avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate ispires

Activitate ispires

Am o decizie a ICCJ care respinge cererea de stramutare a unui dosar de la Curtea de Apel Ploiesti. Sunt mai multe decizii potrivnice mie care arata o complicitate in justitie si care arata ca se apara intre ei magistrati chiar daca interpreteaza eronat legea. Vreau sa atac acea decizie de respingere a cererii de stramutare a unui dosar de stramutare deoarece repartizarea "aleatorie" nu este chiar aleatorie ci este repartizata (special de calculator) completelor de judecata care pot fi manipulate prin diferite metode.
Vă rog să-mi răspundeţi dacă următoarea propunere legislativă rezolvă multe din problemele existente în funcţiunile Statului Român şi dacă da, să-mi precizaţi cum se poate introduce în Constituţia României sau în legile care reglementează activităţile oricărei funcţiuni a statului,eventual să propuneţi:

----- Serviciul de Protecţie Statală ----- S.P.S. --- cu activitate voluntară/temporară/institutorie
1. - nu funcţionează când este decretată urgenţă naţională
2. - serviciul poate încălca oricând imunitatea funcţiilor respective dar nu o poate înlătura
3. - serviciul suspendă temporar activitatea prestată a persoanei respective şi o redistribuie altor persoane din acea funcţiune a Statului Român.
Motivaţie: deoarece aproape în toate funcţiunile statului cât şi ale altor state se paractică un consum (aproape legal) de resurse şi acestea sunt plătite de respectivele state prin intârzierea multor decizii sau prin folosirea unor scăpări legale (tertipuri) sau alte metode folosite şi
păstrate pentru a fi folosite, atunci am gândit că este necesară activitatea legiferată a unui serviciu cetăţenesc care este permanent ca serviciu şi temporar ca şi componenţă şi institutoriu superior de grad cel mai mare şi care asigură permanenţa şi întâietatea dreaptă statală şi anume:
Propunere: Oricare cetăţean/ă cu drepturi depline are dreptul legal împreună cu alţi cetăţeni/e sau singur/ă să folosească acest Serviciu de Protecţie Statală (S.P.S.) care este cu activitate temporară şi neplătită dar poate aduce beneficii imediate statului şi cetăţenilor chiar şi acelora
care formează temporar Serviciul de Protectie Statala, prin folosirea atribuţiilor legale care permit să ceară şi să se execute încetarea temporară a activităţii oricărui angajat al statului, prezentând dovezi pentru cererea respectivă şi suportând în caz contrar, dacă nu sunt
justificate sau adevarate acele dovezi, legile în vigoare, inclusiv prevederile acestei legi sau eventual articol de Constituţie.
Practic: Dacă Preşedintele Statului sau alţi aleşi în oricare funcţii (nu neapărat funcţii mai reprezentative în Stat) nu îşi îndeplinesc funcţiile sau fac abateri, oricare ar fi ele, să poată fi înlăturaţi şi înlocuiţi temporar din funcţii (se preiau atribuţiile funcţiei ca şi atunci când pleacă în concediu), până se rezolvă problemele semnalate de Serviciul de Protecţie Statală. În cazul în care nu se dovedeşte fapta respectivă sau a fost facută cu rea credinţă cei care au folosit S.P.S. prin prevederile legale vor suporta toate legile ţării aplicabile în diferitele cazuri iar dacă se verifică cele cerute .... acei angajaţi sunt înlaturaţi definitiv din funcţii şi rămân în
funcţiile respective persoanele care le-au înlocuit în activitate până la numirea sau alegerea unei alte persoane pentru funcţia respectivă. (-Un fel de judecată colectivă-)
În cazul în care nu se dovedesc mai târziu faptele prezentate care au dus la aplicareaprevederilor legale a S.P.S. cei care susţin acele cereri de înlocuire temporară din funcţii a persoanelor vizate, vor suporta şi cheltuiele salariale pentru acele funcţii pentru toată perioada în care persoanele înlocuite temporar nu şi-au îndeplinit funcţiile iar munca a trebuit să fie preluată de alte persoane din acele funcţiuni.
Aceste dovezi vor fi publicate în Monitorul Oficial cu întâietate la publicare şi în prezentările funcţiunilor respective împreună cu dovezile cu care se susţin cererea şi afirmaţiile şi sunt cu stadiu de iniţiere cerere şi dovedire –- probatoriu acceptat şi verificat – trimitere în judecată şi eliberare din funcţie.
În acest fel se rezolvă multe alte probleme iar funcţiile vor fi ocupate pe merit şi de persoane capabile să susţina munca şi să o efectueze corespunzător cerinţelor posturilor respective.
Colectivele de muncă vor fi mai unite şi mulţumite iar toţi cetăţenii vor fi mai responsabili. Astfel toţi cetăţenii cu drepturi depline sunt responsabili de statalitate şi au oricând drept legal de acţiune în păstrarea şi propăşirea statală şi a neamului.
Acest serviciu este valabil şi în funcţiunile în care sunt aplicabile ordine directe ale superiorilor (armată, poliţie, jandarmerie etc. – cu respectarea legilor în vigoare şi a prevederii lipsei urgenţei naţionale când de aplică legea S.P.S). Menţionez că este necesar ca în cazul în care nu este stare de urgenţă naţională – oricare angajat să poată să refuze motivat un ordin al superiorilor prezentând dovezi pentru motivarea refuzului de a eczecuta (sau executa) un ordin.
Persoanele care au fost înlăturate temporar din funcţii au posibilitatea să ocupe aceeaşi funcţie (dacă au maxim trei abateri sau suspendări temporare) dacă legile permit sau alte funcţii doar după ce se reexaminează competenţele profesionale şi respectarea deontologiei
meseriei. În cazurile grave se propune retragerea temporară a diplomelor care au fost folosite la ocuparea funcţiei şi reexaminarea în instituţiile care au emis diplomele respective pentru a avea posibilitatea continuării activităţii.
Printre alte beneficii ale acestui serviciu cetăţenesc menţionez şi faptul că nu vor mai fi funcţii ocupate abuziv de persoane incapabile sau care au resuşit să păcălească sau să îşi cumpere o funcţie şi nu vor mai exista abuzuri şi nici ilegalităţi şi nici nu mai există posibilitatea
ca funcţiile să fie ocupate de persoane cu caractere tiranice sau dictatoriale.
Concluzionând vor fi în funcţii doar persoanele capabile şi cu merite pentru acele funcţii iar ierarhia organizatorică va fi cea normală şi acceptată de întreg colectivul şi de toţi cetăţenii români cu drepturi depline.

Mulţumesc.
Răspuns la discuția Bolnavii de cancer
Bună seara, cancerul este o combinaţie de boli care sunt lăsate netratate şi nu este o boală în sensul medical ci un efect întârziat al mai multor boli pe care nu le depăşim din motive de factori de stres fizic şi lipsă de dinamism în activitatea de zi cu zi şi la muncă. Dacă ar fi un handicap atunci ar putea beneficia de un însoţitor, ceea ce se poate cere atunci când ai o problemă pe care nu o mai poţi înlătura. Vă recomand ca în situaţia prezentată să încercaţi să vă schimbaţi obişnuinţele zilnice şi să renunţaţi la activitatea statică chiar dacă medicii recomandă în cazul multor boli să stai în casă şi să te odihneşti cât mai mult ,ceea ce în acest caz, al celor care suferă de acest efect pe care medicii îl numesc cancer, nu este recomandat deoarece tocmai obişnuinţele de zi cu zi şi factori anormali care afectează acea persoană, sunt de înlăturat şi schimbat cât mai repede cu putinţă. Exemplific: Apa canalizată tratată chimic, băuturile cu chimicale, mâncarea tratată chimic şi cu conservanţi , metalele grele de la gazele de eşapament şi altele în combinaţie cu câmpurle electromagnetice afectează fizic persoanele, stresează fizic făcând microleziuni în zonele din corp pe care le foloseşti mai mult în activitate. Dacă fumezi zilnic şi nu ai o alimentaţie corespunzătoare cât mai naturală , atunci intensificându-se activitatea fizică datorită inhalării fumului de tutun şi a faptului că avem o reacţie de apărare fizică în zona respectivă, face ca fluxul sanguin să fie mai intens în acele zone pentru a înlătura problemele şi astfel acei compuşi se adună mai mult în zonele respective şi provoacă o altă problemă şi încă o alta, asta dacă nu se elimină acei factori care provoacă leziuni. Vă dau un exemplu la mine, ca inginer am o activitate intelectuală mai intensă şi deoarece am folosit telefonul mobil foarte mult şi mai mult pe partea stângă , am o microlacună în creier, care a fost observată în urma unui examen Computer Tomograf. Aceleaşi cauze de care v-am spus au dus la acea problemă. Am înlăturat tot ce mă deranja, până şi fosta soţie ( glumesc :) ea a divorţat) şi acum sunt mult mai bine, după ce am luat şi ceva suplimente alimentare 100% naturale - năpraznic, zeolit şi argint coloidal ...foarte benefic.... Vă urez însănătoşire grabnică şi să vă reapropiaţi de natură şi natural cât se poate de mult.
Buna ziua,

Poate cineva sa ma indrume cum sa renunt la o diploma de inginer optinuta in 2001 de la POLITEHNICA Bucuresti. Mentionez ca de la ministerul Educatiei m-au indrumat catre universitate iar aceasta nu vrea sa colaboreze in acest demers.

Va multumesc anticipat pentru oferirea unei rezolvari.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Cred ca ar trebui sa fie atenti si barbatii (baietii care au inceput activitatea sexuala ) deoarece pot fi deja tati unii dintre ei fara sa stie. Si eu sunt in aceeasi situatie si este foarte greu sa imi regasesc toti copii. Ar trebui sa se faca igiena personala in scoli si licee si sa se explice cumva de catre profesori (diriginti) sa se portejeze si de aceste situatii pentru ca sa nu avem situatii in care apar probleme de sanatate (genetice) si un viitor cu foarte multe probleme. Ca sa nu mai spunem ca daca sunt persoane inteligente si foarte inteligente pot fi crescute si orientate spre a face rau si se observa in SUA cate probleme au. Pe langa aceste aspecte, persoane care practica acest trafic, deranjeaza familiile urmarind persoanele iar femei pot abuza in acest fel razbunandu-se pe uni barbati si chinuind viitori copii.
Ce pot face legal in aceste cazuri cand am deja copii si i-am recunoscut si pe strada si in fotografii de pe Internet ? Sunt foarte multi si costurile sunt imense pentru o persoana. Statul ar trebui sa se implice in aceste cazuri periculoase deoarece sunt familii care nici nu stiu ca nu au copii lor ci sunt ai altora si se pierd filiatii din tara iar cele care raman vor avea probleme in a-si face alte familii.
Buna ziua,

Am observat ca dinainte de revolutie au fost practicate proceduri medicale pentru a insemina femei. Sunt multe persoane nascute in acest fel si inca se mai practica ilegal (eventual se obtin beneficii financiare). Este o practica periculoasa si vreua sa va intreb daca stie cineva ce legi se aplica in aceste cazuri cand se traficheaza "persoane" nenascute. Ex: Daca o femeie merge la ginecolog (in perioada ovulatiei) pentru control si este inseminata fara sa stie de ginecolog sau i se preleveaza ovule sau ramane insarcinata astfel.
Buna ziua,

Stie cineva sa-mi explice ce este o actiune in constatare pentru o mostenire sau succesiune atunci cand au fost efectuate lucrari ilegale la imobil si a fost un proces pentru curatela (cerere respinsa). Proprietarul este pasibil cu amenda si atunci incearca sa sara peste mostenitori pentru a face acte pentru acele lucrari fara acordul mostenitorilor.

Multumesc.
Buna ziua

Sunt posibilitati de linii inchiriate hdsl (un ex ), mai este posibilitatea sa folositi modemuri de cablu electric cu retransmisie dar asta tine de furnizorul de electricitate care trebuie sa va permita sa conectati acele modemuri sau sa va montati un modem 4G la o locatie unde aveti semnal mai bun ( puneti antena externa ) si de acolo folositi cablu stp (shielded twisted pair ) cu retransmisie (hub - switch) sau modemuri pentru retea electrica. Este si posibilitatea antenelor unidirectionale (dar acelea sunt periculoase ca si emisie electromagnetica ca si internetul fara fir 3G , 4G si telefonia GSM daca sunt combinate cu catalizatori ingerati sau inhalati)

Iulian
Buna ziua,

Aveti posibilitatea sa va instalati Internet prin satelit la un pret destul de mic. www.europasat.com si sa folositi mai multe firme sau scoli. Pretul este de 25Eur cu 2GB trafic dar mai sunt si alte optiuni. Aveti posibilitatea sa puneti un proxy cache local pentru a limita traficul de download si astfel aveti acces la mai multe resurse de pe Internet pe luna. Exista si posibilitatea veche de dialup dar sunt doar 56K/s si este foarte putin pentru o scoala. Se poate citi un email sau vizualiza pagini de Internet fara imiagini dar depinde de necesitatile acelui program.
Mai sunt si alte posibilitati dar va rog sa ma contactati pe privat.

In ceea ce priveste serviciile pe care le aveti si nu sunt in parametrii din contract , aveti posibilitatea sa semnalati ANCOM si OPC pentru neregulile respective.

Daca vreti sa va conectati la 10km distanta fara fir sunt posibilitati dar va trebuie autorizatie de la ANCOM pentru retransmisie. Solutia cu internetul prin satelit este cea mai la indemana.

Răspuns la discuția Infiintarea unui pfa
Da , pentru aceste munci va trebuie o diploma de depanator pentru electronice sau diploma de la un liceu de specialitate tehnician reparatii..sau diplome atestate pentru electronica. Va cere cand deschideti PFA cu acel CAEN.