avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Activitate diana45

Activitate diana45

In regula, mulțumesc mult, înțeleg că se pot 7 zile legate cu orar de munca din care una să fie de concediu fara autorizarea inspectoratului de munca in acest caz.

Cornel Vasile a scris:

Se pot cumula si 14 zile calendaristice de activitate, dar in acest caz, este necesara autorizarea inspectoratului teritorial de munca si acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.

In speta, da pot fi 7 zile legate cu orar de munca dar una să fie de CO.

Lucrez într-o firmă în care ne putem alege cele 2 zile libere săptămânale, din cate am înțeles nu se pot cumula mai mult de 6 zile legate de munca fara avea liber. In cazul in care in una din aceste zile se cere zi de concediu, se pot întâlni mai multe zile de munca, de exemplu pot fi 7 zile legate cu orar de munca dar una să fie concediu?
Cum se face succesiunea unui loc de veci care a fost al bunicii sa fie pe numele mamei?
In cazul în care persoana are autorizație pentru spargerea peretilor, pot păți ceva ca sm reclamat?

Dapix a scris:

Păi sunați la urbanism, ca pune în pericol viața locatarilor.
Sau și mai eficient, depuneți o reclamație scrisă la urbanism.

Am sunat la politia locala și mi-a zis sa sun la urbanism.


Dapix a scris:

De ce să reclamați anonimă`? Va e frică de vecin`?

Dacă vecinul încalcă legea și pune în pericol rezistența imobilului și viața locatarilor, n-aveți voie să aveți frică.

Puteți chema poliția să-l surprindă în timp de demolează pereții.

Unde se face o sesizare atunci când un vecin sparge pereții interiori? Se poate face și online? Se poate face și anonima?
Cine este responsabil si cine trebuie sa plateasca daca o teava se sparge la subsolul blocului si pierderea se descopera tarziu? Tin sa preciez ca nu avem administrator de bloc. Este normal ca toata cheltuiala pierderii de apa sa fie suportata de locatari?
Buna ziua,

Figurez la ajofm ca persoana in cautarea unui loc de munca, luni am terminat un curs de formare profesionala iar marti m-am angajat. Trebuie sa ii anunt pe cei de la ajofm ca m-am angajat? Mentionez ca nu iau somaj.
Inregistrarea unui contract de munca se face cu o zi inainte de inceperea activitatii.
Dupa terminarea unui curs gratuit de formare profesionala realizat de ajofm esti obligat sa te angajezi pe specializarea cursului respectiv sau poti alege un loc de munca dintr-un alt domeniu (un alt domeniu in care ai mai lucrat dar nu are legatura cu tema cursului)?