avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate AndraVM

Activitate AndraVM

Buna ziua,

As dori sa va adresez o intrebare: pe baza unui contract de inchiriere/cazare si atasata dispozitia de incasare la el, se pot deconta pentru 2-3 zile de cazare cei aflati in deplasare de la o firma? Fara chitanta, factura etc. Eu sunt persoana fizica si inchiriez pe norma de venit camere in scop turistic si m-ar interesa daca asa se pot deconta, deoarece majoritatea imi cer factura sau chitanta. Am inteles ca se pot deconta cu contract de inchiriere. Poate exista si o lege pentru a ma justifica?

Va mulțumesc.
Buna ziua,

Am complectat in SPV declaratia 200 pe anul 2016 si am trimis datele. Am primit inapoi recipisa la mesaje si imi spune in cadrul mesajului: "Nu există erori de validare", deci inseamna ca am procedat bine? Scria acolo ceva de "Pentru verificarea autenticității și integrității documentelor emise de Ministerul Finanțelor Publice, urmăriți instrucţiunile pentru validarea semnăturii și descărcați certificatul autorităţii de certificare MFP", asta ce reprezinta? ca am citit pe unele site-uri ca nu mai trebuie semnatura pentru SPV la declaratia 200.

Va multumesc,
o zi buna!
Buna ziua,

Am depus declaratia 220 anul trecut in octombrie, deoarece am un contract de inchiriere pe un an, in euro. Dansa mi-a spus ca trebuia sa depun declaratia 200 pana in 25 mai pentru a se recalcula cursul valutar. Cum trebuie sa procedez? La sectiunea 1B nu stiu cum trebuie sa complectez.
Buna ziua,


as dori sa va intreb daca pe baza de dispozitie de incasare se pot deconta (decontare cazare de exemplu) cei de la firme? sau este nevoie neaparat de factura, chitanta?


Va multumesc anticipat!
Buna seara,

am 4 camere date in regim hotelier prin forma fiscala norma anuala de venit si as dori sa va intreb ce act as putea elibera (neavand nicio forma juridica) pentru ca, clientii sa se poata deconta? Cei de la ANAF mi-au spus ca, nu am nicio obligatie sa le ofer niciun document pentru decontare etc, dar daca nu le ofer majoritatea pleaca. Am dat dispozitie de incasare, dar spun ca nu le este buna pentru a se deconta.

Astept raspunsul dvs..Va multumesc.
Am citit,m-am lamurit in aceasta privinta. Mai am o intrebare sa va adresez, daca am un apartament si doresc sa-l dau in regim hotelier sau sa-l inchiriez pe zile, ce posibilitati am?sau cum va trebui sa procedez?am inteles ca difera putin decat in cazul camerelor la casa, doarece nu am acolo domiciliu.


Va multumesc.
Buna ziua, am 4 camere la casa si le-am amenajat pentru a le da spre inchiriere in regim hotelier si m-ar interesa sa stiu ce obligatii am catre cei de la adm. financiara, ce fel de formulare trebuie sa depun, cat trebuie sa platesc? etc

Astept raspunsul dvs. daca ma puteti lamuri, ulterior am sa merg si eu sa ma interesez.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția II si regim hotelier
Va multumesc pentru informatie!
Discuție Voluntariat II
Buna seara, daca de exemplu am facut voluntariat in domeniul in care vreau sa-mi deschid activitatea ca I.I., imi ajunge contractul de voluntariat ca document care sa-mi ateste experienţa profesională la dosarul de infiintare?


Va multumesc, o seara buna.
Buna ziua, am sa va adresez niste intrebari.

Am o casa si vreau sa dau camerele in regim hotelier, ce pasi trebuie sa urmez? Cui trebuie sa ma adresez? Daca e pe clasificare de unde sa stiu ce dotari imi trebuie pentru anumite standarde (stele)?

Iar referitor la II, daca imi fac II pot sa incep aceasta afacere? Trebuie sa am un curs sau sa dovedesc ca am pregatire in acest domeniu doar pentru a da 3 camere in regim hotelier?

Va multumesc, o zi buna.