avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Activitate Clopot

Activitate Clopot

Discuție Stagiar
Bună ziua!
Am absolvit facultatea în Constanța în anul 2018 și am promovat în sesiunea din august 2019 examenul de primire în profesia de avocat stagiar iar până în momentul de față nu am găsit un avocat îndrumător în vederea efectuării stagiului.Este cineva, membru al Baroului Constanța, interesat de o colaborare cu un avocat stagiar?
Mulțumesc!
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc!
Bună ziua! Am promovat examenul de primire in profesia de avocat in august anul acesta si pentru moment mi-e teama ca nu-mi voi gasi un avocat indrumator. Exista site-uri in acest sens? S-a mai aflat cineva in aceasta situatie si poate impartasi propria experienta?
Buna ziua!
In cazul unui contract de locatiune incheiat pe o perioada de 5 ani(locatar de buna credinta), contract notat in cartea funciara a imobilului, cat timp se va mentine locatiunea in situatia in care un tert introduce o actiune in revendicare asupra imobilului inchiriat(actiune ramasa definitiva)?
Ceva imi scapa(cred ca tot :)) ). Ma gandesc ca un an de la revendicare ar fi un timp rezonabil pt ca locatarul sa-si ia bunurile, sa-si gaseasca o alta locuinta si sa plece. Dar nu gasesc temei legal.
Răspuns la discuția Pe cale de actiune
Vă multumesc din suflet, domnule avocat!
Acum se mai indeparteaza putin din ceata pe care o aveam in cap. Incerc sa pun cap la cap piesele de puzzle gasite pana acum.
Multumesc inca o data!
Buna seara!
Poate cineva, va rog, sa ma lamureasca ce inseamna practic pe cale de actiune si pe cale de exceptie?
Sunt studenta a facultatii de drept si incerc sa descifrez tainele civilului asa ca "traduc" fiecare sintagma.

Corect, greșeala mea. Nu știu de ce aveam impresia ca de pe emag.

Ares-3 a scris:

Clopot a scris:

Păi mai simplu ați putea să-l restituiți și să cereți rambursarea banilor. Este dreptul dumneavoastră să-l restituiți.

Ce spuneți se aplică în cazul cumpărăturilor online făcute de la comercianți, nu și atunci când e vorba de un vânzător persoană fizică.


Păi mai simplu ați putea să-l restituiți și să cereți rambursarea banilor. Este dreptul dumneavoastră să-l restituiți. De regulă, 30 de zile, ori, la o altă dată stabilită de vânzător. Parcă 10 zile la cumpărăturile realizate în mediul online.
Discuție Cursuri INPPA
Bună ziua!
Ce înțelegeți din alin(2) al art 293 din Statutul profesiei de avocat cu următorul conținut: "perioada în care avocatul stagiar urmează cursurile INPPA se include și durata stagiului"
Nu mai este necesară efectuarea stagiului de doi ani alături de un avocat îndrumător?
Nu mă certați prea tare dar mai am până voi susține examenul de primire în profesie însă voiam să știu din timp. Nu am găsit prea multe informații.
Vă mulțumesc!