avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate Viorel Olaru

Activitate Viorel Olaru

Un avocat apără un UAT întrun proces civil ! UAT ul depune documente în fals(cu mai multe ștersături ,adăugiri etc...)Reclamantul sesizează Instanța despre acest aspect în ședință iar avocatul susține cu vehemență că datele sunt reale . Faptul că acele documente sunt înscrise în fals ,avocatul poate fi tras la răspundere penal ?
Un Consiliu Local angajează printr-un contract un avocat într-un proces civil. Avocatul nu depune la dosar împuternicirea avocațională și nici contractul ? Intervin două întrebări :
1. Dacă nu are depus la dossarul civil în cauză împuternicirea și nici contractul acesta poate apăra interesele CL în respectivul dosar?
2.Dacă fratele avocatului este consilier local al orașului respectiv avocatul se află în incompatibilitate ? Sau mai bine formulat poate reprezenta în instanță acel CL ? Ce consecințe pot avea in ambele cazuri? Mulțumesc anticipat !
Dar un UAT care este pârât în procesul civil are obligația să depună documente fără inscrisul "conform cu originalul"pe documentele depuse ? Mul'umesc anticipat !
Vă mulțumesc ! La dosar l-am studiat astăzi și am constatat că este un contract de asistență juridică DAR nu este semnat de primar ! Este legal ?
Conform art.85 Cod de Procedură Civilă punct
(3) Împuternicirea de a reprezenta o persoană fizică sau persoană juridică dată unui avocat ori consilier juridic se dovedeşte prin înscris, potrivit legilor de organizare şi exercitare a profesiei.

Întrebare : Fără imputernicire avocațională sau contract poate un avocat reprezenta Consiliul Local al unui oraș sau un UAT ?
Întâmpinarea ESTE semnată doar de viceprimar iar TOATE documentele anexate sunt doar ștampilate fără a se menționa " conform cu originalul " .Poate fi abuz ]n serviciu al viceprimarului în acest caz dacă primarul se afla la serviciu la data când s-a întocmit întâmpinarea ? Mai menționez că nu este semnată nici de secretarul primăriei deși acesta se afla la serviciu !
Este legal ca un viceprimar al unei primării să întocmească și să semneze o întâmpinare la un proces civil(suspendare/anulare a unei Hotărâri de Consiliu Local) dacă primarul era în unitate? De asemenea toate documentele nu sunt semnate ca fiind conforme cu originalul și nici nu sunt avizate de către secretarul general al UAT ului .
Vă mulțumesc anticipat !
Poate viceprimarul unui oraș să depună o întâmpinare întrun proces civil (contencios administrativ suspendarea unei HCL CE A FOST INIȚIATĂ DE PRIMAR ) dacă primarul era la serviciu .Și mai mult poate să fie depusă această întâmpinare fără semnătura secretarului general ?
Dețin o suprafață de teren ,acest teren având Carte Funciară ! UAT printr-o firmă de cadastru a măsurat terenul din vecinătate acum terenurile se suprapun ! A fost emisă o Hotărâre a Consilului Local pentru a trece acea suprafață în domeniul public în vederea înscrierii în CF.
îNTREBĂRILE SUNT :
Pot să reclam autoritățile locale pentru abuz în serviciu ?
Pot să reclam societatea de cadastru pentru neregulile întocmite ?
Unde mai pui că acea suprafață de teren FACE OBIECTUL UNEI CERERI DE RECONSTUITUIRE încă din anul 2018 dar nici acum nu am primit răspuns.
Mulțumesc anticipat !
Numirea în funcție a unu polițist trebuie publicată în Monitorul Oficial ?
Numirile în funcție de funcționar public cu statut special (polițist) din Poliția Română sunt prevăzute de OG 38/2003 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative fiind aplicabilă procedura prevăzută de art.10 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 260 din 21 aprilie 2010.