avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate dorintabirta

Activitate dorintabirta

Discuție Bilet de voie
Buna ziua.
Din punct de vedere SSM biletul de voie reprezinta vreo constrangere a angajatorului? Exista o baza legala, mai ales a securității in munca, prin care obținerea acestor invoiri are vreun aspect legislativ?

Daca un angajat paraseste locul de munca fara invoire si sufera un accident de teaseu, acest accident de traseu se supune cercetarii de catre angajator?

Multumesc
Răspuns la discuția Scrisoare medicala
Va mulțumesc
Buna ziua, in cazul în care un angajat se prezintă cu o scrisoare medicala data de medicul specialist cu privire la recomandarea de schimbare a unui EIP (din pantalon lung in pantalon scurt), cine si in ce baza legala ar trebui sa dispună aceasta schimbare? Trebuie ca aceasta schimbare sa fie implementatata direct de SIPP?

Mulțumesc
Răspuns la discuția Cod COR sef SIPP
Mulțumesc

magiccom a scris:

eu cred ca puteti folosi 242304 expert in securitate si sanatate in munca

Răspuns la discuția Cod COR sef SIPP
Va mulțumesc.

Este cumva impotriva legii daca SIPP are încadrat doar personal cu studii superioare (de exemplu avand codul COR aferent specialistului SSM sau Expert SSM) fără a se regăsi neapărat funcția de lucrator desemnat SSM? Întrucât personalul care își desfășoară activitatea va fi încadrat pe studii superioare, iar Codul COR pentru Lucrătorul desemnat SSM il încadrează la studii medii.

Va mulțumesc

POPA GHEORGHE a scris:

Cod COR 241204

Bună dimineața. Pe ce Cod COR trebuie angajat un Sef Serviciu Intern de Prevenire si Protectie? Este vorba de o fabrica cu peste 300 de angajați.

Mulțumesc.
Va mulțumesc
Va multumesc. Si in situatia nerespectării regulilor aplicate pentru prevenirea infectiei cu COVID, se va proceda la fel sau prin Comisia Disciplinară? Se pot sancționa salariații prin decizie a angajatorului?

Mulțumesc
Multumesc. Scuze, da. Ma refeream la sancțiunea disciplinară, nu la amenda contravențională
Bună ziua,

In cazul în care, un muncitor a incalcat regulile SSM stipulate in Instructiuni, s-a accidentat, iar comisia infiintata prin decizia angajatorului a constatat și demonstrat greseala, iar ITM-ul a avizat dosarul, aplicarea sanctiunii stipulate în procesul verbal de cercetare se va face direct de HR sau lucrătorul respectiv trebuie să mai fie cercetat si de Comisia Disciplinară?

Mulțumesc