avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate draftacristi

Activitate draftacristi

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa cum v-a precizat și un utilizator - ibn - racordul la apartament atât la baie cât și la bucătărie se face direct din coloana din mască....deci nu prea înțeleg cum chiuveta și baia pot fi racordate de la un alt apartament- în speță de sub cel al d- vs. Vedeți dacă nu cumva s-au făcut lucrări ilegale și ați fost decuplat de la coloana principală și legat la apartamentul lui...și presiunea ar trebui să fie mai mică în acest caz. E bine să înștiințați președintele de asociație. Succes în demersurile viitoare.
2 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar acum...hai sa fim sinceri...d-vs. daca ati fi proprietar si ati inchiria un apartament, si cand il predati este totul in regula, nu ati dori ca totul sa ramana asa in timp...adica sa nu se deterioreze podelele, peretii,..instalatiile sa fie in buna stare si functionale ( daca asa v-au fost predate )...cu alte cuvinte..ce atri primit sa si predati cand veti pleca ? Ce vina are proprietarul care nu locuieste acolo ca totul i se deterioreaza de catre cei ce efectiv locuiesc acolo ?Destul ca orice neregula si stricaciune trebuie remediata de proprietar, chiar daca nu e vina lui pentru defectiuni/deteriorari.. acestea fiind consecinta modului in care cei ce locuiesc efectiv acolo sunt preocupati in a mentine totul in ordine ? Ce parara aveti ? Ati dori sa fiti un proprietar si sa aveti probleme de orice gen cu chiriasii ?
Spuneți că pe scară se înregistrează pierderi de 140 mc de apă. Eu știu ( cel puțin la noi așa este ) că apometrul general ( care se ia în considerare de cei de la compamnia de apă ) este la intrarea în bloc. De acolo sunt ramificații pe coloane și scări, fără alte apometre de coloană sau scară. Deci ceea ce plătește asociația este consumul condominoului ( al blocului- așa vine factura..la acel apometru de la intrarea în bloc ). Restul este problemă internă de consum. Acum mă întreb: la D-vs. este așa? ( apometru la intrarea în bloc ) ? Dacă da ( cel puițin așa ar trebui să fie ) atunci depinde câte apartamente sunt în acel bloc. Din relatarea d-vs. nu se vede acest lucru. Una este să fie un bloc cu 10 etaje și să zicem 3 scări , deci 10 etaje x 3 = 30 nivele x 4 apartamente/nivel = 120 apartamente ( asta fără parter, că altminteri mai punem încă 4x3=12 apartamente, sau poate parterul este comercial, cu apometre separate, deci nu-l punem, în calcul ).Deci una este să împarți 140 mc la 120 apartamente ( vine 1,16 mc / apartament ) și alta este să fie un bloc cu 4 etaje și să zicem tot 3 scări, deci 3 scări x 4 etaje = 12 nivele + 3 nivele parter = 15 nivele x 4 aprtamente / nivel = 60 apartamente ( și ar rezulta 140 mc / 60 apartamente = 2,33 mc / apartament ) .
Că se udă sau nu grădini din subsol, nu este relevant... Orice robinet, chiar și cel cu acces exterior, de la care să se poată uda grădinile sau spațiile din jurul blocului sunt după apometrul general, deci acel consum se îmregistrează și, evident, se va plăti pentru că, așa cum v-am mai spus, compania de apă are treabă DOAR cu apometrul general al blocului ( apometru care de fapt este și montat de dânșii și sigilat, și la termen schimbat tot de ei ) iar acel apometru înregistrează tot. Deci puteți urmări cam cine udă în jurul blocului ( sau spală mașini, etc. ) și să suați măsuri contra lor, pentru că d-vs. și alți locatari plătiți mofturile acelor locatari care consumă o cantitate de apă DOAR în folosul lor, dar apoi se plătește ca pierdere de toți locatarii.
Răspuns la discuția Scurgere apa Aer Conditionat...
pentru acea gradina de folosinta exclusiva a lor au autorizatie? ma intreb si eu, ca vad ca pretentii au....vrei gradina, vrei masuta, vrei viata altfel decat toti ceilalti din bloc, atunci itzi iei toate masurile ...itzi faci o copertina ca sa nu te ploua si sa nu te vada toti vecinii ce mananci ...
De cate ori aveti probleme cu instalatia de gaze solicitati serviciile unei firme autorizate, nu a celor de la Engie. Eu cu Engie fac doar revizia la 2 ani, respectiv 10 ani. Cand mi-am pus detectorul de gaze am apelat la o firma autorizata, au venit, au montat detectorul si rearanjat contorul de gaze la instalatie, apoi au sigilat,si, bineinteles, au informat pe cei de la Engie despre lucrare. Fara a deranja niciun vecin, fara nicio alta problema.
Pai ganditi-va rudimentar...liftul e folosit de suprafete sau de persoane? Oamenii il folosesc. Indiferent pe ce suprafata de confort stau. Iar legea e asa cum e. Eu stau la etajul 1, nu folosesc liftul, dar il platesc ( si eu si sotia , desi,repet, nu il folosim, iar pana acum un an la etajul 1 nici nu oprea ). Si asta...din 1974, de cand locuiesc aici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numele si prenumele conteaza mai putin...pentru asta exista CNP-ul
Răspuns la discuția Salubrizare
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal nu platiti. Complectati acel formular/declaratie pentru gunoi pentru ambele proprietati. La una din ele veti plati ( respectiv acolo unde locuiti, lucru care se poate demonstra cu actul de identitate, pe care-l anexati la declaratie ) iar pentru cealalta proprietate formularul de gunoi se completeaza cu zero persoane, anexand si aici copie dupa actul de identitate care constituie dovada unde locuiti. Si eu sunt in situatia asta, si la o garsoniera ( unde nu mai sta nim,eni, au locuit parintii mei care au decedat ) este zero persoane si la taxe si impozite nu mi se percepe taxa de gunoi. La fel, unii cumnati ai mei au un apartament in oras, dar ei locuiesc in Italia, nu stau aici, vin o saptamana vara in concediu, si tot asa, impozitele le-am achitat pentru locuinta iar la gunoi sunt zero persoane .
In cartea de imobil cine este trecut la parter ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu aș vrea sa pun în discuție problema așa : Eu, călător, mi-am achiziționat un bilet, deci am dat bani societății de transport. Încă nu am beneficiat de servicii. De ce sunt constrâns în maxim 90 de minuite să beneficiez de aceste servicii ( respectiv o călătorie ), altminteri, dacă trec 90 de minute banii sunt luați dar eu nu mai pot beneficia de serviciile respective. Ce fel de lege este asta? Și ce te faci dacă mijlocul de transport merge ca melcul în condițiile de azi de trafic din capitală? Cine te despăgubește dacăo călătorie care poate la ora 5 dimineața ar dura să zicem 45 minute iar la orele 10 durează 100 minute pe același traseu, cu aceleași stații, pe aceeași distanță ?