avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate tanase_vlad_23

Activitate tanase_vlad_23

este corect ceea ce spuneti. cheltuielile care se aplica pentru tot blocul sa se imparta catre toti locatarii.

eu (pentru situatia mea) am spus ca platesc 11.01 ron / luna. m-am uitat iar pe liste si 80% din locatari platesc suma asta. restul de 20% platesc 13.54 ron / luna. (43 apartemente in bloc)
Sunt 1-2 locatari pe lista trecuti cu 5.4 ron/ luna.

Intrebarea mea era simpla: de ce eu platesc 11.01 ron / luna in condiitile care vecinul de deasupra mea plateste la fel si eu NU am acces la lift iar el DA. (si daca ma pot folosi de treaba asta ca sa-i dau in judecata)

Pe mine ca si locatar ma intereseaza sa platesc partea mea si nu mai putin. (asta include partea mea de factura spre lift , partea mea de factura spre curent, etc)
De ce EU trebuie sa inteleg asociatia si doar sa-i "rog" sa deblocheze liftul la etajul 1 iar TOT EU sa-i inteleg pe ei perfect cand e vorba de penalitati de intarziere?

Mie nu mi se pare normal ca eu sa-mi asum responsabilitati si pe ei doar sa-i rog frumos sa-si repare greseala.

Ca sa nu ne intelegem gresit, eu nu sunt locatarul perfect adica am intarziat cu plata dar de fiecare data mi-am platit ce am avut de platit + penalitati adica mi-am asumat o responsabilitate.

Cu ce as fi eu mai jos ca ei incat sa nu-mi cer drepturile?
Bine v-am gasit si sper ca nu am pus intrebarea mea unde nu trebuie.

Situatia mea este alta:
M-am mutat in propriul apartament in urma cu mai bine de un an, la etajul 1.
Recunosc nu m-am uitat vreodata atent pe listele care se afiseaza dar a venit si momentul asta.
Vad pe lista ca platesc lunar pentru lift 11.01 lei asta in conditiile care:
- la etajul 1 liftul nu poate fi chemat (a fost intentionat dezactivat butonul de chemare lift)
- liftul nu urca la etajul 1 (la fel , a fost intentionat dezactivat butonul pentru etajul 1 din lift. deci ori parter ori oricare alt etaj decat 1)

Mie nu mi se pare normal ca liftul sa fie scos din uz pentru etajul 1 si eu care locuiesc la etajul 1 sa platesc pentru lift.

Pot sa-i dau pe cei de la asociatie in judecata?
Nu ma deranjeaza suma cat ma deranjeaza gestul.

De asemenea, e nevoie sa chem o firma sau pe cineva autorizat care sa demonstreze ca liftul este oprit in mod intentionat pentru etajul 1?

Multumesc,
Vlad