avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletaeu

Activitate nicoletaeu

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind urmatoarea mea nedumerire:

Parintii mei locuiesc la sat. Mama este diagnosticata cu Parkinson gradul 2 si primeste ajutor de handicap plus pensie 400lei rezultata din anii ei de munca.
Tatal nu lucreaza. Nu detin bunuri. ( sunt detsul de saraci).

Eu nu sunt aproape de ei si vorbim la telefon despre noi.
Imi spun ca la ei in primaria satului au depus acte pentru ajutor de caldura, i-a aprobat cererea doar ca la stabilirea venitului pe memebru de locuitor ( el si mama) le-a luat in calcul chiar si pensia de handicap a mamei ( aprox: 300lei)

Am dat o cautare pe net si am vazut un articol de la Asistenta Sociala in care se specifica ca la stabilirea venitului pentru acordarea ajutorului de incalzire se iau in calcul X venitturi realizate in luna anterioara depunerii cererii de ajutor cu exceptia unor ajutoare printre care si '''bugetul complementart personal privind legea 448/2006''.....

Cum ar putea sa actioneze ai mei in cazul acesta??? Banii deja s-au stabilit care sa-i ofere alor mei ( sunt constienta ca nu sunt o suma mare sau decenta dar pentru ei conteaza si un leu dar mai intai de bani doare si nerespectarea drepturilor)

Va cer ajutor pentru ca sunt deranjata de atitudinea celor din primarie; angajatii de acolo incearca sa faca o lege a lor. Sincer, ai mei sunt desconderati prin faptul ca mama are handicap iar tata a pierdut din respect in tinerete din pricina bautului.

Nu este prima data cand ii aud nemultumiti de primarie dar este prima data cand cer ajutor/opinie unui specialist.

Va multumesc si va doresc succes!

Nicoleta