avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate dante07

Activitate dante07

Bună seara,
În legătură cu aplicarea impozitului pentru vanzarea imobilelor (în cazul de față construcție nouă) de la ce dată se calculează vechimea imobilului? De la data încheierii procesului verbal de recepție a construcției sau de la data certificatului de atestare a edificarii construcției?
Unde specifica în lege aspectul ăsta?
Indemnizație risc maternal.

Bună ziua, va rog sa ma lămuriți dacă la calculul indemnizației de risc maternal se iau in considerare toate veniturile(bonusuri, bonuri de masa..) și cum mai exact se calculează indemnizația de risc maternal netă?
Buna ziua,
Astazi am fost contactat de spitalul unde bunica mea este internata in urma unui accident vascular cerebral ca trebuie externata in urmatoarele 4 zile deoarece se indeplinesc 21 zile de internare. Vreau sa precizez ca bunica mea este inca in stare foarte grava (semi-comă) si are nevoie de asistenta medicala deoarece nu se poate alimenta, ii sunt administrate doua perfuzii pe zi in acest sens la fel si medicamentatie ...sonda pentru toaleta zilnica etc....Avand in vedere situatia actuala nu gasim nici un camin de batrani care sa o primeasca...sunt in carantina toate iar acasa nu ii putem asigura asistenta medicala de care are nevoie deoarece nici asistenta medicala la domiciliu nu gasim in perioada aceasta. Ce putem face in acest sens? Imi este teama ca acasa va muri efectiv.

Buna ziua,
Va rog frumos sa i.mi spuneti daca dovada de circulatie pe 15 zile este un document care poate fi apostilat si eventual folosit in EU (Bulgaria) sau non-EU(Serbia, Macedonia)
Multumesc anticipat
Buna seara ,

Tatal meu a lucrat intre anii 1979 -1994 in ture de cate 3 schimburi deci inclusiv de noapte. De curand a cerut adeverinta fostului angajator pentru recunoasterea perioadei lucrate deoarece trebuie sa iasa la pensia de drept. Fostul angajator a recunoscut doar 3 ani si 6 luni cu sporuri de noapte(mai exact din 1979 pana 1983). Raspunsul firmei la reactia ulterioara a tatalui meu a fost: ,,Doar atat s-a gasit la arhiva''.
Cui trebuie sa se adreseze tatal meu pentru a-si recupera sporurile de noapte?

O seara buna!