avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate vlad100

Activitate vlad100

Discuție Școala
Am și eu o nelămurire
Dacă fac școala in Franța și am după terminarea studiilor as vrea sa ma reîntorc in România sa merg la poliție trebuie sa dau ceva examen altul decât cel pe care îl susțin la academie ? Am nevoie sa îmi susțin examenul de bacalaureat in România deși dețin o diploma de bacalaureat aici in Franța ?
Am o idee de afacere. Am 22 de ani si as vrea sa stiu daca ar fii vreo posibilitate prin care as putea accesa fondurile europene pentru a finanta o posibila afacere in domeniul spatiilor verzi pentru persoane fizice.
Discuție Fiscal auto
Mi-am cunparat o masina decurand si sa facut contract de vanzare legal plus ca sa barat talonul auto si acuma tot gaseste motive fostul proprietar sa nu-mi dea fiscalul ca sa pot inmatricula masina . In concluzie stau cu masina in parcare. Cum pot sa il "oblig" sa imi dea fiscalul ? Sau macar sa imi dea banii inapoi pe masina
De curand am depus o cerere de demisie fara a mai sta pe perioada de preaviz (fiind angajat doar de 1 luna si cateva zile) pe data de 11.10 mi-am depus cererea de demisia si in data de 15 a luni era ziua salariului. Asteptand sa fiu sunat pentru a imi primi salariul mi sa spus ca eu nu o sa il primesc deodata cu ceilalti angajati ci va trebui sa astept pana cand sedidul o sa stranga suma respectiva din incasari. Azi fiind data de 23 eu inca nu mi-am primit banii si nici nu prea dau semne cum ca ar vrea sa imi acorde dreptul meu. Vrea sa specific ca am dee primit un salar pentru o lunaa intreaga plus 11 zile. Ce pot sa fac ca sa imi primesc banii ?
Discuție probleme divort
Buna

Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica .

Situatie : casa + 2 copii din care unu major

Sotul nu doreste cedarea dreptului asupra copilului minor pe durata procesului de divort , el fiind plecat din tara la munca in strainatate.
Refuza sa contribuie la orice plata.
Aducerea de acuzatii cu tenta sexuala explicita despre sotie (mama copilului) spuse minorului

Intrebare : se poate face ceva pentru obtinerea custodiei minorului de catre mama reamintind faptul ca tatal nu participa in nici un fel la cresterea minorului ?