Bună ziua,
Cu deferenta rog un nou raspuns la o noua problema, sunt pus in situația in care angajatorul dorește sa ma introducă in comisia de disciplina doar pentru faptul ca mi am transmis pe adresa de e-mail personala un tabel xcel.
Angajatorul invoca codul muncii
art 39 alin 2 lit d si f
art 26 alin 1 si 2
Menționez ca in fluturașul primit lunar nu exista nici un spor de confidențialitate, păstrarea secretului.
Mulțumesc!
adriandimitriu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
clauza de confidentialitate nu trebuie neaparat insotita de un spor, mai ales in privat.
daca in contract, anexe (fisa postului, ROI, CCM, etc.) sau alte acte aditionale agreate ulterior exista inscrisa clauza de confidentialitate, inseamna ca ati agreat-o si trebuie sa o respectati.
CHKa
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Intr-adevar , acele articole din Codul Muncii ii da dreptul sa va ceara socoteala , fidelitatea catre firma unde lucrati , precum si confidentialitatea datelor si secretul de serviciu sunt obligatorii . Indiferent ce continea acel tabel ( daca privea firma ) , si chiar daca dvs. l-ati elaborat , apartinea angajatorului . Nu-l trimiteti pe mail-ul personal , nu-l trimiteti niciunde , decat unde trebuia trimis conform sarcinilor de serviciu . Cata vreme sunt prevazute in lege , de ce sa aveti un spor ?
1. Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
2. Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
Bună ziua,
Nu ar trebui sa se dovedească vinovatia......,intrebare !?, doar simplu fapt ca am transmis pe emailul personal ( care a fost declarat de la inceput ) un tabel in format excel ......sunt pasibil a fi exclus din organizație!?
Mulțumesc!