avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate AdiSfr

Activitate AdiSfr

Buna ziua. Ce trebuie sa faca mirele respectiv mirii in cazul in care primesc acasa plicul de la ANAF in care trebuie sa precizeze cu cine si unde a/au colaborat pentru nunta, cununie, botez? Se poate da amenda de catre ANAF in baza art 326 din Codul Penal pentru nerespectarea Articolul 58, alineatul 1 din Codul de procedură fiscală, invocat de ANAF ca bază pentru solicitarea de informații? Ce risca persoanele vizate(fotografi, lautari, etc) demascate de aceasta initiativa a ANAF-ului, care au prestat servicii la "negru" ? Multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Recuperare taxa de timbru
Va multumesc mult doamna avocat Ciurea Cristina pentru consultanta. Fac o paranteza si ca o parere personala consider ca este o mare injosire a noastra faptul ca doar pentru simplul motiv ca nu am avut la cunostinta termenul limita prin care puteam sa recuperam taxele, noi cei in aceasta situatie nu mai putem face nimic in acest sens chiar daca nu suntem de acord cu situatia de fata. Asta este viata. Multumesc inca o data. Toate cele bune. Cu stima AdiSfr
Răspuns la discuția Recuperare taxa de timbru
Imi cer scuze pentru formulare. Reformulez intrebarea. Nu am facut nici un demers(judecatoresc sau pe baza de cerere tip) pentru a recupera taxa de mediu de la stat. Din cate am inteles ultimul termen pentru depunere a unei cereri tip era pe 31.08.2018. Daca aceste fapte sunt implinite iar calea libera de recuperare pe baza de cerere tip sa "inchis", pentru cei care nu au fost la curent cu aceste informatii, pentru cei care au aflat mai tarziu se mai poate face ceva? Se mai poate recupera ceva pe cale judecatoreasca? Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Mai pot recupera taxa de timbru platita la stat daca nu am depus documentele in acest sens pana la data indicata 31.08.2018, pe care judecatoreasca? Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Cum trebuie sa procedez pentru a face o sentinta castigata definitiva si irevocabila. Precizez ca termenul de 10 zile de la comunicare in care se putea face recurs, a fost depasit cu 6 zile, iar partea adversa nu a facut demersuri in acest sens. Multumesc pentru raspuns
Buna ziua. Cum trebuie sa procedez, sa recuperez banii dupa poprirea pe salariu+cheltuieli de judecata, daca am castigat procesul dar instanta nu a precizat astfel. Solutia din proces a fost urmatoarea: "Admite excepţia prescripţiei dreptului de a cere executarea silită. Constată prescris dreptul de a solicita executarea silită împotriva contestatoarei în baza contractului pentru emiterea unui card de credit în lei pentru persoane fizice CARDAVANTAJ nr. 542519/19.02.2008. Admite contestaţia la executare. Anulează formele de executare efectuate în dosarul de executare nr. 1697/2015 al BAEJ BEA şi CVD. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la data de 06.12.2017".
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, lucrez la o fabrica de constructii masini care are si vopsitorie industiala.
problema este ca in urma unor probleme tehnice, s-au produs niste scapari de particule(metalice si chimice) in aer care au cazut pe masinile din parcare. Masinile au fost avariate in diferite grade. Cum poate un angajat sa recupereze paguba facuta de angajator sau care este procesul legal.

Multumesc pentru raspuns
Buna ziua. Am primit un ordin de executare pe salariu, aprobat de catre judecator, pentru o suma de bani contractata printrun card de cumparaturi. contractul a fost semnat in 02/2008. mentionez ca suma contractata a fost de 1845 lei. tin sa precizez ca suma nu a fost restituita. pana la data de 15.02.2016 nu am primit nici un fel de document prin care sa fiu informat ca sunt dat in judecata sau orice alt demers. Poprirea pe salariu a fost ceruta de Credit plus(gulf) ltd. Ce pot face in aceasta situatie. Multumesc pentru raspunsul Dvs.