avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bilet de voie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bilet de voie

Buna ziua.
Din punct de vedere SSM biletul de voie reprezinta vreo constrangere a angajatorului? Exista o baza legala, mai ales a securității in munca, prin care obținerea acestor invoiri are vreun aspect legislativ?

Daca un angajat paraseste locul de munca fara invoire si sufera un accident de teaseu, acest accident de traseu se supune cercetarii de catre angajator?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
dorintabirta, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:04, 15 Octombrie 2022
Legislatia ssm nu mentioneaza existenta unui bilet de voie. Inteleg ca va referiti la o problema a lucratorului care cere sa plece mai devreme de la munca avand un caz personal de rezolvat. Parasirea locului de munca se face in practica, in baza unui document scris aprobat de catre conducatorul locului de munca (in conditiile in care acesta are acest drept prin aprobarea angajatorului) sau de catre angajator. Astfel de "invoiri" trebuie evidentiate intr-un document aflat la dispozitia organelor de control abilitate.
Daca se produce un eveniment pe traseu, acesta trebuie comunicat la ITM si cercetat de catre angajator. Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile legale, firma inregistreaza AM si completeaza formularul FIAM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de traseu? TuRa TuRa Daca un angajat pleaca la ora 15.15 (cand se termina schimbul 1), dar contractul persoanei este cu program 8.30-17.00 si se intampla ceva pe traseu, intre ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - accident de munca (traseu) - il plateste angajatorul fara 6 luni cotizare X-tian X-tian Ma plateste angajatorul in caz de accident de munca (traseu) daca nu am 6 luni cotizare la CAS in ultimele 12 luni? (vezi toată discuția)
Accident de munca pe durata invoirii sadrian sadrian Buna ziua. Cu toate ca invoirea nu este definita de legislatie, daca un angajat invoit pe baza unui bilet semnat si aprobat de conducatorul locului de munca, ... (vezi toată discuția)