avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate ionut39

Activitate ionut39

Răspuns la discuția Renuntarea la repartitoare
Sunt familiar cu directivele UE tocmai de aceea am intrebat daca anul acesta ar fi ok sa renuntam pana iarna viitoare la repartitoare. Personal as prefera sa putem instala contoare in locul repartitoarelor insa nu stiu daca acest lucru este fezabil.

Va rog sa imi trimiteti un mesaj privat cu link-ul.

Multumesc
Răspuns la discuția Renuntarea la repartitoare
Diferenta dintre situatia dvs. si cea de la noi este ca noi din Decembrie nu vom mai avea contract cu firma de repartitoare, astfel ca ei nu vor mai calcula pausalul dupa formula lor. Daca toti trec pe pausal, atunci se va plati la comun si nu vom mai avea nicio legatura contractuala cu firma respectiva. In acest caz, plata la pausal este mai avantajoasa decat in cel descris de dvs.
Răspuns la discuția Renuntarea la repartitoare
La noi in bloc oamenii nu cunosc termenul de compromis. Repartitoarele noastre au 10 ani si sunt iesite din garantie, iar unii locatari le manevreaza pentru a fura. Chiar daca am merge pe repartitoare, le-am inlocui cu cele pe unda radio + echilibrare hidraulica. Insa ma intereseaza legal, daca aceste 20 de semnaturi imi dau mie dreptul de a nu semna un contract.
Buna ziua,

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari de 38 de apartamente iar contractul cu firma de repartitoare expira in decembrie. Din cele 38 de apartamente, 1 are centrala, deci se considera doar 37 cu drept de vot (in ceea ce priveste subiectul acestui mesaj)

In urma unei liste nominale, 20 de apartamente doresc renuntarea la repartitoare iar 12 nu doresc (restul de 6 nu au raspuns sau nu au fost gasiti acasa). Insa presupunand ca ei ar spune nu am avea 20 DA si 18 NU.

Avand in vedere ca majoritatea doresc sa renunte definitiv la repartitoare si trecerea la pausal RADET, eu ca presedinte am dreptul legal de a decide ca tot blocul sa treaca la pausal in baza acestor voturi si sa nu semnez contract cu nicio firma de repartitoare?

Mentionez ca pausalul la firmele de repartitoare este diferit si nu pot exista doua moduri diferite de calcul a caldurii intr-un bloc. Ori plata la comun ori firma de repartitoare.

In prezent exista o lege care practic obliga proprietarii sa isi instaleze contoare / repartitoare pana in decembrie 2016. Este aceasta lege suficienta cat sa ne impedice sa trecem pe pausal anul acesta si pana iarna viitoare?

Va multumesc anticipat