Bună ziua, am și eu următoarea speță. Sunt divorțat și domiciliul minorei în vârstă de 10 ani, a fost stabilit de către instanta la mine. Avem custodie comună. Mama minorei are probleme psihice cu multiple internări nevoluntare la spitalul Alexandru Obregia, diagnostic tulburare schizo afectivă de tip maniacal. In ultimul an, minora a început să manifeste un comportament total deviant, lucru semnalat și de dna invatatoare. A făcut consiliere psihologica și degeaba. I-am cerut acordul mamei pentru a merge la un consult psihiatric pediatric, având în vedere și patologia ei, pentru a afla dacă este vreo problemă. M-am lovit de un refuz categoric. Am solicitat ajutorul DGASPC, care după ce a analizat situația, la școala, acasă, poze, discuții cu minora etc. a spus că ei sunt depășiți și că ar trebui dusă la un consult psihiatric pediatric. Au vorbit cu mama ei pentru acord, însă aceasta a dat în scris că refuză orice fel de consult de specialitate al copilului. In rețeaua de sănătate privată am aflat că nu o pot duce la consult fără acordul mamei, însă într-un spital de specialitate, din rețeaua de sănătate publică, o pot duce? Deoarece situația se agravează destul de rapid și chiar nu știu ce să mai fac. Dacă o pot duce în rețeaua de sănătate publică, fără acordul mamei, vă rog să îmi spuneți în baza cărei legi. Mulțumesc din suflet.
Buna ziua, am o problema foarte grava,am o fetita de 6 luni si sotia are probleme psihice grave, a fost internata de mai multe ori la Obregia, ultima oara in luna august si a iesit cu diagnosticul de tulburare schizo afectiva. A fost dusa la spital incatusata de politie si fetita a fost dusa la spitalul Grigore Alexandrescu cu mine deoarece o intoxicase mama ei. Am facut sesizare la protectia copilului sector 6 care la inceput a fost de acord cu mine,dar pe parcurs a lasat copilul la mama desi au recunoscut ca nu e ok. Si mama sotiei sufera de tulburari psihice. Mai nou sotia nu mai vrea sa isi ia tratamentul si se cunoaste. Imi este foarte frica pentru viata copilului si nu stiu unde sa mai cer ajutor. Dca ma puteti ajuta va rog.