avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate NarcisaMihaelaStan

Activitate NarcisaMihaelaStan

Răspuns la discuția Onorariu traducator
Multumesc, in primul rand, pentru raspuns.
Insa mai e ceva :):">. I-am cerut datele pentru a emite factura si mi-a dat datele Tribunalului. Deci, factura trebuie facuta catre Tribunal....

Da, recitind raspunsul dvs. pertinent, cred ca am inteles.
Chiar daca nu am o solicitare scrisa, factura o fac la tarifele din ordin.
Răspuns la discuția Onorariu traducator
Dar judecatoria nu mi-a trimis o solicitare in scris, ci prin telefon. Este vorba despre traducerea unui rechizitoriu. Eu am fost traducatorul inculpatului la audieri, dar atunci nu am fost solicitata de catre politie, ci de catre inculpat. El mi-a platit onorariul. Cand grefiera m-a sunat, mi-a spus ca are nevoie de traducerea rechizitoriului spre a-l remite inculpatului si ca a apelat la mine pentru ca eram mentionata in acel rechizitoriu in calitate de traducator.
Practic, nu mi-a trimis nimic in scris. Cand am dus traducerea, mi-a zis sa-i aduc factura si atunci am intrebat-o despre tarife, dar habar n-avea.
Buna ziua,
Am fost solicitata de catre judecatorie pentru efectuarea unei traduceri. Mentionez ca nu s-a incheiat niciun contract intre mine di judecatorie, de tipul celui prevazut la Cap.II, art. 8, alin. 2 din Regulamentul din 27-07-2005 de aplicare a Legii nr. 178/1997 pentru autorizarea si plata interpretilor si traducatorilor folositi de C.S.M., de Ministerul Justitiei, Parchetul de pe langa I.C.C.J., P.N.A., de organele de urmarire penala, de instantele judecatoresti, de birourile notarilor publici, de avocati si de executori judecatoresti, cu modificarile si completarile ulterioare aduse prin Legea nr. 281/2004 si prin O.G. nr. 11/2005, aprobata cu modificari prin Legea nr. 110/2005. Pot aplica tarifele prevazute la art. 1 alin. 1 lit. b din Ordinul nr. 414/2009 privind stabilirea tarifelor pentru plata interpreţilor şi traducătorilor autorizaţi folosiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de birourile notarilor publici, de avocaţi şi de executori judecătoreşti sau aceste tarife se aplica numai in cazul in care exista un contract?
Ma intereseaza pentru ca tarifele specificate mai sus sunt superioare celor practicate de mine in mod normal. Precizez ca de la judecatorie (in speta, grefiera care mi-a inmanat actele) nu prea aveau habar (sau era doar o tactica, nu stiu :) ) si, intrucat trebuie sa le duc factura, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat puteti de repede.
Va multumesc anticipat