Buna ziua.In luna octombrie 2014 am fost la stomatolog ,pt inlocuirea unei lucrari facuta in urma cu 5 ani dar care era din compozit si incepuse sa se ingalbeneasca.Am ales de data aceasta sa mi fac o lucrare din ceramica pt care am facut un credit bancar.in perioada cimentarii provizorii nu ma simteam prea bine, incepusem sa am o tuse seaca apoi iritatie in gat, dar fiind iarna am dat vina pe anotimp si probelmele aparute datorita temperaturii. Acasa nu puteam tine lucrarea in gura pt ca ma ardea gingia si o purtam cand mergeam la serviciu.Nu am fost foarte multumita de lucrare dar daca dadusem banii pe ea nu aveam ce face am zis o port asa 5 ani dupa care imi voi face alta la alt stomatolog.In momentul cimentarii lucrarii gatul meu a inceput sa dea semne care m au cam speriat parca impietrise, simteam cum se umfla. A doau zi aveam limba umflata senzatie de arsura ,dureri in partile laterale ale limbii si sublimba, nu mai puteam sa inghit.Am sunat o pe dna doctor si a zis ca mintea mea face scenarii, ca ea imi da lucrarea jos si n am decat sa raman fara dinmti si sa merg sa ma caut dar nu este de la lucrare ci de le cine stie ce.M a trimis la chirurgie mandibulara si la ORL.Am fost la ORL si am fost trimisa sa mi fac un exudat faringian care a iesit negativ ,candida ,stafilococ si streptococ. Durerile si starile de rau erau continue.Medicul de familie mi a dat trimitere la alt medic ORL ist care m a diagnosticat cu stomatita si laringita congestiva iritativa. Imi pierdusem vocea de tot, eram in concediu medical pt ca nu mai puteam sa mi desfasor activitatea la locul de munca lucrand cu clienti.Am facut endoscopie, am urmat un tratament, vocea a revenit, dat durerile nu.Am fost trimisa la dermatolog care m a dioagnosticat cu stomatita posibil de contact la lucrarea protetica.Mi a dat un medicament pt sistemul imunitar dar nu m-a ajutat.Apoi am fost internata la Spitalul Militar la Sectia alergolgie pt investigatii dna stomatolog zicand ca am tiroida sau altceva si ca lucrarea este foarte buna.Ana lizele au iesit f bune exceptand helycobacter in scaun dar care nu mi a dat niciodata semne ca as avea asa ceva adica arsuri la stomac sau alte simptome alarmante .De aici am fost trimisa la Bucuresti la un spital pt testul patch.Am solicitat materialele din care a fost facuta lucrarea mea si am primit un bilet pe care scrie. coroana metalica crom cobalt de la Bredent,, porterlan VITA MASTER si ciment Ketac Bond.La Bucuresti , am iesit alergica la colofoniu -/+si nichel dar f putin adica + rezultatele analizelor alergologice fiind estimate in functie de reactiile organismului adica pozitiv sau negativ.Incep de la un plus pana la 5. Nu mi s a dat nici un tratament doar recomandari alimentare si de natura alergiilor sa nu folosesc produse cosmetice ce contin colofoniu si sa nu port ceasuri nasturi catarame.Eu port cercei din metale, altele decat aur si argint fara probleme , ceasul nu mi lipseste de la mana dar niciodata anu am observat ceva in neregula cu ele. Nu mai aveam ce face decat sa dau lucrarea jos pt ca aveam fata impietrita, gatul ma durea fff tare ,raguseala era permanenta , medicul de familie imi dadea tantum verde si pe reteta scria stomatita. Ajunsesem la capatul puterilor dupa luni de zile de nesomn, dureri continue si nici nu stiu cum a trecut viata in aceste luni in care am alergat de la un medic la altul doar pt a afla daca sufar de vreo boala care sa mi dea simptomele astea .In iulie am dat jos lucrarea pt ca gura mea era f afectata ca si intreg organimul de fapt..ajunsesem la stari de lesin adica pentru cateva secunde mi se rupea filmul apoi imi reveneam. Dormeam noaptea cu vata imbibata in ceai pusa intre buza de sus si lucrare pt ca ma ardea toata gura facusem gingivita .Medicul care mi a taiat lucrarea a zis sa o las putin la ea sa vorbeasca cu tehnicianul.Dupa doua zile mi a zis fara ca eu sa spun ceva, sa aduc vorba despre stomatologul care mi a facut lucrarea sau sa pomenesc un cuvant de rau de dansa, am spus ca doresc doar sa mi taie lucrarea pt ca am luni de zile de tratament fara rezultat si i am arat hartiile iar dansa a zis ,,clar ai alergie,, trebuie data jos lucrarea si asa a si facut.Deci a zis asa, din senin ceea ce m a pus pe ganduri.Lasati o asa..lasati totul asa sa se duca , lasati de la dumneavoastra ca si cum nu ar fi fost nimic.Va faceti alta lucrare si nu o sa mai suferiti.Nu am inteles la inceput motivul.Cert este ca in momentul asta, eu nu am dinti adica am unii din acril provizorii platiti si astia sa nu arat ca naiba , nu am bani pt alta lucrare si am toata gura sensibila la orice substanta iritativa dupa atatea luni de suferinta.Am fost la doamna doctor stomatolog cea care mi a facut lucrarea sa i spun ca sunt sanatoasa si ca ceva din lucrare imi face rau dar m a dat afara foarte politicos zicand ca daca o inregistrez cumva si sunt la ea in cabinet.Am fost la un avocat dar a zis ca nu am probe suficiente.Nu stiu ce mai pot face pt a recupera macar o parte din bani pt a mi pune dinti din acril macar.Pe toata lucrarea din portelan plus doi pivoti am platit 5800 lei dar chitante am pt 5300 macar din astia putin as vrea sa recuperez. Am obosit de umblat si acum mai am o problema, nimeni nu ma primeste cand aude ce am ca daca am alergie si la alta lucrare .Am fost la control la stomatolog, nu am lichen plan sau semne de cancer oral.Va multumesc.