avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate HAKMOD

Activitate HAKMOD

Răspuns la discuția Sa-l concediez ? cum ?
av.vieru a scris:

''Eu te-as sfatui sa stai mai intai de vorba cu el ca s-ar putea sa ti-l transformi intr-un agent publicitar daca-l motivezi corespunzator valorii sale si sa devina din contestatar, responsabilul cu recrutarea personalului.Succes! ''

Pot sa va spun ca in urma avertismentului verbal pe care i l-am facut in urma cu ceva timp, chiar am incercat acest lucru , si chiar '' a incercat '' sa ma ajute sa-mi angajez oameni , vorbind cu fosti colegi , care au venit la interviu , unii chiar au ramas pentru o perioada , dupa care au plecat motivand acelasi ''tratament '' pe care il acorda noilor angajati .

Eu il regasesc mai degraba in mai multe dintre motivatiile facute de eu.ro.lex :

''nu este multumit de salariu,se teme sa spuna ca nu e multumit,se teme de concurenta,incearca sa-i indeparteze pe toti ca sa ramana singur si in felul acesta sa-i "creasca valoarea",se teme sa plece din firma deoarece are obligatii financiare (credit,datorii,etc)si nu-si permite sa plece,se teme, se teme si iar se teme........
Daca nici una din aceste lucruri nu se potrivesc,este lipsa de caracter..................
In concluzie,profesionisti se mai gasesc,oameni cu caracter,mai greu !''

Problema e ca discutia directa si sincera desi ar fi cea ma buna nu este eficienta atata timp cat nu-si recunoaste greselile si neaga ca ar fi implicat in astfel de" situatii " .
Oricum , intradevar in regulamentul intern pe care l-am modificat tot in astfel de imprejurari am prevazut si acest fapt , si deci pot spune ca este o abatere disciplinara . Iar in privinta lui , cred ca as castiga mult mai multi oameni buni in conditiile in care voi reusi sa il opresc de la astfel de manifestari - printrun avertisment scris sau in ultima instanta chiar si prin desfacerea cim , decat daca l-as pastra in firma , deoarece are in primul rand un efect negativ si asupra angajatilor mai vechi .

Am sa va tin la curent cu cele intamplate si multumesc mult pentru sfaturi si intelegere :)
Cu deosebita stima ,
Hakmod

Răspuns la discuția Sa-l concediez ? cum ?
Vreau sa stiu cum trebuie sa efectuez cerceterea .
Trebuie sa aduc si martorii in fata inculpatului ?
Ce valoare are avertismentul scris in cazul in care il voi concedia ?
Buna ziua ,
vreau sa ma ajutati intr-o problema delicata :
Am un angajat , foarte bun din punct de vedere profesional , dar care de cate ori angajez o persoana noua - deoarece in ultima vreme am tot facut angajari , societatea fiind in plina dezvoltare - incearca sa-l influenteze negativ , spunandu-le ca nu ii platesc , ca o sa-i dau curand afara , ca nu avem de lucru !!!! - ceea ce nu este adevarat .
Mi s-a intamplat sa plece oameni din cauza acestei persoane , iar cei care raman , aproape toti mi-au spus ca au primit aceleasi " informatii " cand au venit in firma .
Acum un an , i-am facut o avertizare verbala in aceasta privinta , dar vad ca in continuare procedeaza la fel .
Vreau sa-i fac un avertisment scris si apoi la urmatoarea abatere sa-l concediez .
Va rog sa-mi explicati cum sa fac sa fie totul legal.