urmeaza a fi platite la stat ? Este sau nu mai bine sa incheiem contracte de asociere in participatiune decat contracte individuale de munca?
Va multumesc!
Poti face o actiune in instanta de anulare act vanzare-cumparare.
Buna ziua!
Am o problema cu o clauza ce apare intr-un contract de leasing.
Poate cineva sa-mi "traduca" cu ce ma afecteaza pe mine ca utilizator?

Clauza este :"Să nu constituie sau să nu lichideze nicio masă patrimonială de afectaţiune în cadrul patrimoniului Utilizatorului/ Fideiusorului, inclusiv dar fără limitare la patrimoniul profesional, şi să nu transfere niciun bun sau drept între masele patrimoniale al căror titular este, fără să obţină înainte acordul scris al Finanţatorului în acest sens. Restricţia prevăzută în acest paragraf se aplică şi cu privire la constituirea unei mase patrimoniale fiduciare, care nu poate fi făcută de Utilizator sau Fideiusor fără acordul prealabil scris al Finanţatorului" .

Mentionez faptul ca urmeaza semnarea unui contract pentru un numar mare de bunuri, dar exista deja bunuri considerabile in patrimoniul societatii.

Multumesc anticipat!