avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters36960

Activitate ContSters36960

Răspuns la discuția Acte de proprietate
Hotararea instantei este actul dvs. de proprietate. In mod normal, mama dvs. trebuia sa va puna la dispozitie actele prin care a dobandit imobilul (veti avea nevoie de ele atunci cand veti face dosarul cadastral in vederea intabularii in Cartea Funciara a imobilului pe numele dumneavoastra). Probabil se gandeste sa vi le dea dupa ce ii platiti sulta. Daca mama dvs. intabulase imobilul in Cartea Funciara atunci ele exista in arhiva O.C.P.I. si nu mai este nevoie sa faceti rost de ele. Cand ii achitati sulta aveti grija sa dea declaratie la notar ca a primit banii, declaratie pe care o veti intabula ulterior in Cartea Funciara.
In acest caz va sfatuiesc sa mergeti la un notariat si sa incheiati un contract de comodat prin care tatal dvs. va da cu titlu de imprumut de folosinta gratuita acest autoturism atat in tara cat si in strainatate. Perioada maxima pe care se poate incheia un astfel de contract este de 3 ani. Costurile sunt in jur de 180 ron. Succes !
Solutia este incheierea unui contract de mandat. Procura "clasica", cea care se da in forma autentica la notariat nu va ajuta in sensul asta.
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
Nepotii dvs., respectiv copiii fratelui dvs. vor mosteni de la bunici cota de 1/4 in calitate de nepoti de fiu predecedat.
Chiar daca nu v-ati prezentat in instanta procedura se deruleaza in continuare. Daca a fost numit un administrator sau lichidator judiciar atunci acesta e cel care va coordona totul de la data numirii. Este posibil si sa se fi respins cererea de intrare in insolventa. V-ati interesat daca s-a pronuntat instanta cu privire la cererea ANAF-ului?
Răspuns la discuția insolventa
Este in procedura generala sau simplificata?
Răspuns la discuția Tranzactie extrajudiciara
Intrebare: ce suprafata de teren este intabulata in Cartea Funciara?
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
V-am mai raspuns odata la intrebare ....daca fratele dvs. a decedat dupa parintii dvs., atunci cota lui din mostenire revine si sotiei si copiilor dumnealui. Daca fratele a decedat inaintea parintilor si nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma defunctilor parinti, atunci cota fratelui dvs. o culeg copiii lui in calitate de nepoti de fiu predecedat. Dati-ne mai multe detalii legate de parintii dvs., când au decedat ei si fratele dvs., si daca s-a dezbatut mostenirea de pe urma defunctilor parinti . De asemenea, va rog sa ne comunicati daca aveti titlu de proprietate pe teren si daca vi s-a reconstituit dvs, celor 4 frati, dreptul de proprietate sau daca pe titlu apar parintii.
Eu va sfatuiesc sa urmariti procedura prin Buletinul Procedurilor de Insolventa tinut de Oficiul National al Registrului Comertului. Mergeti la oricare ORC din tara, la compartimentul BPI si solicitati informatii legate de SRL-ul aflat in insolventa, mai exact solicitati informatii despre toate actele publicate in BPI de catre lichidator si copii de pe Buletinele de Procedura in care au aparut aceste documente. Lichidatorul are obligatia de a publica in BPI toate actele de procedura, cum ar fi: rapoarte, procese verbale de sedinta , convocari ale adunarilor creditorilor, etc. ........Pt.licitatii lichidatorul trebuie sa convoace adunarea creditorilor care hotaraste in ce conditii se reduce pretul imobilelor scoase la licitatie, iar convocarea ar trebui publicata in BPI cu cinci zile inainte de organizarea licitatiei....vedeti daca s-a respectat procedura de catre lichidator prin publicare in BPI a convocarilor adunarilor creditorilor.
Este o situatie delicata. Va scriu cum se vad lucrurile din perspectiva unui parinte care nu isi lasa copilul la ora de religie. Intentionez sa nu imi las copilul sa participe la ora de religie si i-am adresat aceeasi intrebare invatatoarei: ce face copilul meu in timpul orei de religie, cine il supravegheaza? Raspunsul a fost oarecum socant: pai cum ce face? Sta in clasa cu ceilalti copii....adica participa totusi la ora, desi eu nu sunt de acord. E clar ca nu exista o practica unitara in toate unitatile scolare si fiecare face asa cum il taie capul. Si atunci, ma intreb de ce mi s-a mai cerut acordul daca cel mic, practic, e obligat sa asiste desi nu eu nu sunt de acord? Ii pune cineva dopuri in urechi ca sa nu auda ce se vorbeste? Parerea mea este ca religia se face in biserica si nu in scoala. Si ca aceste ore de religie ar trebui tinute in biserica, intr-o zi de sambata sau duminica, si cine vrea sa mearga, bine...cine nu ......