avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate katalin77

Activitate katalin77

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema destul de dificila. Intr-o zona strict conform PUG si PUZ local rezidentiala, un individ a primit autorizatie de constructie pt o cladire industriala, unde dezmembreaza auto si tiruri, etc.
Desi zona nu este in CC Industriale ci doar in CC rezidentiala. In 2 luni in fata casei in care locuiesc pe aprox 2000 de m a aparut ditamai hala la care se adauga si zgomotul aprox nonstop pe care cei angajati il fac cu diferite dezmembrari si modificari la tot felul de tiruri. Desi am fost la primarie si am depus sesizare rasp. verbal primit a fost ca atata timp cat are AC asta este, Intrebarea mea este - ce se poate face in acest caz, in care primaria acorda AC pt un obiectiv industrial intr-o zona incadrata in rezidential. Se poate face acest lucru? Nu de alta dar cine stie cum ma trezesc maine si cu mai stiu eu ce betoniera sau altele . Multumesc
din ce cunosc exista un proiect de completare a legii prin notiunea de acceptarea tacita, in cazul in care primaria prin serviciul de urbanism nu emitea autorizatia de constructie in termenul legal de 30 de zile...de la data depunerii...dar cel putin la nivelul anul trecut zacea undeva prin parlament....singura posibilitate sa incercati sa intrati in audienta la primar...daca e din zona rurala cu siguranta o sa puteti...
Buna ziua

O sa incerc sa fiu cat mai scurt. Din cauza unor neintelegeri cu unul dintre vecini m am trezit de-a lungul timpului cu tot felul de reclamatii toate dovedite a fi nefondate.
Ultima dintre acestea este legata de fosa septica care exista in curte.

Casa cu terenul respectiv a fost achizitionata de la cineva acum aprox 9 ani de zile, fiind cumparata la stadiul de renovata (nu a necesitat autorizatie de construire intrucat cei de la care am cumparat nu au facut decat sa o renovezesi sa o utileze si sa o vanda mai departe. La fel si cu fosa septica care exista de la acel moment. Ieri m am trezit la poarta cu o domnisoara insotita de un domn care mi au amanat o somatie (pe baza unei plangeri a vecinului legata de fosa din curte).
Precizez ca in toata aceasta perioada de 9 ani de cand locuiesc nu a fost vreodata cazul de asa ceva .
In somatie scrie
vi se impune sa va prezentati de urgenta la sediul DSP Dambovita - Control in Sanatate publica cu urmataorele documente
- documente de amplasare a fosei septice din care sa rezulte distanta fata de cea mai apropiata locuinta
- documente sau alte inscrisuri din care sa rezulte modul de descarcare a fidanjului.
In caz contrat urmand a fi amendat cu suma de 2000 de ron.

Precizez ca nu exista referire la nici un art sau lege in somatie.
- Intrebare este DSP are voie sa ceara astfel de lucruri???
(este vb totusi de o constructie si fosa realizate acum mai bine de 10 ani si pt care nu a fost necesara autorizatie de constructie intrucat ele existau deja de la cel de la care cei care au vandut au cumparat). De asemenea vidanjarea fosei a fost facuta de cateva ori cu un particular din zona care detine masina speciala acesta neoferind vreodata chitanta.)
- are voie DSP sa mi ceara chitante pt asa ceva?????
multumesc frumos
Răspuns la discuția nerespectare proiect constructie
daca este in mediul rural...si doar daca aveti dusmani dintre prieteni sau de pe la urbanism (primarie) si care sa cunoasca acest detaliu...si daca aveti..nu veti primi procesul verbal de recepţie finala, fără de care nu puteţi întabula casa...primiti amenda pt nerespectarea AC...si o luati de la capat....cu o noua AC etc
depinde de relatia pe care o aveti la urbanism (primaria care va emis AC) care poate sa "nu observe" sau da...:)))))
[ link extern ]

gasesti info pe administratia strazilor pe linkul de mai sus. cine monteaza , cum si pe ce baza, cine este responsabil de montarea semnelor etc. Nu are imp daca a fost furat pt ca de schimbat felul circulatiei pe strada - daca este declarat sens unic nu va avea cum sa o faca.

bafta.
se poate cere in proces suspendarea executării popririi, care este o măsură ce are ca efect întreruperea cursului executării pentru o anumită perioadă de timp, dispusă de către instanţa în mod justificat la cererea debitorului ori a terţului poprit. Pentru cazuri urgente, suspendarea se dispune prin ordonanţă preşedinţială, până la soluţionarea cererii de suspendare formulată în apel.

Răspuns la discuția amenintare cu executare silita
Aveti 2 solutii - sa i dati curs si asta inseamna ca vor profita de naivitatea dvs sau sa i nu i bagati deloc in seama. Contractul de telefonie mobila nu e titlu executoriu, prin urmare nu poate fi executat silit decat dupa investirea lui cu formula executorie. Ca sa obtina investirea lui cu formula executorie ( ca sa merite) suma restanta trebuie sa fie una considerabila. De renuntat nu vor renunta...si vor continua sa va trimita tot felul de "amenintari" . Ce puteti face? Calculati-va termenul de prescriptie a datorie, care este de 3 ani de cand a devenit scadenta factura operatorului de telefonie mobila in cauza. Invocarea implinirii termenului de prescriptie poate fi facuta doar de catre cel in favoarea caruia curge. In acest caz, de catre dvs si doar daca se va ajunge la executare silita. Chiar daca instanta ar lua la cunostinta ca datoria s-a prescris, ea nu poate invoca prescriptia din oficiu, fiind un drept exclusiv al celui in favoarea caruia curge, si care trebuie sa solicite expres acest lucru prin contestatia la executare.
ps. Dupa o perioada vor trece la o noua tactica in care o sa va propuna sa o achitati in rate etc. :)

referitor la
1. ti am trimis pe privat un caz identic pe acest subiect cu al tau. Din punctul meu de vedere cesiunea nu iti este opozabila nici in cazul in care ai platit un timp catre recuperator.
2. Atunci cand creditorul lasa sa treaca un termen mai lung de 6 luni fara sa se ocupe de urmarirea dosarului de executare silita, debitorul poate invoca perimarea executarii silite. Sanctiunea perimarii duce la desfiintarea intregii proceduri executionale si, astfel, debitorul care s-a folosit de invocarea perimarii si caruia instanta i-a admis solicitarea, poate sa faca jonctiunea cu termenul anulat prin invocarea perimarii si sa obtina in final si prescriptia dreptului de-a cere executarea silita, - raspunsul din punctul meu de vedere este da. In mod normal este perimata. Avea 6 luni de la momentul incuviintarii sa efectueze cel putin un demers in executarea ta / in speta poprirea pe cont
in primul rand sunt mai multe lucruri la care trebuie sa fi atenta si anume

1. trebuie sa verifici daca nu cumva datoria ta este prescrisa.( mai exact daca au trecut cel putin 3 ani de zile de la data cand ar fi trebuit sa platesti rata scadenta si pana la momentul in care s a cerut executarea)
2. daca a avut loc o cesiune - pt a ti fi opozabila trebuie indeplinite niste obligatii si anume
- fie prin notificarea debitorului- care poate fi făcută de către cedent sau cesionar și trebuie să conțină ca elemente esențiale identitatea cesionarului, creanța cedată și solicitarea ca plata să se facă cesionarului sau prin acceptarea cesiunii de către debitor printr-un înscris cu dată certă. In caz contrat daca nu ai fost notificata la acel moment - in prezent cesiunea nu ti mai poate fi opozabila
- cesiunea trebuie obligatoriu sa fie in forma autentica pentru a-ti cere executarea.
3. si daca creditoarea a lăsat să treacă peste 6 luni de la îndeplinirea primului act de executare, fără a fi urmat de un alt act de executare, executarea silită este perimată, conform art.389 Cod procedură civilă raportat la art.248-254 Cod procedură civilă.
Răspuns la discuția Prescriere
daca lucrurile sunt ca date exact cu cele prezentate de tine anterior - categoric da. Practic poti verifica singur daca sunt cel putin 3 ani de zile de cand nu ai mai platit rata scadenta si pana cand s a incuviintat executarea silita,

În dreptul procesual civil prescripţia se poate invoca în două situaţii: fie pe calea contestaţiei la executare, solicitându-se constatarea prescripţiei dreptului de a cere executarea silită, fie pe calea dreptului comun, invocându-se prescripţia dreptului material la acţiune.

iar dacă sunt îndeplinite condiţiile expuse mai sus, instanţă poate dispune anularea întregii executări silite având în vedere constatarea intervenirii prescripţiei asupra sumelor executate.

Faptul că în sistemul nostru de drept prescripţia nu poate opera din oficiu, ci doar la cerere înseamnă că orice creditor poate începe o executare silită, iar dacă debitorul nu este “vigilent” poate plăti sume de bani prescrise, dacă nu formumeaza o acţiune de contestaţie la executare în termenul legal.