avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sanctionare lucratori pe linie SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sanctionare lucratori pe linie SSM

Bună ziua,

In cazul în care, un muncitor a incalcat regulile SSM stipulate in Instructiuni, s-a accidentat, iar comisia infiintata prin decizia angajatorului a constatat și demonstrat greseala, iar ITM-ul a avizat dosarul, aplicarea sanctiunii stipulate în procesul verbal de cercetare se va face direct de HR sau lucrătorul respectiv trebuie să mai fie cercetat si de Comisia Disciplinară?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:25, 25 Mai 2020
Se aplica ROI al firmei in care se mentioneaza sanctiunile disciplinare aplicabile pentru nerespectarea normelor, instructiunilor, etc. din domeniul ssm. Nu pot fi date amenzile contraventionale lucratorilor (ma refer la cele prevazute de Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Sanctiunile contraventionale prevazute de lege pot fi aplicate doar angajatorilor conform prevederilor
-art. 41 Sancţiunile contravenţionale prevăzute la art. 39 alin. (2)-(9) şi art. 40 se aplică angajatorilor.
Aceste sanctiuni disciplinare din ROI sunt cele prevazute de Codul muncii,
-art. 248 (1) Sancțiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârșește o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din funcție, cu acordarea salariului corespunzător funcției în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăși 60 de zile;
c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1—3 luni cu 5—10 %;
d) reducerea salariului de bază și/sau, după caz, și a indemnizației de conducere pe o perioadă de 1—3 luni cu 5—10 %;
e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Comisia de cercetare a AM produs nominalizeaza sanctiunile pe care le-a aplicat in PV de cercetare.
Sanctiunile disciplinare sunt aplicate de angajator nu de HR, prin decizie scrisa. In decizie se mentioneaza ca sanctiunea disciplinara aplicata/ mentionata in decizie a fost data de cate comisia de cercetare a AM respectiv.
Multumesc. Scuze, da. Ma refeream la sancțiunea disciplinară, nu la amenda contravențională
Ar mai fi de precizat ca in procesul verbal de cercetare comisia face "Propuneri pentru sanctiuni administrative si disciplinare" de care angajatorul poate tine cont sau nu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere, daca angajatorul nu tine cont de propunerile de sanctiuni ale comisiei din PV de cercetare a AM exista o problema serioasa la nivelul firmei.
Va multumesc. Si in situatia nerespectării regulilor aplicate pentru prevenirea infectiei cu COVID, se va proceda la fel sau prin Comisia Disciplinară? Se pot sancționa salariații prin decizie a angajatorului?

Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
dorintabirta, utilizator

Alte discuții în legătură

Poti incalca o lege si sa fii amendat pe alta lege? 123adi 123adi Am avut un accident de munca si s-a constatat ca as fi incalcat Lg.319/2006, motiv pentru care am fost sanctionata cu mustrare scrisa cf. art.73 din ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii irinel stan irinel stan dacă responsabilul cu protectia munci semnează în locul angajatului ce sancțiuni se aplica legal? (vezi toată discuția)
Incalcare nssm ContSters146823 ContSters146823 Fapta de a scoate cheia din contact in timpul deplasarii pe un drum national cu masina de catre pasagerul din dreapta, fapta petrecuta in timpul serviciului, ... (vezi toată discuția)