avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Activitate busubogdan

Activitate busubogdan

Stabileste pentru inculpatul , pedeapsa de : - 8 luni închisoare pentru savarsirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal. cu aplic.art.396 al.10 Cod proc.penală. În temeiul art.83 al.1 Cod penal dispune amânarea aplicarii pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani conform art.84 al.1 cod penal. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va respecta măsurile de supraveghere prevăzute de art.85 al.1 lit.a-e Cod penal; - să se prezinte la serviciul de probaţiune Cluj la datele fixate de acesta. - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; - să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei si orice deplasare care depăşeşte 5 zile precum şi întoarcerea; - să comunice schimbarea locului de muncă - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere care pot atrage revocarea conform art.88 cod penal. Constata ca inculpatul are aparator ales. În temeiul art.274 al 1 cod proc.penală, obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare în folosul statului în sumă de 500 lei. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din
buna ziua , dupa un timp indelungat de asteptare am fost judecat pentru fapta " conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, am primit 8 luni de inchisoare , dar sa amanat pedeapsa si din cate am intales au ramas doar acei 2 ani de incercare . nu se mentioneaza nimic de permisul de conducere ,
imi puteti spune cand il pot recupera ?

Va Multumesc !
Buna ,

Permisul mi-a fost anulat , In Romania .
Avand in vedere ca sunt Cetatean si in alta tara , si am obtinut permis acolo ,
am dreptrul sa conduc si in Romania ?

Si daca nu , care este legea care interzice acest lucru .
Răspuns la discuția Riscul Maxim ?
Altii omoara oameni si sunt liberi , asa ca nu prea imi fac griji .
Buna ziua ,

Am avut un eveniment rutier , care sa soldat cu accident , fara victime ,
eu fiind prins baut la volan , alcolemie in sange 1,25 .

In noaptea cand sa intamplat accidentul am fost gasit de catre un echipaj de politia aproximativ la 200 m de masina , ( era o zona intre sate , nu prea era lumina, si fara semnal ) . in momentul in care m-au preluat echipajele de politie am dat declaratii false , spunand ca nu eu am fost soferul , dar nu mam sustras de la proba cu etilotestul si probele biologice , doar am sustinut ca nu eu sunt soferul . A doua zii dimineata mam prezentat la sectia de politia mi-am recunoscut vinovatia , + am sustinut ca am declarat informatii necoerente , deaorece am fost sub influenta bauturilor alcolice si eram sucat dupa urma accidentului . Nu stiu sigur daca mi-a fost luat in seama declaratia, dar am semnato si politistul in cauza a spus ca este ok .
Am ales sa rezolv situatia pe cale amiabila cu procurorul , ( tot la insistentele politistului ) , sperand ca scap cu o amenda penala si cu suspendarea permisului. Evident nu a fost asa , daca eram de acord cu el pedeapsa era in jur de 2 ani cu suspendare . Asa ca am ales sa fiu trimis in judecata .

Nu stiu cate capete de acuzare am .

1. intrebarea este : daca as fi acuzat pentru conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcolice , distrugere , parasirea de la locul accidentului si fals in declaratii . ( nu stiu dar presupun ca asta sa-r putea sa imi puna maxim ) ,
am sanse sa primesc o pedeapsa cu executare ? - avand in vedere ca am cazier curat si nu am avut evenimente penale pana acum .

2. intrebarea : pe langa puscaria cu suspendare am auzit ca se da o perioada de proba ,mai exact ce inseamna aceea perioada .

3. Munca in folosul comunitatii se pot platii orele , sau trebuie sa le faci neaparat , si daca ai posibilitatea sa alegi primarie , biserica, + alte institutii ale statului ?

Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Obtinere carnet / dovada
Nu ma intalegeti gresit , imi asum raspunderea pentru fapta comisa si vreau sa primesc pedeapsa meritata, dar nu mi se pare corect derularea procesului , adica eu sunt nevoit sa stau fara permis 1 an , 2 ani cat dureaza procesu ( ca asa e la noi ) dupa care sa primesc inca vreo 2 ani dupa sentinta, ca bine stiu nu se iau in considerare anii in care permisul a fost suspendat si procesul a fost in derulare . Asa e legea ? .... si dece sa primesc inchisoare cu executare ? avand in vedere ca nu mai am fapte penale , si sant la prima abatere!
Sunt altii care cimenteaza oameni la propriu si se plimba printre noi , scapa cu basma curata!
Poate daca aveam si eu un teanc de euro imi suspendau si mie permisu pe o luna .
Buna ziua ,

Carnetul mi-a fost suspendat acum 3 luni , si sunt acuzat intrun proces deschis , alcohol la volan 1,10 in sange . am produs un accident fara victime fiind doar eu implicat, si pagubele materiale au fost recuperate a doua zi .

Intrebarea este , daca procesul pana cand primesc sentinta finala , dureaza 2 ani de acum incolo , eu nu pot sa imi scot dovada ca sa pot conduce pana atunci ?

Nu mi se pare corect , sa astept 1 an sau 2 , dupa care sa primesc sentinta inca vreo 2 ani , pentru ca pe judecatori nhu prea ii intereseaza de cat timp ti-e suspendat permisu , si chiar am nevoie de permis deoarece lucrez si in domeniu .

Astept un raspuns ferm de la cei care au mai patit , sau care stiu raspunsul , daca exista vreo sansa sa primesc dovada pana cand se finalizeaza procesul .

Multumesc anticipat .
Răspuns la discuția Consum de alcool la volan
Multumesc de raspunsuri !
Răspuns la discuția Consum de alcool la volan
Politistul mi-a spus ca nu poate fii constituit infractiune ca am parasit locul accidentului , avand in vedere ca nu sunt victime si nu este implicat o alta masina , practic pagube materiale doar masina mea . Am fost intrebat daca doresc avocat , am spus ca nu doresc , deci o sa pot sa imi angajez un avocat daca este necesar ? . Si ma scuzati ca sunt insistent dar bineintales as dorii sa stiu ca inchisoare cu executare ar fii exclus , sau sunt sansele foarte mici pt asa ceva , neavand alte evenimente penale .

Va Multumesc pentru raspuns .
Buna ziua, recent am fost prins conducand un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice , mentionez ca am facut un accident , fara victime , in masina aflanduma doar eu , dupa producerea accidentului am parasit locul aproximativ 500 m , dupa care am fost preluat de un echipaj de politie si dus la locul accidentului , Prostia mea a fost ca refuzasem sa declar ca eu am fost soferul si ca as stii ceva despre accident, la etilotest aveam 0,60 in aerul expirat la probele de sange inca nu stiu , tot in seara aceeia am dat declaratii false nevrand sami declar vinovatie , ceea ce la suparat foarte tare pe politistul care imi scria declaratia .
A doua zii dimineata m-am prezentat la sectia de politie , am depus permisul si am dat o noua declaratie in care am specificat ca eram in stare de soc si am dat informatii eronate agentilor de politie , si imi pare rau de fapta comisa . . .

Intrebarea mea este , ce as putea patii i ncel mai rau caz , avand in vedere ca politistul este impotriva mea si o sa ceara maxim din toate , si luand in considerare ca ca la testele biologice ar putea iesi 1,20 !

Va rog frumos un raspuns , ca sa stiu la ce sa ma pregatesc , in principiu ma intereseaza daca pot face inchisoare cu executare , sau nu ., fiind si la prima abatere !


Va Multumesc !