Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate adrian666

buna seara ,
m-am angajat de curand intr-un salon si am stabilit cu seful meu un salariu de minimul pe economie . toate bune si frumoase , pina a venit sfarsitul de luna si urma sa imi dea salariul care nu a venit la timp si plus ca a venit si foarte mic adica 300 lei .cand l-am intrebat de contract a zis ca sunt in perioada de proba si luna urmatoare il incheiem ( fac o mica paranteza si mentionez ca lucrez 28 din 30 de zile si 9h pe zi). cand am inceput sa le cer si restul banilor au zis ca nu au ca nu sau strans bani si bateau apropo ce au patit fetele din naintea mea .ca eu daca e sa plec de la ei eu nu mai lucrez in tot orasul ca el are multi prieteni si nu pot scapa asa usor ca o fosta angajata pe unde o prinde pe acolo o bate .ce pot face in acest caz in care ei refuza sa imi dea salariul sa semnam un contract si ma ameninta? practic in 2 luni eu am primit doar 10 mil si amenintari
Am o cunostinta care a efectuat depuneri si retrageri la o anumita casa de pariuri(bet365)si cred ca toata lumea a aflat de acest caz. As dori sa stiu daca trebuie sa se alarmeze ca o sa primeasca amenda si daca exista posibilitatea de a ataca in instanta aceasta decizie
Am o prietena care lucreaza la un salon de infrumusetare cu contract de munca de 2ore dar munceste de luni pana sambata de dimineata pana seara, specific: contractul de munca este pe perioada nedeterminata. A primit o oferta de a lucra in alta parte si s-a adresat patronului, acesta a fost nemultumit de decizia ei de a pleca chiar daca cu 2 saptamani in urma ii comunicase ca nu o sa fie probleme in acest sens, daca isi gaseste in alta parte. Al doilea lucru este ca a amenintat-o si a spus ca pana la sfarsitul lui noiembrie nu are voie sa plece, chiar daca in contract scrie negru pe alb 20 zile preaviz. Prietena mea nu doreste sa piarda aceasta posibilitate de a lucra intr-un loc mai bun.
Intrebarea mea este urmatoarea: poate sa plece ( sa isi dea demisia) fara preaviz si ce trebuie sa faca inafara sa inainteze demisia ( demisia trebuie facuta in dublu exemplar? una patronului una angajatului?)?
A doua intrebare este daca lipseste nemotivat de la munca dupa ce a inaintat demisia pot aparea probleme ? sa fie data in judecata sau sa plateasca daune?
Am inteles ca trebuie eliberat un document de la fostul angajator ca sa se poata reangaja, acest lucru este adevarat sau poate sa plece direct si sa reangajeze la viitorul loc de munca.