avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate Sbastty

Activitate Sbastty

IONICA VADUVA a scris:

gardul a avut fundatie de beton?? daca nu nu ar fi trebuit sa va oblige sa-l daramati.
Cat despre obligarea participarii la constructia gardului nu cred ca va poate impune nici cand si nici din ce materiale sa fie facut, il poate construi singura cu "fata frumoasa" catre dansa si stiu ca la sat era considerat ca e al dansei si contruit de cel care beneficia de "estetica" lui.
Sun atat de dezamagita cand vad cata rautate este intre oameni, parca din ce in ce mai multe probleme cautam in curtea vecinului decat sa cautam sa fim noi mai buni si sa facem ceva pentru cei de langa noi.

Mult succes


Gardul pe care l-am ridicat eu nu a avut fundatie din beton. Stalpii erau din lemn, bagati in pamant si gardul era din uluca. Am studiat legea constructiilor si din ce am inteles chiar si asa este nevoie de autorizatie.
Cu privire la intrebarea pusa in primul post ce articole din ce legi ar trebui sa consult ca sa ma lamuresc ?
liamic43 a scris:n
nVă puteți înțelege cu vecina să plătiți în rate, eventual. Prin instanță, tot așa . Dar vă poate obliga să contribuiți la ridicarea gardului însă acest gard să nu fie făcut cu cheltuieli deosebite- din materiale scumpe n

Chiar si plata in rate ar fi impovoratoare. Nu am cum sa ma inteleg cu ea, deja am fos nevoit sa-i platesc o sulta de cateva zeci de mii de lei.
Buna ziua am o situatie pe care o aduc in atentia dvs.
In urma unui proces, un teren s-a divizat in 3 parti: partea mea, partea unei verisoare si un teren in indiviziune fiecare dintre noi avand cota de 1/2 din el. Am ridicat un gard din uluca si stalpi din lemn intre terenul meu si al acestei femei, dar ea a facut o sesizare la politia comunitara, care mi-a pus in vedere sa daram gardul ori sa platesc amenda (nu am avut autorizatie de constructie). Am ales sa daram gardul.
Acum ea doreste sa ridice un gard despartitor intre proprietati. Din ce am citit si inteles din Codul Civil cel care construieste un gard il poate obliga pe vecin sa suporte jumatate din costul constructiei. Cum pot face sa evit aceasta cheltuiala deoarece ma aflu intr-o situatie financiara foarte grea si nu pot suporta sub nici o forma o astfel de contributie financiara.