avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate tincuirina

Activitate tincuirina

inseamna ca art. 8 "Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica tuturor angajatilor din sectorul public si privat" nu este valabil chiar pentru toti angajatii.....
Bun! Asta stiu! Si in situația în care doar unul lucreaza in domeniile menționate?
eu am solicitat si mi s-a comunicat ca pentru a beneficia de acest drept trebuie ca ambii parinti sa lucreze in sistemul sanitar/mai/mapn/penitenciar etc. consider o aberatie acest lucru intrucat in starea de urgenta am beneficiat de acest drept si acum nu ma mai incadrez in conditiile in care nu s-a schimbat nimic. Am si hotararile de la Comitetul pentru situatii de urgenta in care este mentionat faptul ca sunt suspendate cursurile si prescolarii isi desfasoara activitatea in mediul on-line. In plus, sotul are un PFA si nu are angajator caruia sa ii solicite zile libere.....
Referitor la OUG 147/2020: daca eu lucrez in sistemul sanitar si sotul realizeaza venituri impozabile sin activitati independente, pot beneficia de o majorare de 75% din salariul de baza in baza articolului 4 din ordonanta sus-mentionata?
Ma refeream aici la un control al Curtii de Conturi care ar solicita informatii cu privire la niste cheltuieli de judecata ocazionate de o actiune care va fi respinsa de plano.
De catre institutie sau de catre juristul responsabil de redactarea si intocmirea dosarului?
Va multumesc! o zi buna!
buna ziua. ma aflu in urmatarea situatie: spitalul la care lucrez ca si jurist imi solicita sa fac o actiune impotriva unui medic rezident care si-a dat demisia inainte de perioada stipulata in actul aditional la CIM asta pentru justificarea in fata controlului Curtii de Conturi. In actiune eu ar trebui sa cer cheltuielile de personal aferente perioadei in care acest medic a fost in rezidentiat la noi... procesul clar se va pierde in baza acestei Decizii 5 a ICCJ. Intrebarea mea este: cheltuielile de judecata din acest (onoraiu avocat parat) cui vor fi imputabile?
Nu am acces la imputernicire. Doar ca eu, in calitate de nepoata, m am ocupat de spitalizare, îngrijire etc., iar el , fiul său, de adunat banii. Tatăl meu, fiul bunicului, a murit acum 24 de ani, si de atunci pot spune ca bunicul mi-a ținut loc de tata. Fiul său il vizita o data la 2-3 saptamani....

raluk0207 a scris:

In limitele mentionate in imputernicire. Ce scrie?

Buna ziua! As dori sa intreb in ce limite legale acționează o persoana imputernicita in contul bancar al unei persoane care de câteva zile nu se mai află în deplinătatea facultăților mintale(coma) . Din data de 22 octombrie bunicul meu nu mai este lucid si conștient și imputernicitul in contul său a scos azi întreaga sumă de bani agonistita de bunicul meu. In ce masura acesta a acționat legal? Va multumesc!
Bună ziua! La data depunerii dosarului pentru indemnizație de creștere copil eram în litigiu cu societatea la care am lucrat. Indemnizația a fost calculata conform salariului de la momentul respectiv. Ulterior am câștigat procesul și salariul s a modificat retroactiv semnificativ. Mi s-a eliberat o noua adeverință cu salariul nou. De la agenția de plăti din orașul meu, tocmai am fost informata ca nu se poate face nici o modificare asupra adeverinței ca nu scrie în nici o lege asa ceva. Menționez faptul ca am și hotărârea judecătorească și adeverința. Ce pot face în aceasta situație? Va mulțumesc!
O zi frumoasa!