avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Activitate draftacristi

Activitate draftacristi

Răspuns la discuția Salubrizare
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal nu platiti. Complectati acel formular/declaratie pentru gunoi pentru ambele proprietati. La una din ele veti plati ( respectiv acolo unde locuiti, lucru care se poate demonstra cu actul de identitate, pe care-l anexati la declaratie ) iar pentru cealalta proprietate formularul de gunoi se completeaza cu zero persoane, anexand si aici copie dupa actul de identitate care constituie dovada unde locuiti. Si eu sunt in situatia asta, si la o garsoniera ( unde nu mai sta nim,eni, au locuit parintii mei care au decedat ) este zero persoane si la taxe si impozite nu mi se percepe taxa de gunoi. La fel, unii cumnati ai mei au un apartament in oras, dar ei locuiesc in Italia, nu stau aici, vin o saptamana vara in concediu, si tot asa, impozitele le-am achitat pentru locuinta iar la gunoi sunt zero persoane .
In cartea de imobil cine este trecut la parter ?
Eu aș vrea sa pun în discuție problema așa : Eu, călător, mi-am achiziționat un bilet, deci am dat bani societății de transport. Încă nu am beneficiat de servicii. De ce sunt constrâns în maxim 90 de minuite să beneficiez de aceste servicii ( respectiv o călătorie ), altminteri, dacă trec 90 de minute banii sunt luați dar eu nu mai pot beneficia de serviciile respective. Ce fel de lege este asta? Și ce te faci dacă mijlocul de transport merge ca melcul în condițiile de azi de trafic din capitală? Cine te despăgubește dacăo călătorie care poate la ora 5 dimineața ar dura să zicem 45 minute iar la orele 10 durează 100 minute pe același traseu, cu aceleași stații, pe aceeași distanță ?
Si sotia mea a facut multe comenzi pe net...au sosit in regula,apoi pe unele le-a returnat pentru ca la pantofi...stiti cum e...jumatate de numar daca nu-i bun...nu te incap...comanzi 36 si unele perechi itzi vin, altele nu...le-a facut retur si totul a fost in regula.Ar fi fost bine sa verificati site-urile de pe care comandati, sa vedeti comentariile altora...etc. etc. sa fie site-uri de incredere, firme serioase...Ati incercat sa faceti retur? Daca nu se poate face retut si sa va dea banii inapoi, este pacaleala...riscul asumat de d-vs. la orice comanda de pe net sub entuziasmul unui pret mai mic, dar...cu probleme ascunse pe care nu le-ati verificat in prealabil.
Dati datele persoanei ...nr. de telefon sau ce data de contact aveți organelor de poliție ca să poată să fie identificat
De obicei in relatiile de serviciu se folosesc adrese de mail pentru problemele profesionale ( sunt si retele interne - acele intraneturi care prin oficiile de calcul sau alte structuri interne folosesc sistemul doar pentru problemele profesionale). Din ce relatati d-vs. adresa de mail nu este una strict profesionala, este o adresa de mail personala a sotului, iar daca acesta i-a acordat secretarei accesul prin parola trebuie sa va dea de gandit: pentru ce anume i s-a acordat accesul si, asa cum v-au mai sfatuit unii , daca nu cumva relatia cu secretara nu este numai una strict profesionala, ci este vorba de mai mult.
Bună ziua. Vă rog să citiți până la capăt răspunsul meu și să trageți concluziile cât mai real cu putință. M-aș bucura dacă le-ați afișa în final aici pe forum.Așadar:
Se menționează în forum : ”( 84 metri cubi, în șase ani de când stăm în apartament(doua persoane: copil/adult).Menționez că am fost și plecați cate o lună pe an și am mai făcut economie, dar nu exagerat( mașină de spălat merge de cel puțin 3-4 ori pe săptămână,) ”.
84 mc / 6 ani = 14 mc pe an adică 14 mc / 11 luni ( spuneți că o lună pe an lipsiți de acasă ) deci 14 / 11 = 1,27 mc / lună. 1,27 mc / 30 zile = 0,04 mc / zi .
În condițiile în care d-vs.:
La 2 zile spălați cu mașina ( folosiți deci un ciclu al mașinii de spălat – vedeți ce consum are un ciclu de spălat normal și eventual unul la jumătate de capacitate ) . La 2 zile înseamnă 3 mașini pe săptămână să zicem ( așa spuneți, ba chiar uneori si a 4-a ).
Zilnic bănuiesc că vă faceți igiena personală ( vă spălați pe mâini,față, dinți,..)
Bănuiesc și faptul că faceți și baie sau duș ( nu știu dacă zilnic sau la câteva zile, deși vara cam zilnic e necesar să dai jos transpirația de pe tine, măcar seara înainte de culcare ).
Zilnic folosiți toaleta ( probabil de cateva ori fiecare ).
Zilnic mai și mâncați ceva pe acasă după care spălați tacîmurile, vesela, paharele sau cănile, celelalte accesorii folosite , iar dacă mai faceți și mâncare, atunci lucrurile sunt și mai clare privind consumul de apă.
Vedeți și d-vs.dacă toate aceste consumuri zilnice și cel al mașinii de spălat la 2, maxim 3 zile, pot cumula doar 0,04 metri cubi. Și gîndiți-vă că sunteți 2 persoane.
Până una alta este un furt de proporții pe care ar fi trebuit să-l vedeți de acum 6 ani din prima, hai, a doua lună de locuit. Puteați să vedeți și ceilalți locatari ce consumuri au afișate la panou la întreținere și să fie un semnal de alarmă consumul d-vs. prea mic.Dar mai interesant este cum de cei de la asociație nu s-au sesizat, sunt curios ce întreținere ați plătit în acești 6 ani, cât v-a pus la consumul de apă rece ?
Ar fi interesant și de dorit să ne puteți răspunde și lămuri cu toare aceste chestiuni.
Cu stimă,
În ce bază locuit acolo? Aveți vreun contract sau locuiti clandestin ? Nu se înțelege din ce ati spus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei stii ca pentru salubritate se completează un formular unde se trec persoanele care locuiesc la adresa respectivă. Taxa e pe persoane nu pe volum de gunoi. Eu sunt proprietar în 3 locuri iar intr-unul nu locuiește nimeni si acolo nu se schita nimic pentru gunoi desi in acel.bloc cu 5 scări locuiesc atât de multe persoane.
Răspuns la discuția Fondul de rulment
A propos de toate aceste discuții...eu am si o garsonieră unde au locuit ai mei...ei nu mai trăiesc și de vreo 5 ani e nelocuita. Luna de luna achit întreținerea în jur de 9 lei.. În bloc sunt si apartamente cu 3 camere. Cât ar trebui să plătesc eu fond de rulmrnt în asemenea situație având în vedere faptul că nu am datorii si luna de lună achit asa cum am spus..in jur de 9 lei daca nu sunt alte lucrări care implică plată de către toți proprietarii.