avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela_aici

Activitate Mihaela_aici

Tanara a spus deja ca nu o intereseaza banii, nu mai presupuneti aiureli. Si poate nu a putut sa stea cu tatal copilului, poate nu a avut cum atunci. Poate parintii ei au insistat sa fie acasa la ei si ea a cedat, e totusi tanara, se pune multa presiune pe ea si toata lumea o ataca din toate partile. Nu mai fiti asa grabiti sa o judecati.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei care au raspuns inainte sunt nenecesar de rai. Din moment ce nu considerati ca aceasta persoana este suficient de matura sa fie mama etc. de ce credeti ca trebuia sa aiba toate solutiile pentru aceasta situatie? A fost suficient de inteligenta sa ceara ajutor pe acest site, nu s-a dus sa cerseasca la camatari. Ce usor e sa judecati o persoana tanara si neexperimentata si sa o umiliti, de parca voi aveti vieti perfecte.
Nu stiti cum se comporta mama ei, nu stiti nimic despre tatal copilului. De asemenea, este legal in Romania ca un minor de la 15 ani in sus sa aiba relatii sexuale cu un major.
Aceasta tanara nu trebuie sa se simta vinovata ca locuieste cu mama ei. Si ea nu s-a referit la banii mamei ei, ci la banii din indemnizatie. Dar, indiferent de unde vin banii, e normal ca mama ei sa o intretina, din moment ce tanara este minora, nu conteaza daca are sau nu copil.
In loc sa o incurajati sa isi termine scoala, deja o trimiteti la munca. I-ati pecetluit soarta, deja ati condamnat-o, pentru ca are copil. Chiar ati spus ca e un copil care are un copil, dar cu toate astea o trimiteti la munca, in loc sa mearga la scoala. Mama ei ar trebui sa o ajute, majoritatea parintilor isi ajuta copiii pana la terminarea unei facultati.
Fata aceasta are nevoie de ajutor, de sprijin moral, dar primeste doar furie de la voi. Parca am fi pe vremea Inchizitiei.
Nu consider ca e o idee buna sa se casatoreasca, ar fi ceva facut pe fuga doar pentru ca au copil. Din moment ce tatal a recunoscut copilul, el e obligat de lege sa contribuie financiar la cresterea sa, casatoria nu e necesara. Casatoria poate sa si incurce oamenii, ajung sa imparta bunuri pe care altfel nu ar fi obligati sa le imparta, iar in caz de divort apar alte costuri. Desigur, exista si casatoria in care exista separatie de bunuri, dar ei acum nu cred ca au cine stie ce bunuri, mai ales locuinta proprie.
De ce va asteptati ca acest tanar de 22 de ani sa o ia la el acasa? Cati tineri de 22 de ani au propria locuinta? Probabil si el locuieste cu parintii, sau daca e student locuieste intr-un camin. De asemenea, majoritatea tinerilor ca el nu ar fi recunoscut copilul, s-ar fi facut nevazuti. El a facut totusi ceva bun, Si nu mai traim pe vremea strabunicilor cand barbatul aducea totul in casa.
Nu o portretizati pe mama tinerei ca pe o sfanta, poate chiar se poarta urat cu fiica sa asa cum si voi va purtati cu ea. Desigur, e posibil sa se simta coplesita, asta trebuie sa intelegem, dar in general parintii reactioneaza exagerat de urat in astfel de situatii. Si sa nu uitam ca ea este mama acestei tinere, ea a educat-o, si automat e si ea responsabila pentru greselile fiicei, daca privim situatia ca pe o greseala. Da, nu e ideal ca o tanara de 17 sa aiba un copil, dar nu e normal nici o sa judecam in piata. Trebuie ajutata cu sfaturi si cu rabdare. Stie deja ca e intr-o situatie complicata, hai sa nu mai punem sare pe rana.
Personal consider ca ar merita sa incerci sa vorbesti cu mama ta, sa incercati sa va intelegeti, sa puteti locui in pace si sa poti creste linistita acest copil, macar pana implinesti 18 ani. E bine sa ai prijinul parintilor tai, viata e plina de surprize. Daca stii sigur ca la 18 ani o sa pleci, si nu te intelegi deloc cu mama ta, si ai unde sa te duci cu adevarat, atunci cere emanciparea judecatorului. Cu venituri de la tatal copilului, daca are, si cu indemnizatia ta poate reusiti ceva. Dar daca stati in chirie e foarte greu, sper sa aveti o solutie. Daca nu poti ramane acolo, te poti intoarce la mama ta, parintii sunt obligati sa isi primeasca copiii in casa pana la varsta de 26 de ani. DAR, orice s-ar intampla, termina-ti liceul si i-ati examenul de bac, o sa conteze. Poate reusesti si dupa liceu sa studiezi ceva, studii postliceale sau chiar facultate. Daca ai facut un copil nu inseamna ca ti s-a terminat viata. Oamenii care au scris inainte pe acest forum asa vor sa crezi, dar nu e adevarat. Incearca sa ai o viata buna, sa ai o educatie, o sa fie si pentru copilul tau. Vorbeste cu mama ta despre asta cu calm si rabdare, poate ajungeti la o intelegere, Daca tine la tine va dori ce e mai bun pentru tine.
Si nu e nevoie sa te casatoresti, asta e idee invechita. Din punct de vedere legal poate fi o complicatie. Daca el a recunoscut copilul e numai bine, Nici tu nici iubitul tau nu aveti nevoie de casatorie acum si nu lasati pe altii sa puna presiune pe voi sa faceti asta. Sper sa va intelegeti bine cat mai mult timp, si chiar daca la un moment dat nu va mai merge relatia romantica, puteti fi oameni civilizati si va puteti ajuta copilul in continuare chiar daca nu locuiti impreuna. Sper sa o ai pe mama ta de partea ta mereu, nu stiu ce fel de persoana e, dar e important sa fie calma si sa te sprijine. Daca ai si alte rude sau prieteni care te pot ajuta, macar cu o vorba, sau sa vorbeasca cu mama ta, apeleaza la ei. Mult succes!
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o problema de etica foarte simpla. Esti in cabinet in calitate de medic si atat. Ai obligatia sa iti servesti pacientii in mod egal, prin urmare nu ai de ce sa iti etalezi convingerile personale.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, legal vorbind nu e o problema ca acel medic a afisat toate acele mesaje religioase si multe icoane. Dar e ciudat cum au raspuns multi acestei intrebari, cineva l-a si trimis pe om in Iran, de parca daca traiesti in Romania e totul perfect pentru ca nu e ca in Iran. Revenind la medicul respectiv, mi se pare lipsit de profesionalism sa iti decorezi cabinetul medical ostentativ cu mesaje si simboluri religioase. Chiar e posibil ca unii pacienti ai tai sa fie de alta religie sau atei si sa fie incomodati de aceste lucruri. E normal sa iti pui problema daca e legal. Din pacate, tara noastra are sanse sa se apropie mult de situatia din Iran.
Buna ziua,

am o dilema in legatura cu stocurile de marfa din gestiunea din care vand. Daca inregistrez niste chitantele ca monetare (nu am eliberat facturi), asa cum se inregistreaza si bonurile fiscale, cum scad si marfa vanduta din gestiune? Raportul de gestiune zilnic este generat corect, dar in balanta de gestiune marfa apare ca e inca acolo. Sunt la inceput cu activitatea firmei si de aceea adresez o intrebare atat de rudimentara. Folosesc un program de contabilitate pentru organizarea gestiunilor, nu am probleme cu alte aspecte, cum ar fi transferuri intre gestiuni etc. Daca as vinde cu factura, marfa ar scadea automat de pe stoc, dar in situatia cu monetarele nu stiu cum sa procedez mai departe. Mentionez ca am o intreprindere individuala, asadar lucrurile sunt simple pe alte planuri.
Răspuns la discuția Impartire mostenire cu probleme
Nu cred ca este o problema cu stabilirea loturilor. Ideea era cat dureaza un astfel de proces si daca se poate fara un avocat totusi. Cine poate face expertiza la care va referiti? Va multumesc.
Buna ziua,

Situatia de fata este urmatoarea: in urma decesului tatalui, doi frati si mama lor (sotia tatalui decedat) au de impartit aceeasi mostenire. Succesiunea a avut loc insa pentru o impartire clara a proprietatii, mama nu vrea sa se prezinte la notar. Din succesiune fiecare primeste fragmente din casa si din teren, dar este evident o impartire nepractica. Unul din frati doreste sa isi construiasca o casa pe terenul respectiv si sa cedeze partea sa din casa fratelui sau, care locuieste deja acolo. Mama ar avea partea sa de casa, are deja intrare separata si ii revine si mult teren, prin lege primeste oricum 50% din toata mostenirea si nu exista vreun risc de evacuare, fiind deja protejata de lege pentru astfel de situatii. Cu toate acestea nu vrea sa se prezinte la notar pentru aceasta impartire. Fratii vor sa actioneze in instanta insa nu isi pot permite un avocat. Au sanse de reusita pe cont propriu? Situatia fiind destul de clara s-au tot gandit sa incerce si singuri. De asemenea, cat timp ar putea dura un astfel de proces? Multumesc
Răspuns la discuția Studii necesare pentru P.F.A.
Multumesc mult pentru codul CAEN, chiar lamureste niste lucruri.
Răspuns la discuția Studii necesare pentru P.F.A.
Multumesc mult pentru raspuns!
Răspuns la discuția Studii necesare pentru P.F.A.
Multumesc pentru raspuns, insa nu sunt interesata sa devin traducator ci sa predau o limba straina. De exemplu cu atestatul pt o limba straina obtinut in liceu poti preda acea limba la clasele I-VIII. De aceea ma gandeam daca ar fi posibil sa fie ceva mai lejere regulile la un pfa pentru a preda.