avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate Valeriu Greceanu

Activitate Valeriu Greceanu

O firma "x" inchiriaza o hala de productie unei societati "y". conform contractului societatea "y" trebuia sa plateasca prima chirie pe 25 dec. 2009. datorita conditiilor meteorologice pe data de 16 dec. 2009 a inchis activitatea. tot pe data de 16 dec. 2009 a fost intrerupta energia electrica ca urmare a conditiilor climatice. furnizarea energiei electrice a fost reluata dupa o saptamana, data dupa care s-a intrat in concediile de iarna. dupa 01.01.2010 a urmat iar o perioada de vreme nefavorabila aprovizionarii cu materie prima datorita conditiilor meteorologice care sunt de notorietate. la data de 09.02.2010 locatorul a interzis accesul in spatiul inchiriat locatarului pe motiv ca nu s-a platit chiria la timp. mentionam ca soavietatea "y" are in spatiul inchiriat utilaje in valoare de aproximativ 500.000 lei si in discutias cu locatorul i s-a spus ca nu si le poate lua decat daca plateste chiria la zi. intrebarea este: este considerat sechestru asupra bunurilor societatii "Y" interdictia de a intra in hala? are dreptul societatea "x" sa interzica "pe nepusa masa" , fara nici o notificare, accesul in hala de productie? contractul prevede ca clauze de forta majora si prevede ca rezilierea acestuia se poate face dupa abateri repetate de la respectarea acestuia.
Cu multa stima celor care imi raspund
Răspuns la discuția Termen contestatie tabel creante
florinraican a scris:

Obiectul contestatiei il poate forma atat modul de inscriere a creantelor cat si ordinea drepturilor de preferinta.
Termenul de formulare al contestatiilor este de cel putin 10 zile de la data stabilita pentru definitivarea tabelului de creante.
In concret, termenul de 10 zile pentru depunerea contestatiilor va fi inainte de implinirea celor 120 de zile de la deschidrea procedurii, in cazul procedurii generale, si de 90 de zile de la aceeasi data, pentru procedura simplificata. (art 73, Legea privind procedura insolventei)

se pare ca nu am fost inteles. cele 9- zile au trecut de un an insa eu am primit tabelul de creante acum 10 zile si asta la solicitarea mea. care este termenul in care pot face contestatie acum?
Buna seara! va rog sa-mi spuneti care este termenul de contestatie a tabelului de creante in conditiile in care acesta a fost transmis debitoarei dupa data prevazuta in sentinta de deschidere a procedurii insolventei. 15 zile de la data primirii acestuia?
Răspuns la discuția RECUZARE EXPERT...???
buna seara! sustin cele afirmate de d-l Ciobanu. recuzarea expertului nu se mai poate face in aceasta faza.
Răspuns la discuția Plangere nesolutionata
Doresc sa precizez ca titlurile executorii au fost emise in 2004 si nu le-am contestat atunci. Se pot contesta acum? Pe ce cale?
Buna dimineata
Am depus o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie in anul 2000. Pana la aceasta data nu am primit de la DGFPS nici un raspuns despre modul cum a fost solutionata acea plangere sau daca a fost inaintata judecatoriei. Ce se intampla cu acea plangere acum? Daca intre timp ei au emis titluri executorii fara a solutiona plangerea este legal?
Discuție Somaj
Buna ziua! se poate acorda somaj salariatului care are stagiu de cotizare de 7 luni?
Răspuns la discuția Regizor acuzat de viol
sa fie judecat si sa i se aplice pedeapsa maxima. ca parere, un criminal daca a facut asa ceva.
Răspuns la discuția Cum se aplica OUG46/2009?
carmenmur a scris:

pentru societatile dizovate nu se calculeaza penalitati.

asa zic si eu. ati avut vreun caz in acest sens?
Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia de somaj? % din salariul minim pe economie (net sau brut) + % din salariul (net sau brut) din CIM?