avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate DerekA

Activitate DerekA

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Nu prea inteleg natura problemei , nu am primit nici o citatie de la politie privind suspendarea permisului. Am primit amanarea aplicatii pedepsei , mi-am restituit permisul dar d-na de la probatiune mi-a dat calendarul pentru zilele in care trebuie sa ma prezint precum si restul chestiilor. dar nu inteleg aceasta fraza :
-Pe durata termenului de supraveghere , persoana condamnata va trebiu sa respecte urmatoarele obligaii:- sa presteze 30 zile munca neremunerata etc
- Sa frecventeze cel putin un program. ( asta am inteles )
Acum vine curiozitatea mea.
"In acest scop , vor fi folosite urmatoarele mijloace:
- Colaborarea cu reprezentatii politiei si cu orice persoane fizice si juridice care ar putea oferi informatii privind indeplinirea sau neindeplinirea de care persoana supravegheata a acetei obligatii de a nu conduce nicio categorie de autovehicule ""
Instanta nu a specificat nimic ca nu am voie sa conduc , i-am spus si doamnei de la probatiune , dar pe foaia cu calendarul intrevederilor scrie asta. Nu inteleg. Nu am voie sa conduc daca nu fac munca sau a fost o greseala de tiparire? De ce am mai primit permisul ? Ce-i de la probatiune imi pot interzice dreptul de a conduce? De cand l-am recuperat ( o luna ) nu am fost oprit niciodata, nu m-a intrebat nimeni de sanatate.
Răspuns la discuția Alcool La Volan
Daca nu aveti antecedente penale , ati colaborat cu organele abilitate si veti primi amanarea aplicarii pedepsei va puteti duce cu hotararea definitiva + dovada fara drept de circulatie si va puteti ridica permisul ! ( cazul meu )
Răspuns la discuția Amanarea aplicării pedepsei .
S-a rezolvat ! L-am primit ! Sarbatori fericite !
Răspuns la discuția Amanarea aplicării pedepsei .
Am depus actele iar ce-i de la politie ma tot amana. Pot face ceva in sensul acesta pentru grabire?
Răspuns la discuția Amanarea aplicării pedepsei .
un raspuns va rog?
Răspuns la discuția Amanarea aplicării pedepsei .
Revin cu o noua intrebare Am fost la politie am depus copiile , cerere etc. Mi s-a spus sa revin saptamana viitoare si ar putea sa mi dea retroactiv din cate spunea? Pe cerere scria va rog etc pentru restituire / suspendare/ anulare. deci ce as putea primii permisul tinand cont ca stau de 1 an si 2 luni? ce se intampla? Nu inteleg de ce sa bage din urma sau de ce sa mai stau atata timp cat am 1 an si de cand stau.
Răspuns la discuția Amanarea aplicării pedepsei .
Astazi 05.12.2016 am fost la judecatorie, am primit stampila ( a durat o ora ) Urmeaza sa ma duc sa fac copii la acte apoi sa le depun la politia rutiera sa vedem cat dureaza pentru restituirea carnetului! Va multumesc pentru toate raspunsurile o zi buna sa aveti si sarbatori fericite ! =D>
Răspuns la discuția Amanarea aplicării pedepsei .
Am inteles. Multumesc !
Răspuns la discuția Amanarea aplicării pedepsei .
Au trecut 20 de zile de la instanta. A sosit copia minutei apoi cea definitiva. Am fost la politia rutiera am intrebat in legatura cu permisu, mi s-a cerut copie dupa hotararea definitiva , dovada , buletin + sa fac nu stiu ce cerere. Mi-a spus domnul de la politie ca imi trebuie stampila de hotarare. Am fost la judecatoria pentru stampila dar mi s-a spus ca dupa 29( am platit timbrul verde etc). Ma duc luni si sper sa o primesc sa nu mai alerg iar. Intrebarile mele sunt :
-daca a venit hotararea definitiva de ce mai trebuie sa mai treaca alte 10 zile pentru stampila?
-permisul mi-l inmaneaza pe loc sau iar trebuie sa astept?
Răspuns la discuția Amanarea aplicării pedepsei .
Am gresit eu. Mi-a venit copia minutei . Chestia cu hotararea definitiva + dovada fara drept de circulatie am inteles-o. Ma duc cu ele la sectia de politie rutiera pentru restituirea permisului.
Cele 10 zile de apel se calculeaza de la data instantei ( 09.11.2016 ) ori de la primirea copiei minutei (17.11.2016) ?
Cat mai dureaza pana la sosirea hotararii definitive daca trec zilele acestea?