avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate danmitroi10

Activitate danmitroi10

Cheltuiala cu administrarea unui magazin online prin care se vand produse pentru care s-a obtinut micrograntul de 2000 euro ( Cod CAEN 3213 - Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articole similare) este considerata eligibila? Rog raspuns cat mai detaliat.
Multumesc.
Detin PFA cu cod CAEN obiect unic de activitate...pot infiinta si II pe acelasi nume la care sa pun 3 coduri CAEN care nu sunt mentionate la obiect unic de activitate?
Va multumesc. Acelasi principiu se aplica si in cazul CAS?...sau dividendele nu intra in calcul pentru plata impozitului pentru pensie?
Buna ziua,
O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele surse sunt fiecare sub plafonul minim de 24.960 lei). Impozitul pentru CASS este de 10% din 12480 lei ( 6 salarii minime ) sau din 24960 lei (12 salarii minime)?
Buna ziua,
Pentru calculul baremului sub plafon (24960 lei) se iau in considerare doar veniturile pe PFA sau si alte venituri cum ar fi din chirii, dividende, castiguri din dobanzi?
Multumesc.
Buna ziua,
O persoana fizica poate avea si PFA si II? (coduri CAEN diferite). Ma refer aici la cazul in care pe PFA nu pot adauga si alte coduri CAEN (este obiect unic de activitate).
Multumesc de raspunsuri.
Buna ziua, in cazul in care s-a achitat mai mult impozit CASS pe 2014, de la cine voi primi suma achitata in plus?
Multumesc.