avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Activitate dyzzyy

Activitate dyzzyy

Bună ziua! Tatăl meu a decedat în decembrie 2022. A avut un credit la un ifn. A avut asigurare. Ideea e ca nu putem afla nici o informație despre acesta pana nu se dezbate moștenirea. Suntem 3 frați. Sora cea mare e stabilita în Germania...e absenta din toate pctele de vedere.. deci, exclus să facem succesiunea prea curând. Cum putem rezolva această problemă, deoarece timpul trece și mai mult ca sigur se adaugă penalizări/majorări pt neplata. Va mulțumesc anticipat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Fostul sot nu a respectat intelegerea notariala de la inceput, motiv pt care l-am dat in judecata dupa 5 luni, s-a ajuns la executor....poprire pe salariu, dar intrandu-se in starea de urgenta, fostul angajator a fost super impresionat de starea lui: divortat, singur, fara copil.,..povesti cu alte cuvinte....si a profitat de starea de urgenta si i-a trimis executorului adresa, prin care ii anunta ca angajatul este in incapacitate de plata.
Legat de actualul angajator al tatalui copilului, executorul nu a primit nici un raspuns, motiv pt care au inaintat adresa catre ANAF. Acum, sunt in stand by, pana ajunge raspunsul. Ca sa pot sa cer validarea popririi in instanta.
Bună ziua!
Nu, nici nu ma gândeam la "A lua pielea de pe el", chiar dacă nu a fost un părinte responsabil. 25% din salariul este o sumă minimă, dar este mult în plus față de pensia copilului. Vă mulțumesc!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, trebuie sa aveti in vedere faptul ca nu puteti obtine mai mult de 1/4 din veniturile tatălui.
Este bine sa stiti exact ce venituri are tatal.


Bună ziua! Vă mulțumesc pt ajutor!




De cerut in instanta ar trebui sa cereti ca instanta sa stabileasca o pensie , ca nu poate ca modifice ea o intelegere intre parti,
Deci dat fiind faptul ca v-ati inteles cu tata pt o suma fixa acum cativa ani sa zicem, si de atunci nevoile copilului au crescut si probabil si leafa tatalui, cum nu exista intelegere intre dvs si tatal copilului privind majorarea pensiei, cereti ca instanta sa stabileasca o pensie de 1/4 din salariul tatalui.
daca v-ati fi inteles sa plateasca in procent, nu ati mai fi avut problema asta acuma.



Buna seara! Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc!
Buna seara! Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Am inteles. Din moment ce executorul mi-a spus ca eu sa depun cererea, s-au cam reatribuit sarcinile, ca sa zic asa. Ce nu am inteles eu clar, este termenul in care trebuie sa depun cererea. Adresa de poprire a fot trimisa pe data de 18.07.2020. Termenul de depunere se calculeaza incepand cu 19.07.2020 sau cu 23.07.2020(luand in cosiderare cele 5 zile termen de raspuns al angajatorului)? Va multumesc mult pt ajutor!
Modificarea pensiei de intretinere minor: am divortat prin notariat. ce trebuie sa fac pentru a solicita marirea pensiei pentru intretinerea copilului. Anii trec si banii nu mai au aceeasi valoare, din pacate. Creste copilul, cresc si cheltuielile lui. Va multumesc. Cui ma adresez? cooperare si lamurire in orice problema la Protectia Copilului nu am gasit pt ca sunt efectiv depasiti de orice. indiferent daca intra in atributiile lor anumite probleme legate de siguranta copilului sau macar sa ma indrume catre o anume institutie. Va multumesc!
Fostul sot si-a schimbat locul de munca. I-a fost trimisa instiintarea de catre executor, noului angajator, dar nu s-a finalizat in nici un fel, neprimindu-se un raspuns din partea acestuia din urma. Executorul mi-a spus ca trebuie sa validez poprirea prin Tribunal. Ce presupune aceasta procedura? Ce trebuie sa fac efectiv? Va multumesc anticipat. Vreau sa aflu aceste detalii din timp pentru ca trebuie sa iau concediu.