avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Acces la internet / calitatea serviciilor ISP
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Acces la internet / calitatea serviciilor ISP

Buna ziua!

Problema este legata de accesul la internet si calitatea serviciului respectiv.
Localitatea in cauza este comuna Axintele, judetul Ialomita.
La nivelul localitatii exista 2 provideri (Radiocom si un micul operator Infomedia) pe langa operatorii care ofera servicii mobile.
Radiocom n-are acoperire pe intreaga suprafata a localitatii ci doar pe o arie restransa.
Cu toate ca scoala din localitate face parte din programul "Internet in scoala ta" nimeni nu s-a obosit sa asigure o conectare la parametrii impusi de programul respectiv.
Acum legat de calitatea serviciilor... mai toate sunt de o calitate deplorabila, singura solutie cat de cat ok este cea de la Radiocom insa aceasta nu este disponibila decat pentru un numar restrans de abonati. Nota generala este servicii proaste si scumpe, sunt zone pe suprafata comunei unde nici macar semnal GSM nu exista.
Cei care doresc sa beneficieze de accesul la internet sunt obligati sa plateasca scump si foloseasca servicii de o foarte slaba calitatea, asta in comparatie cu cei din orase sau cu cei din comuna vecina.
Am mentionat comuna vecina (Barcanesti) deoarece pe raza acestei comune sunt disponibile serviciile companiei Akta (servicii net superioare fata de tot ce este disponibil pentru cei din Axintele si cu un raport pret/calitate mult mai decent)

Intrebari:

1. Exista vreo posibilitate de a beneficia de serviciile companiei din comuna vecina (Akta) in cazul in care se face o cerere de bransare comuna (un numar minim necesar pt acest tip de cerere?)
Este vorba de doar cativa km de infrastructura, pana in 10km necesari pt bransare potentialilor clienti.

2. Eu unul sunt abonat al Infomedia si calitatea serviciilor oferite de acestia este mult sub minimul "garantat" in contract, unde si ce tip de plangere pot face?
De fiecare data cand fac o plangere la ei pentru intreruperea serviciilor nu primesc nici macar un numar de inregistrare cu toate ca am solicitat de multe ori acest lucru.
Mentionez de asemenea ca aceasta firma nici macar un website nu a avut pana de curand, acum au unul in "constructie"
Aceasta firma nu respecta nicio prevedere din Decizia ANCOM nr. 158/2015 - unde si pe cine pot sesiza?

3. Unde si pe cine pot sesiza pentru o verificare in legatura cu programul "Internet in scoala ta"?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

Orice sfat este binevenit.
Cel mai recent răspuns: ispires , utilizator 14:32, 21 Octombrie 2015
Buna ziua,

Aveti posibilitatea sa va instalati Internet prin satelit la un pret destul de mic. www.europasat.com si sa folositi mai multe firme sau scoli. Pretul este de 25Eur cu 2GB trafic dar mai sunt si alte optiuni. Aveti posibilitatea sa puneti un proxy cache local pentru a limita traficul de download si astfel aveti acces la mai multe resurse de pe Internet pe luna. Exista si posibilitatea veche de dialup dar sunt doar 56K/s si este foarte putin pentru o scoala. Se poate citi un email sau vizualiza pagini de Internet fara imiagini dar depinde de necesitatile acelui program.
Mai sunt si alte posibilitati dar va rog sa ma contactati pe privat.

In ceea ce priveste serviciile pe care le aveti si nu sunt in parametrii din contract , aveti posibilitatea sa semnalati ANCOM si OPC pentru neregulile respective.

Daca vreti sa va conectati la 10km distanta fara fir sunt posibilitati dar va trebuie autorizatie de la ANCOM pentru retransmisie. Solutia cu internetul prin satelit este cea mai la indemana.

Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
ispires, utilizator
"25Eur cu 2GB trafic" ... nu avem nevoie de alte solutii proaste si scumpe!
Sunt si eu constient de ofertele providerilor care ofera servicii prin satelit, nu sunt nici pe departe o solutie.
Sunt de asemenea constient ca exista solutii de conectare fara fir pe distante mari prin tehnologia WiMAX insa topografia localitatii face ineficienta o astfel de solutie, si cu alte dezavantaje: pret ridicat, probabil o mare bataie de cap pentru autorizatia necesara.
Buna ziua

Sunt posibilitati de linii inchiriate hdsl (un ex ), mai este posibilitatea sa folositi modemuri de cablu electric cu retransmisie dar asta tine de furnizorul de electricitate care trebuie sa va permita sa conectati acele modemuri sau sa va montati un modem 4G la o locatie unde aveti semnal mai bun ( puneti antena externa ) si de acolo folositi cablu stp (shielded twisted pair ) cu retransmisie (hub - switch) sau modemuri pentru retea electrica. Este si posibilitatea antenelor unidirectionale (dar acelea sunt periculoase ca si emisie electromagnetica ca si internetul fara fir 3G , 4G si telefonia GSM daca sunt combinate cu catalizatori ingerati sau inhalati)

Iulian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tv satellite in ue, televiziune transfrontaliera, acorduri internationale Costi BIOLAN Costi BIOLAN Ma intereseaza daca Autorizatia de retransmisie a posturilor TV romanesti data de ANCOM (in acord cu Directivele CEE si UIT) permite unui distribuitor prin ... (vezi toată discuția)
Furnizare internet fara voia mea mastera mastera Buna ziua, Primesc servicii internet de la o firma de la care am un echipament in custodie, conform unui contract. Acel echipament modem cu router wireless ... (vezi toată discuția)
Factura uriasa la tel mobil datorita traficului de date EIA EIA Sunt titularul unui abonament de telefonie la O*****. Telefonul a fost folosit de fica mea in varsta de 10 ani (am si declarat-o pe situl lor ca ... (vezi toată discuția)