avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate skywalker12

Activitate skywalker12

Răspuns la discuția Chirie
Problema este ca nu prea mai am cum sa modific contractul:(
Discuție Chirie
1. Obligatiile proprietarului:
a) Să asigure funcţionarea în stare bună a utilităţilor aferente şi să nu întreprindă nicio acţiune de natură a întrerupe furnizarea utilităţilor (electricitate, gaze, apă) aferente spaţiului închiriat.
b) Să efectueze reparaţii capitale, dacă este cazul, în conformitate cu prevederile art. 1421, alin. (2) C. civ.
2. Obligaţiile chiriaşului:
a) Să folosească spaţiul închiriat potrivit destinaţiei prevăzute în contract şi să îl exploateze corespunzător, evitând distrugerea, degradarea sau deteriorarea construcţiilor şi accesoriilor acestora.
b) Să suporte cheltuielile de întreţinere care rezultă din folosinţa exclusivă a imobilului pe toată durata contractului
c) Să execute la timp şi în condiţii optime, pe cheltuiala proprie, mici reparaţii locative precum şi cele ocazionate de degradările produse imobilului prin culpa sa.
Ma intereseaza litera "c" de la obligatiile chiriasului. M-ar interesa daca sunt obligat sa fac reparatii daca se strica ceva fara culpa mea, sau acest context se refera doar la ceea ce se strica din culpa mea?
Iar litera "b" de la obligatiile proprietarului il obliga pe acesta ca in momentul in care trebuie shimbat sau reparat ceva sa o faca pe cheltuiala sa?
O seara buna!