avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate buggy19

Activitate buggy19

komkao a scris:

Intr-adevar societatea trebuie sa declare lunar la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) cantitatea de ambalaje introdusa pe piata si sa plateasca anual 2 lei/kg pentru obiectivul de valorificare/reciclare nerealizat. La calculul cantitatii de ambalaje introduse pe piata se iau in considerare cutiile de carton in care vin ambalate consumabilele sanitare, paletii de lemn daca marfa vine paletizata - acestea reprezinta ambalaje secundare si de transport plus ambalajul consumabilelor sanitare (nu stiu cum vin ambalte: pungi plastic, bidoane plastic, sticle etc) acesta reprezinta ambalaj primar. Determinarea cantitatilor se face de regula pe baza documentelor de import prin diferenta intre cantitatea bruta si cea neta dar si prin cantarire directa cand documentele nu furnizeaza date suficiente sau in cazul ambalajelor primare. Modul cum s-a determinat cantitatea introdusa pe piata se consemneaza intr-un proces verbal.
Pentru asi indeplini aceste obiective agentul economic poate, potrivit legislatiei, sa transfere aceasta obligatii catre o societate autorizata. Aceasta varianta este avantajoasa daca se introduc pe piata peste 300 kg de ambalaj/an. Costurile in acest caz se reduc foarte mult: in loc de 2 lei/kg (cantitate nerealizata) sa plateste in jur de 0,05 lei/kg (cantitate introdusa)


buna ziua,
daca nu se cunosc exact canttatile pe tipuri de materiale si necesita cantarire, la ce firme autorizate se poate apela? Exista un cantar care poate stabilii proportiile de materiale sau trebuie descompus un palet cu tot ce contine pe el (cutii, folie, blister ,etc) si cantarite individual?
Multumesc