avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate morty

Activitate morty

Buna seara, am un baietel incadrat in gr de handicap 1, minor.Doresc sa va intreb cate zile de concediu pentru ingrijire beneficiaza de la medicul de famile si cate de la medicul specialist.Totodata doresc sa va intreb daca acesta este conditionat de faptul ca sotia mea, momentan nu are servici.Mi se mai elibereaza concediu medical si in acest caz? Va multumesc!
Buna seara, lucrez in retail si doresc sa va intreb daca este legal, ca dupa 5 zile de concediu medical sa nu mi se acorde cata 1 zi libera, iar duminica m-au planificat la munca.Va rog sa-mi comunicati cadrul legal a repausului saptamanal in retail dupa 5 zile de concediu medical, daca este obligatoriu sa mi se acorde 2 zile libere. Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, agentul de paza a fost transferat la alt obiectiv.Va multumesc pentru sfaturi.
Buna seara,

Doresc sa va intreb daca esxista conflict de interese intre o persoana care este presedinte de partid si presedinte al unui ONG?

Va multumesc aniticipat pentru raspuns!
Va multumesc.Este vorba de o Scoasla Speciala, unde Dna fumeaza deseori in fata portii, parasindu-si postul din interiorul imobilului chiar si in pauza copiilor lasandusi nesupravegheati. Are voie sa fumeze in fata intrarii in curte, ce exemplu poate oferi acestor copii care imita orice...
Buna seara

Doresc sa va intreb daca pot face o sesizare unui agent de paza a scoliii unde invata baiatul meu, deoarece am parcat masina in dreputul portii de intrare in scoala la o distanta de 1 metru fara sa incomodez pe nimeni iar acesta mi-a spus sa mut masina ca blochez intrarea.
I-am specificat ca voi pleca in 2 minute dupa ce coboara baiatul meu si ca daca voi incompda pe cineva o voi face atunci. S-a intors spre intrarea din scoala si l-am auzit adresandu-mi injurii. Din cate stiu atributiile unui agent de paza se referra la incita imobilului, stiu ca nu are in ATRIBUTII CE ESTE DINCOLO DE GARDUL SCOLII PE DOMENIUL PUBLIC. VREAU SA FAC O SESIZARE
Eu primesc indemnizatie potrivit art 32 alin 1 din oug 111/2010.Sotia doreste reducerea programului de lucru fara sa aiba indemnizatie, doar isi doreste reducerea programului.
Articolul 118

(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca pentru toti salariatii, inclusiv pentru cei care beneficiaza de concediul de ingrijitor, cu acordul sau la solicitarea acestora, care pot avea o durata limitata in timp.

(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.

(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.

(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.

(5) Orice refuz al solicitarii prevazute la alin. (1) trebuie motivat, in scris, de catre angajator, in termen de 5 zile lucratoare de la primirea solicitarii.

(6) Atunci cand programul individualizat de munca are o durata limitata, salariatul are dreptul de a reveni la programul de munca initial la sfarsitul perioadei convenite. Salariatul are dreptul sa revina la programul initial anterior incheierii perioadei convenite, in cazul schimbarii circumstantelor care au condus la stabilirea programului individualizat.

(7) Prin mod de organizare flexibil a timpului de lucru se intelege posibilitatea salariatilor de adaptare a programului de lucru, inclusiv prin utilizarea formulelor de munca la distanta, a programelor de munca flexibile, programelor individualizate de munca sau a unor programe de munca cu timp redus de lucru.

Ma refer la acest art 118 din codul muncii lit 7.

Va multumesc pentru lamuriri!
In codul muncii la art 118, art 7, la el ma refer...
Va multumesc pentru raspuns, dar ma refer fara sa primesc o indemnizatie, pe care o primesc eu, si a dat declaratie si celalalt parinte ca nu are program redus. Eu ma refer la faptul daca poate si sotia sa faca o cerere catre angajator de program redus, pentru echilibrul personal si profesional, si pentru a avea grija de copil cat timp eu sunt plecat la munca, cele 4 ore zilnice.Daca angajatorul ei poate intelege si exista vreun cadrul legal in acest sens, sau ramane la latitudinea lui? Va multumesc.
Reducerea program de lucru 4 ore, Buna ziua parinte a unui copil cu dizabilitate incadrat in gradul 1 de handicap in varsta de 11 ani, doresc sa va intreb in ce conditii pot beneficia ambii parinti de solicitarea reducerii programului de lucru?

In prezent eu lucrez parte-time ,aprobata de angajator pana la 18 ani, beneficient de stimulent de la Primarie in valoare de 675 ron, dar si sotia doreste solicitarea programului de lucru sa se ocupe de el in momentul in care sunt eu la munca.

Poate primi refuz de la angajator daca solicita reducerea program de lucru pentru echilibru familial si profesional pentru a avea grija mai multa pentru copilul nostru cu dizabilitate?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!