avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate Liliabdela

Activitate Liliabdela

Răspuns la discuția Plata energie electrică lift
Multumesc frumos!
Sunt proprietarul unui apartament în care momentan fac lucrări de igenizare. Asociatia m-a trecut la plata curentului pentru lift, pentru cele două persoane care lucrează în apartament. Doresc să stiu dacă este legal cum s-a procedat si în baza cărui temei legal. Cu multumiri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc stimată doamnă!
Am mama cu diagnosticul de Alzheimer, internată într-un azil de bătrâni de niste rude binevoitoare fără ca eu, singura ei fiică, să pot să mai aflu ceva despre ea, intentia acestora fiind de a intra ilegal în posesia pensiei mamei mele si a locuintei acesteia. Am dat-o dispărută, am căutat-o 2 ani si am aflat prin intermediul procuraturii si a politiei, cărora le-am cerut sprijinul, că a fost dus-o la acest azil. Vreau să stiu cum pot obtine dreptul de tutore ca să o pot reprezenta la toate institutiile,, care sunt căile legale si unde trebuie să mă adresez.
Multumesc frumos!
Eu nu îngrădesc nimic. Dar cum poate să-mi stabilească o instanta dreptul la vizită când acest copil pleacă în USA, e asa de usor să-ti vizitezi copilul la asa o distantă? Se pierd toate legăturile afective, acest minor va suferi o traumă prin schimbarea lui într-un alt mediu de viată cu toate consecintele ce derivă din această strămutare. Mamei copilui poate să-i fie f. bine, dar copilul (sunt sigur) va fi afectat totalmente si va suferi o traumă. Si atunci unde-i interesul superior al copilului? Totul este subiectiv dacă o instantă poate să dea o asemenea hotărâre. În situatii de acest gen, eu ca tată nu mai pot să fiu alături de copil niciodată (mai ales că acest copil este f. sensibil). Nici o instantă nu poate sti ce e în sufletul unui părinte. E cumplit! Cu multumiri!
Pe mine mă interesează ca tată al minorului ce drept îmi dă legea? Mama copilului poate să ceară reântrgirea familiei invocând interesul superior al minorului, dar pentru mine ca tatăl lui, cum pot împiedica această situatie?
Se poate scoate un minor din tară fără acordul tatălui? Mentionez că minorul a fost încredintat mamei si avem custodia comună. Fosta sotie s-a recasătorit cu un cetătean român cu dublă cetătenie si vrea să se stabilească acolo împreună cu minorul. Care este calea mea legală de atac deoarece nu sunt de acord să-mi înstrăineze copilul?
De la ultimul loc de muncă au refuzat să-mi comunice adresa lui, iar instanta română nu a admis actiunea pe motiv că nu le furnizez adresa ultimului domiciliu. Nu mai înteleg nimic. Mă gândeam să fac o cerere ( cu toate datele lui) + poza si să o adresez Politie române, poate se rezolvă prin Interpol.
Multumesc d-le avocat pentru amabilitatea dv. Vă doresc o seară minunată!