avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoletanica

Activitate Nicoletanica

Multumesc mult pentru raspunsuri si atentia acordata cazului meu!
Nu a avut drept de circulatie, pt ca a avut si un grad de alcoolemie( fapta a avut loc exact in dimineata de dupa botezul fiicei sale) , dar cauza alcoolemiei, s-a clasat si a fost trimis in judecata penru infractiunea de a conduce un automobil cu numere rosii expirate. Tocmai am aflat varianta ca era posibil sa-si recupereze permisul de conducere, daca mergea cu actele care specificau ca se claseaza cauza alcolemiei, la Politie si ca nu e tarziu, sa faca asta in paralel cu un eventual apel pt micsorarea pedepsei. Credeti ca e posibil sa procedeze astfel si sa-si recupereze permisul de conducere?
'' Amanarea aplicarii pedepsei'' poate insemna ca o poate plati in 24 luni sau ca e posibil sa scape fara, daca nu comite alte infractiuni pe parcursul aplicarii pedepsei?
Inteleg ca apelul se poate face in 10 zile, as vrea sa intreb daca e vorba de 10 zile lucratoare sau se pun si cele nelucratoare, avand in vedere ca solutionarea a venit pe 29 martie
Si inca o intrebare, poate face singur apel si fara prezenta unui avocat?
Va multumesc mult pentru raspuns!
Ciudat este ca un avocat l-a sfatuit sa faca apel, spunand ca n-are nimic de pierdut, insa fratele se teme ca durata solutionari se va prelungi cu mult si se gandea si el sa accepte sentinta, desi amenda e cam mare...Nu ar putea sa incerce sa faca apel pt reducere a amenzii si sa solicite exercitarea dreptului de a conduce pana la hotararea definitiva?
Buna seara!
In urma comiterii infractiunii de conducere a unui autoturism cu numere rosii expirate, fratele meu a primit o solutionare pe care o sa o redau mai jos.As dori sa stiu daca se poate schimba ceva in urma apelului, daca e sau nu cazul sa-l faca...sau , in caz contrar, ce implica exact aceasta pedeapsa? E posibila o misorare a pedepsei , daca face apel? Cat de repede isi poate recapa permisul de conducere?
Multumesc mult pentru bunavointa!

Tip solutie: Solutionare
Solutia pe scurt:
În baza art. 396 alin.1,4 cod procedura penala rap. la art. 83 cod penal, art. 61 alin. 2,4 lit. c cod penal, art. 396 alin. 10 cod procedura penala, stabileste pedeapsa de 135 zile – amenda a câte 30 lei, în total 4050 lei amenda penala, în sarcina inculpatului POPESCU DANIEL, ................................. sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat prev. de art. 334 alin. 1 cod penal.

În baza art. 83 alin. 1 cod penal, amâna aplicarea pedepsei amenzii pe un termen de supraveghere stabilit în conditiile art. 84 cod penal, de 2 ani de la data ramânerii definitive a prezentei hotarâri.

În baza art. 85 alin. 1 cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Dâmbovita, la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si întoarcerea;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

În baza art. 86 alin. 1 cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute în art. 85 alin.1 lit. c-e cod penal se vor comunica Serviciului de Probatiune Dâmbovita .

Pune în vedere inculpatului dispozitiile art. 88 cod penal, privind revocarea amânarii aplicarii pedepsei.

În baza art. 274 alin. 1 cod procedura penala, obliga pe inculpat la 400 lei cheltuieli judiciare catre stat .

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare .

Pronuntata în sedinta publica din 29 martie 2016.

Răspuns la discuția Amenda penala
Multumesc pentru raspuns!
Mult succes in toate va doresc!
Răspuns la discuția Amenda penala
Buna ziua!
Imi cer scuze ca nu am dat toate datele, apropo de clasare, am crezut ca nu sunt importante..Am scris in mesajul anterior detalii despre acest lucru...Revin cu rugamintea de a-mi spune cam in cat timp poate primi amenda penala si isi poate recapata permisul de conducere... E sofer si are mare nevoie de permis.
Precizez ca a fost condamnat sub aspectul infractiunii de conducere a unui autoturism neinmatriculat, fapta prevazuta in art 334, alin 1, c.p.
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Amenda penala
Buna ziua! Aveti dreptate, am crezut ca nu mai trebuie specificat si restul, fiind vorba de clasare. A fost clasata fapta de a conduce sub influenta alcoolului ( fratele meu a comis fapta in dimineata dupa botezul fiicei lui)
Redau ce scrie in rechizitoriu ( dupa ce se specifica ca e clasata fapta cu conducerea sub influenta alcoolului):
'' In temeiul art 329, prezentul rechizitoriu se trensmite Judecatoriei...competenta sa judece cauza in fond, in temeiul art 35, alin1 si art 41 alin a din C. pr pen.''

Inainte de a se specifica despre clasarea cauzei,scrie ca este trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat ,fapta prevazuta de art 334, alin 1, probabil ca asta era raspunsul pe care-l asteptati si la care am ajuns mai greu...( dispun doar de niste foto ale rechizitorului)
Multumesc din suflet!
Răspuns la discuția Amenda penala
Multumesc pentru bunavointa!
Aici scrie : 334,lit a
Discuție Amenda penala
Buna ziua!
In urma trimiterii in judecata, fratele meu a primit astazi o amenda penala intr-un dosar penal pentru conducere a unui autoturism cu numere rosii expirate...Intrebarea mea este daca se poate interveni in vreun fel in schimbarea amenzii intr-una administrativa sau,chiar daca nu mai ajuta la nimic, daca se putea face ceva inainte pentru a primi o amenda administrativa si nu una penala...Si inca ceva, ce urmeaza acum? Cam cat dureaza pana isi recapata permisul de conducere?
Multumesc anticipat! Rog raspunsuri avizate!
Va multumesc mult pentru bunavointa si atentia acordata cazului meu! Sunt insa putin nelamurita in legatura cu ceea ce ar putea face el( si daca se poate face ceva) pentru urgentarea obtinerii permisului auto si daca considderati ca un avocat i-ar fi de un real folos, Mai pe scurt, cam ce demersuri ar trebui facute in perioada imediat urmatoare, deja au trecut saptamani de cand a fost anuntat ca estetrimis in judecata. Am omis sa precizez ca fratele meu este la prima abatere de acest gen! Multumesc mult!